Quote (fsolbg)
Как да разбера какво значи това и защо го правят?
А аз имах среща очи в очи с една от тези "имаш направена черна магия"... Е, вярно, не сега, преди време... Ще ти разкажа, за да може да разбереш отговора на въпроса си.
Имах среща с човек, на който му се случиха извънредни непланирани събития и закъсняваше. Вися аз пред една църква. И вися така сигурно 40 минути... Съответно се нервя доста, защото първо, че не харесвам особено висенето пред църкви и второ- изтървам благоприличното закъснение за друго място.
Представи си съответно що за физиономия ще да имах. И що за поведение. Отстрани гледано- подскачам си, току си гледам часовника. В добавка и то- стоя пред църква.
Лелката ще да ми е забелязала поведението. Тя там така си беше. Наоколо църквата. Дебне за суеверни и лековерни... И какво да си помисли за мен, като ме гледа- според нея- чакам гадже, пък ахааа, като да е ясна работата- явно гаджето не идва. И аз фуча таковата... И църква... Значи може би и сигурно имам излишъци от суеверие. Вероятно може би и от лековерие. Перфектната жертва съм в очите на лелката. Що да не се пробва?
Идва при мен лелката. Пита колко е часът, за да завърже разговор. Отговарям. След това тя почва тирадата. Тъй. Гаджето не дойде, защото зла черна магия ми е направена. Има си триъгълник. И аз, таковата, черният маг, се заслушвам в тирадата на лелката...
Лелката се бърка, че е налучкала ситуацията, при което направената ми черната магия започна да придобива огромни размери. Аха почти само де не изкара, че и хлебарките и комарите у дома също да са подложени на зловредното влияние. Трябва спешно бързо веднага и за вчера да се вземат мерки. Разбира се, накрая се стигна до момента, че именно тя може да ми развали направената черна магия.
Ако бях човек със суеверие, който е чакал гадже, което е пропуснало да дойде, сигурно щях да се вържа. Но не би. Много е трагикомично да кажеш на черен маг, че му е направена черна магия. Такава новина... Оправи ми настроението за целия ден.
Та... Едното от няколкото неща, по които мога с много голяма точност да определя някой има ли направена черна магия или не, без дори да си мръдна малкия пръст, това е суеверието. Там, където има суеверие, със сигурност няма направена черна магия.
В тази връзка, веднага мога да ти кажа, че тези капки, които описваш, нищо не значат. Също и тиксосаната вилица.
А може и да значат. Из практиката ми... Имаше едни тарикати, но по-тарикати от лелката, която ми се обясняваше колко точно ми е направена черна магия... Нарочно заливаха една нещастна суеверна женичка с всевъзможни "черномагически" сюрпризи... Играеха и театър, а цената на представлението и струваше всичките и спестявания от няколко хиляди лева. И няколко години системен нарочен организиран тормоз от цяла шайка темерути. Когато се обърна към мен, вече беше съсипана отвсякъде от суеверието си и от тормоза.
Опитай се да не бъдеш суеверен.