Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Имам ли направена магия?
:
Здравейте,
Имам причини да мисля, че мам някакво негативно влияние. След като намерих размазани 2 яйца на стената на къщата ни (от външната страна), нещата тръгнаха много зле за мен професионално, вече няколко години. Никога преди това не съм имала проблеми.
От това, което прочетох в темата, започнах да мисля, че може да съм се отклонила от пътя, определен за мен, и на това да се дължат проблемите. Но как да разбера кой е пътя за мен? Има ли влияние, което трябва д се изчисти? Моля за малко помощ Рождената ми дата е 9 Януари 1974.
theshadow:
Нямате направена черна магия. Насочете към разрешаването на проблемите. Правилно се ориентирате, че просто се отклонявате от пътя си, който е за Вас. Ако това ще Ви накара да се почувствате по-добре, първо почистете дома си основно (ако има стари и ненужни вещи, които съхранявате от дълго време- изхвърлете ги- понякога това е пречка на съзнанието да се насочи към новото) и като приключите, го напръскайте дома си по стаите с малко вода. Водата има освежаващо и пречистващо действие. След това се насочете към решаването на проблемите от професионално естество- анализирайте ги, вижте какво можете да направите, за да се решат. Ако желаете, можете и да ги споделите по темата и заедно да се опитаме да намерим разумно решение.
:
Благодаря ви много! Определено ще започна с къщата - напоследък работя толкова много, че не успявам да подредя както бих искала. С две думи - заринати сме с вещи и играчки (децата имат много и ги разхвърлят постоянно) и това страшно много ме тормози.
За работата ми - накратко историята е следната. Дойдох в чужбина, установих се, винаги съм работила много и учех в същото време. Бях гл. счетоводител/мениджър финанси в частна фирма на доста висока заплата. Родиха се децата. Тогава се разболя тежко много близък за мен човек в БГ и аз взех децата, напуснах работа и се прибрах за около година. За съжаление, нещата взеха възможно най-лошия обрат и това ме изкара от равновесие за дълго. След като се върнах отново тук, започнах да се занимавам с недвижими имоти. Миналата година започнах и като финансов съветник към инвестиционна компания. Специалността ми е финанси, но трябваше да уча доста за да взема лицензи да практикувам. Сега на практика работя и двете неща, много часове, вечери (да не кажа и нощи) и уикенди. Харесват ми страшно много като материя и определено се чувствам комфортно, знам какво правя. Но... и двете професии са на комисионна. Не получавам нищо докато не приключа сделка или направя трансфер в инвестиционната компания. При всичкия труд и време, които влагам, големите сделки ми се изплъзват по независещи от мен причини. Мналата седмица например загубих сделка за $400,000, защото инспекцията откри некачествен гипс картон и ред други проблеми с имота. В инвестиционната компания все още ми е трудно докато си създам клиентела. Трябва постоянно да се срещам с много хора и да им прилагам какви ли не тактики, за да си прехвърлят парите при нас (установявам че това ми е против природата). На практика се получава така, че работя почти напразно Чувствам се страшно объркана. Връщам се назад, опитвам да анализирам, но не стигам до никъде. Винаги съм знаела какво правя, вземала съм важните решения без проблеми. Сега като че ли не съм аз, не знам къде се намирам и само виждам как се движа надолу по спиралата без да знам какво да направя
tattul:
Работата, която работиш е...несигурна или по-точно казано, там нещата не са строго регламентирани. Дава свобода на действие, динамична, но свързана с много чакане и рискове, което в даден момент се отразява на психиката и на тялото...човек се амортизира. Така че имаш ли възможност да си дадеш почивка , дай си я. Пътят ти за чужбина не е затворен - , била си, връщала си се, сега пак си там....знаеш как да се справяш, ситуацията не ти е чужда, но така като те чета, живееш напрегнато и динамично. Децата не са по-малка отговорност.))))спри да мислиш за "големите сделки" , започни просто да се радваш на това, което имаш - малко, рядко, несигурно, но пък имаш семейство до теб..Радвай се на всичко. Научи се да благодариш . Ще видиш, че е трудно да си отвориш устата сама сутрин и да почнеш да благодариш. След време ще го правиш за всичко и от сърце..Така лека по - лека ще допуснеш повече светлина в живота си...Един ден ще направиш голямата сделка и ще видиш, че вече няма да има голяма стойност - децата ще са порастнали, живота лека полека ще си е отминал...Спри да анализираш, виж какво би те зарадвало... направи го... когато си във въртележката не може да се огледаш - движението или нагоре или надолу......, но поне може да спреш известно време да се движиш накъдето и да било...единственото, което си осъзнала е че имаш нужда от промяна, но каква ще разбереш с времето....))))
theshadow:
Споделям мнението на tattul. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия