Звуковите вълни са механични - това е факт. Спестих част от писането в предният пост. След възприемането им от нас чрез някоя от системите ни в крайна сметка се преобразуват в електрически импулси. И пак стигаме до електромагнитните вълни. Движението на електрически заряди води до възникване на електромагнитни полета.С две думи, звука в тялото ни се преобразува и предава чрез микроскопични електрически заряди. Които са в основата на енергийните въздействия.
Електромагнетизмът е едно от четирите основни взаимодействия в този свят - другите са гравитация и двете ядрени... Някои ги наричат още и фундаментални... Ще рече, че ги има навсякъде... В цялата наша Вселена... Те са нейн фундаментален градиент...
Да се пробвам и аз като Цеци (с примери- макар че то това с примерите си е запазено за Цеци и мен по тази част никак, таковата, ме няма)...
Лампата функционира някъде там и заради електромагнетизъм, нали... Аха... Магия ще да е значи...
Нашата лампа... Включваме я да светне... И си задаваме елементарна магическа задачка- ще я магьосваме да вземе да изгасне- така, с магия да изгасне...
И понеже сме решили, че това звукът е голяма работа и може да се преправи на електромагнетизъм - ще пеем заклинания или каквото там, звук да има... Ако не става с пеене, заради зли съседи, може и с прочувствено театрално цитиране на заклинанията... Ако не става със заклинания, може и горещо да се помолим на глас...
Колко време ще и пеем/рецитираме заклинания или ще се молим на глас на лапмата, за да угасне чрез магия? Нали звука , таковата там, преобразуване до електромагнетизъм? Верният отговор е, че докато не ни писне или докато съседите станат зли...
Няма да стане обаче лампата да изгасне по този начин, защото... Така магия не се прави...
Още повече, че електромагнетизъм, това е общо казано... Твърде общо... Нека да го направя една идея, по-конкретно...
Вземаме една батерия и я докосваме с език... "Дзък", ама така, ще го преживеем...
Вземаме една метална тръба и посред гръмотевична буря ще си ловим мълния с голи незащитени от нищо ръце- чрез таз ми ти метална тръба... Но ако го направим, това би било, много таковата... Жал за нас... По-добре да не опитваме, нали... Защото мълнията е електрически искров разряд с бруталната до 30 000 °C температура - и неприятните до 300 kA при положителните мълнии... Може да убие... Или да осакати неприятно... Според зависи... И хич, ама хич няма общо с онова "дзък" от батерията...
Къде е това от батерията, а къде е това от мълнията, ако ще ги сравняваме- а то все е електромагнетизъм, ама таковата, има си особености...
Та... По същата причина, поради която нашата лампа няма изобщо въобще по никакъв начин да се трогне, каквото и да й казваме, пеем, увещаваме (дори и да потанцуваме индиански танци на един крак около нея), че да вземе да се изгаси само по силата на това, че сме казали да се угаси... Точно по същата причина и нищо във Вселената няма да реагира на звука в качество на магия... Защото така магия не се прави...