Автор Тема: За "Думите" и тяхната скрита сила  (Прочетена 2051 пъти)

Неактивен Grey

За "Думите" и тяхната скрита сила
« -: 10 Ноември 2021 00:04:51, Сряда »
Здравейте,
Прочетох значителен брой постове. Предварително се извинявам ако повдигам тема която вече е разглеждана тук.Не намерих никъде, някой да е обяснил механизма на въздействието на думите (звуците) върху живите същества. Защо и как работят? На коя точно част от тялото въздействат? И защо работи този механизъм за всички живи същества?Това всъщност е основата на енергийните въздействия. (енергийните точки и меридиани в тялото, електро-магнетизъм са на следващо ниво - за тях има изписано доста).Не намерих и как се извлича информация и съответната и проверка. Несериозно е да се твърди че някой има/няма енергийно въздействие без да се знаят имена, дата и място на раждане.Какво мислите за информационните записи - вярвате ли в тях?Как се развалят енергийни въздействия? Всеки може да създава такива, съзнателно и несъзнателно. Но вероятно за  развалянето се иска дарба и значителни познания.Интересно ми е, имате ли мнение за горе написаното?

Неактивен Solomon

 • бял маг на черни райета
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1642
 • Total likes: 136
 • Karma: +92/-2
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #1 -: 10 Ноември 2021 09:57:55, Сряда »
Здравей, Grey!
Не намерих никъде, някой да е обяснил механизма на въздействието на думите (звуците) върху живите същества. Защо и как работят? На коя точно част от тялото въздействат? И защо работи този механизъм за всички живи същества?Това всъщност е основата на енергийните въздействия.

Няма обяснение за механизма на действие на думите (звуците), защото няма такъв механизъм. Думите са само средство за обмяна на информация...и ако няма кой да ги чуе (ако искаш да му въздействаш) - са малко безполезни.
Не знам уповавайки се на какви източници, твърдиш, че този механизъм работи за всички живи същества. Ако става въпрос за експеримента със сварения ориз в буркани - този "експеримент" е дълбок фалш и отдавна е разбит митът за добрите и лошите думи. Тоест думите не действат на всички живи същества, а само на тези, които ги разбират.


Не намерих и как се извлича информация и съответната и проверка. Несериозно е да се твърди че някой има/няма енергийно въздействие без да се знаят имена, дата и място на раждане.

Нищо от гореописаното не е задължително да се знае, за да се извлече информация. НАП може да се нуждаят от тези неща, когато искат да видят нещо в системата, но за един ясновидец не е много наложително да се знаят чак такива детайли. От човек на човек начините варират...


Какво мислите за информационните записи - вярвате ли в тях?Как се развалят енергийни въздействия? Всеки може да създава такива, съзнателно и несъзнателно. Но вероятно за  развалянето се иска дарба и значителни познания.

Може ли да поясниш какво имаш предвид "информационен запис"? Понеже терминологията варира...
Магията е само наука, която все още не разбираме...

Неактивен Grey

Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #2 -: 10 Ноември 2021 15:30:14, Сряда »
 Благодаря за отговора Solomon.
Форума е позамрял, незнам причината. Засегнах теми по които може да се каже и расъждава много. Надявам са да се включат по-вече хора.  :)

Всеки един от въпросите ми е част от структура или определена последователност. Нещо което трябва да бъде разбрано и усвоено преди да научим "азбуката". Разбира се това е мое мнение и не претендирам за достоверност на твърденията ми.

цитат:" Няма обяснение за механизма на действие на думите (звуците), защото няма такъв механизъм. Думите са само средство за обмяна на информация...и ако няма кой да ги чуе (ако искаш да му въздействаш) - са малко безполезни."

   Ще дам пример, който няма нищо общо с темата.
   Влизането в хипноза става с определена последователност от думи или звуци. Т.е. подсъзнанието ни реагира на тях.
Вероятно сте чували за хора които знаят чужди езици без да са ги учили. Знание придобито по рождение или при инцидент близък до смърта.

    Идеята е че има все още неизследвани части от ДНК в които се съхранява това знание: Езици , символи, звуци, умения. Човек се ражда с пълен запас от знания, а какво се отключва, кога и защо е тема която заслужава да се изследва. Това е своеобразен ключ за управление на подсъзнанието. Т.е. думите и звуците са като клавиши за този който знае какво прави. Буквално се създава програма, с определена цел. Темата е огромна и няма да конкретизирам. При старателно търсене може да се намери из специализираната литература. Не случайно в миналото до знанието са имали достъп само определена група от хора.
   Буквално с определена поредица от думи и звуци може да се кодира енергийно въздействие (зловредно или положително) върху произволно живо същество. Това стои в основата на енергийните въздействия (магии). Чиста физика. Знанието е древно. Литературата е апокрифна.

   Има много примери който могат да се посочат в подкрепа на това твърдение. Ако е интересно за някой, мога да извадя цитати от книги и да ги приложа.
   За останалите въпроси, ще направя отделни теми ако има интерес към тях.

 

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 10093
 • Total likes: 170
 • Karma: +97/-0
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #3 -: 11 Ноември 2021 18:15:50, Четвъртък »
Аз практикувам "наричане". Това е програмиране на ситуация, но не с визуализация, а с думи.
Нямам идея как действат. Научих го от бабите си и го правя на усет.
Иначе звуците могат да повлияят за влизане в транс. Ама интересното е, че при всеки действат различни звуци и ритми.
Като ми остане време ще седна на компютъра и ще пиша още по темата.

"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6177
 • Total likes: 95
 • Karma: +103/-1
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #4 -: 11 Ноември 2021 20:13:51, Четвъртък »
Цитат
Идеята е че има все още неизследвани части от ДНК в които се съхранява това знание:

Няма такова нещо... Абсолютно цялата ДНК е отдавна разчетена и цялата информация за нея е публична... Може да се прочете тук - КЛИК

Цитат
Влизането в хипноза става с определена последователност от думи или звуци. Т.е. подсъзнанието ни реагира на тях.

За влизане в хипноза не е необходимо нищо, освен желание да се влезе в хипноза...

Няма такова нещо "подсъзнание"... Съзнанието не се дели на под и над... То е едно цяло... А "подсъзнание" е некачествен превод на Фройд от руски... Оригиналният термин на Фройд е несъзнавано или неосъзнато... И то ще рече само и единствено неща, които не се съзнават, не се осъзнават... Не е панацея... Не е свърталище на мистичност...

Няма и такива хора, които проговарят езици, без да са ги учили преди това... Нито под хипноза, нито в състояния близки до смъртта...

Цитат
Буквално с определена поредица от думи и звуци може да се кодира енергийно въздействие (зловредно или положително) върху произволно живо същество.

Абсолютно невярно... Позволи ми да те върна в детските ти часове по физика... Какви имена на енергия научи тогава? Няма такива имена на енергии като - "положителна", "зловредна"... Има обаче електромагнитна, кинетична, потенциална, ядрена и така нататък... Също така по физика се учи, че енергията няма антропоморфни характеристики и не може да бъде добра или лоша... Енергията НЕ Е носител на човешки качества...

Както пишеш - при старателно търсене се намира специализирана литература... Да... По физика... По химия... По биология... И математиката често пъти си я бива... И така нататък... Таковата...  [wizard]
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Grey

Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #5 -: 16 Ноември 2021 20:06:15, Вторник »
Благодаря за мнението "theshadow". Интересна гледна точка е изложена.
Предположението че  думите не работят и в тях няма никаква "сила" или "въздействие", води до логичния извод , че всички религии са измислица. Че молитвите не вършат никаква работа. Че няма Бог и т.н. в низходяща градация, докато се стигне до там че магии не съществуват. Този извод си правя от написаното или греша?

За мен Бог съществува и не поставям на съмнение това.

Човешкият геном е разчетен на чисто физическо ниво. И какво от това? Да това е  поредният успех на учените. Все още има безкрайно много работа докато се разбере взаимната свързаност на веригите и връзките в него. Как точно работят и да се определят пълните спектри от характеристики на живото същество, още преди да е родено.

Никъде не намерих да съм писал за "положителна" или "зловредна" енергии.

Има безкрайно много видове и типове енергии, все още оперираме с нищожна част от тях. На живите същества им е заложен механизъм по рождение от Създателя, да могат да модулират, структурират, използват, усещат и управляват определен набор от тях. Енергиите се изпозват  като носещо  средство или "вълна"  и чрез тяхната модулация или промяна в характеристиките им могат да изпълнят предварително кодирано намерение или работа. Това всъщност е естеството на въздействие чрез звуци. Модулирана електромагнитна енергия . Структурирана по определен начин (тук вече имаме внесена информация от външен източник), която нарушава или подобрява хомеостазата на определена система или орган в тялото на живото същество. Това се случва поради предварително заложената информация в ДНК на живите същества, как да реагират на звуци, светлина и всевъзможни външни въздействия от околната среда.
Мое лично мнение, придобито след много изчетени книги и опити е , че Магията е Наука която използва неявни и скрити механизми заложени в ДНК на живите същества. Като осъществява въздействия върху хомеостазата на живи същества.
Не си позволявавам да твърдя че съм прав за това твърдение - то е недоказано. Колкото по-вече научавам, още по силно разбирам че почти нищо не знам! Също, не си позволявам да твърдя че някой е прав или не. Опитвам се  да разбера как работи "системата", и всяко различно мнение е важно.Неактивен Solar

 • Специален достъп
 • Full Member
 • *****
 • Публикации: 217
 • Total likes: 117
 • Karma: +27/-0
 • "Better a witty fool than a foolish wit." - W.S.
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #6 -: 17 Ноември 2021 00:22:13, Сряда »
Здравей, Грей!  [witch]
На мен много ми харесва темата, която си подхванал, защото аз самата съм бебе-лингвист в процес на обучение. Мога да потвърдя, че се смята, че бебетата могат да различават всички 800 фонеми, които съществуват в езиците на света. Също така мога и да потвърдя, че всеки език има някакъв ритъм, като всеки един от тях попада в една от следните категории - езици, които се измерват на срички (френски, италиански); такива, които се измерват на ударения (английски, руски, арабски) и най-накаря мора. Мората е присъща на японския език, като дългите срички са 2 мори, а късите 1. Предполагам, че всички сме чували за хайку, което е традиционна японска поема с мори в конфигурация 5, 7, 5.  [wizard] Да не говорим за китайските диалекти, които са с по няколко тона, някои от които се поддържат от конкретна фонация. А за черешката на тортата имаме сурогатните езици, които трансформират и предават човешки езици в нелингвистична форма. Тоест чрез барабани, ксилофони и подсвирвания.  [taunt]

Всичко това е изключително тънка материя и дали оказва някакво влияние върху нас, не знам. Но ако предположим, че музиката може да се ползва като патерица за настройване, може и думите да влияят по някакъв подобен начин.
Друг пример е, че френски бебета могат да бъдат разграничени от немски бебета само и единствено по техния плач. Това са неща, за които аз лично не бях се замисляла преди да започна образованието си в тази насока. Неща, които никога не бих предположила, че съществуват. Затова пък е хубаво да се обсъждат такива теми и да се учим взаимно. [yu]
"Human knowledge consists not only of libraries of parchment and ink – it is also comprised of the volumes of knowledge that are written on the human heart, chiselled on the human soul, and engraved on the human psyche."

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 10093
 • Total likes: 170
 • Karma: +97/-0
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #7 -: 18 Ноември 2021 09:26:58, Четвъртък »
Любимата ми героиня на Тери Пратчет Баба Вихронрав казва "Защо да го кълна, като няма да ме чуе?". В случая се говори за въздействието на думите. Когато кълнеш някого даже не е нужно да вложиш енергия и да му навредиш физически. Думите ще му въздействат и той неосъзнато ще свързва всяка неприятност с твоята клетва. От там ще се филмира и сдуха и ще привлече още и още неприятности.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6177
 • Total likes: 95
 • Karma: +103/-1
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #8 -: 19 Ноември 2021 19:03:52, Петък »
Благодаря за мнението "theshadow". Интересна гледна точка е изложена.
Предположението че  думите не работят и в тях няма никаква "сила" или "въздействие", води до логичния извод , че всички религии са измислица. Че молитвите не вършат никаква работа. Че няма Бог и т.н. в низходяща градация, докато се стигне до там че магии не съществуват. Този извод си правя от написаното или греша?

Не грешиш... Релиигите СА ИЗМИСЛИЦА... Бог категорично е ИЗМИСЛИЦА и НЕ СЪЩЕСТВУВА...

Магията обаче е ФИЗИКА, БИОЛОГИЯ, МАТЕМАТИКА и още куп подобни работи... И МАГИЯТА СЪЩЕСТВУВА...

Правило първо - ако искаш да се занимаваш с магия, задължително трябва да знаеш коя е реалността... И да останеш в нея... Ако ли не- още древните магове ясно са го описали, че следва лудост... Магията НЕ Е за всеки и НЕ Е безопасно занимание...
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6177
 • Total likes: 95
 • Karma: +103/-1
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #9 -: 19 Ноември 2021 19:14:37, Петък »
Solar, езикът е създаден да бъде начин за пренос на информация... Ние го ползваме... Но само и единствено, ако сме го НАУЧИЛИ от други хора... Само тогава и сме в състояние да развиваме интелекта си...

Случаите на отгледани от животни деца са доказателство за това... Такива деца не се научават да говорят или пък преко сили научават 10-20 думи... Често пъти, когато са попаднали в природата преди още да проходят, след това те и да ходят на 2 крака не успяват да се научат... Аналогични са случаите на родители със социопатия, които затварят без човешки контакт децата си по мазетата... И там се наблюдава същата липса на развитие на интелект... Която не може да се запълни на по-късен етап... Защото човек е устроен да се учи в детството си и ако тогава не се научи да учи, после вече е късно- няма я изградена биологичната основа да се извърши този процес понеже... Знаеш- нервната система се развива до определена възраст и после е само поддръжка, а не развитие...

Та така... Бебетата РАЗЛИЧАВАТ е грешно да се каже... Правилното е да се каже СА СЕ НАУЧИЛИ ДА РАЗЛИЧАВАТ... А това тяхно специфично обучение почва още в мига, в който вътреутробно, преди раждането, се образува нервната система... Дали обаче урокът ще бъде запомнен... Това вече е друга тема, която касае дали са създадени факторите за развитието на нервната система в тази насока...

И всичко това със сигурност е доста интересно, но магията е и си остава управление основно на електромагнитна енергия (електромагнитните вълни са с електрическа и магнитна компонента)- тя няма общо със звуковите вълни (звуковите вълни са механични вълни по своята същност)... Е, освен ако някой не реши да ги ползва за патерица... Но дори тогава пак ще става въпрос само за патерица, а не за магия...
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Solar

 • Специален достъп
 • Full Member
 • *****
 • Публикации: 217
 • Total likes: 117
 • Karma: +27/-0
 • "Better a witty fool than a foolish wit." - W.S.
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #10 -: 19 Ноември 2021 22:07:15, Петък »
Solar, езикът е създаден да бъде начин за пренос на информация...
Абсютно си прав, Сянка. [victory]
  Само тогава и сме в състояние да развиваме интелекта си... 

Това много не го разбирам.


Относно случаите с feral children (на български - "примитивен", но някак не ми седи хубаво в комбинация с дечица) - и за това си много прав. Но доколкото са ни казвали на нас, изследваните случаи са толкова малко, че няма как да се стигне до каквото и да е строго обективно заключение. Затова и не смея да споря, камо ли да твърдя някакви неща.


И всичко това със сигурност е доста интересно, но магията е и си остава управление основно на електромагнитна енергия (електромагнитните вълни са с електрическа и магнитна компонента)- тя няма общо със звуковите вълни (звуковите вълни са механични вълни по своята същност)... Е, освен ако някой не реши да ги ползва за патерица... Но дори тогава пак ще става въпрос само за патерица, а не за магия...

Аз лично не споря, че магията е нещо друго от управление на енергия. Казах, че имайки предвид, че музиката може да се ползва за настройване/патерица, такава възможност има с използването на думи/езици.

А относно цялостното научаване на първи език, много хипотези има - едни твърдят, че части са вродени, други точно обратното. Кое как е, не знам. Нито знам как е свързано с развитието на нервната система, а от рисърча, който съм чела - никой не знае с точност. Ако можеш да предоставиш повече информация в тази насока, ще ми е интересно да прочета.
"Human knowledge consists not only of libraries of parchment and ink – it is also comprised of the volumes of knowledge that are written on the human heart, chiselled on the human soul, and engraved on the human psyche."

Неактивен Grey

Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #11 -: 19 Ноември 2021 22:18:03, Петък »
Звуковите вълни са механични - това е факт. Спестих част от писането в предният пост. След възприемането им от нас чрез някоя от системите ни в крайна сметка се преобразуват в електрически импулси. И пак стигаме до електромагнитните вълни. Движението на електрически заряди води до възникване на електромагнитни полета.С две думи, звука в тялото ни се преобразува и предава чрез микроскопични електрически заряди. Които са в основата на енергийните въздействия.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6177
 • Total likes: 95
 • Karma: +103/-1
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #12 -: 19 Ноември 2021 22:44:17, Петък »
Solar, това, което създава човек такъв какъвто е, изследванията сочат, че се дължи изцяло на развитието в социална среда... Взаимодействието със социалната среда води до вътрешно и външно развитие - широкоспектърно такова...

 Случаите, които го потвърждават, че именно е нужна социална среда, за да се развие съзнание и човешко поведение, са много... Ако и тези с деца, отгледани от животни да са малко, то хич не са малко социопатите и психопатите по тази планета, които, за съжаление, имат деца или отвличат деца и постъпват по-зле от животни спрямо тези деца, а системите в различните държави за защита на децата, за съжаление, често не са от най-бързите... Изваждани от мазета, тавани, стаи- живяли в изолация, без социален контакт- техните увреди са същите или по-страшни, отколкото на децата, отглеждани от животни... Т.е. неразвит интелект, някои никога не са се научили дори да пълзят, някои не са се научили дори да овладеят това да преглъщат слюнка... И така нататък... Непоправими щети- тъй като нервната система се развива до определена възраст и след това вратата се захлопва и край- няма я вече... С нея изчезва и шансът да се направи кой знае какво... Десетина думи... Евентуално  след години мъка- прохождане (не сигурно- има случаи на късно открити деца, които така и не се научават да ходят)... Положението с такива деца след това, което им е причинявано като лишаване от социална среда, е страшно... Върху ума... Върху тялото... Не се развиват...

Това, което човек е, то не е вродено... Учи се... Ако беше вродено, щеше да има след едно подобно твърдение за вроденост- посочване на име на ген... Такова име на ген няма, защото такъв ген за вродено очовечаване няма...

Има обаче ген, който определя колко умен може да стане човек- това, ако има средата (социална), стимулите и условията да се развива, ако самото развитие се осъществява... И първите години са от съществено значение... Включително и периодът още от момента, в който още преди раждането се сформира нервна система... Това ще рече- 20-24 седмица от бременността - тогава нервната система започва да контролира съзнанието и мисълта, а също и всички органи и функции са налични, само белите дробове още се доразвиват... А иначе самата нервна система започва да се оформя още 1-6 та седмица от бременността...

Повече информация по тези въпроси... Самата информация е пръсната на твърде много места... Опитвам да я предоставя сбито и кратко - и по към темата тук...

За звуците... Да... Патерица- евентуално и по желание... На едно мнение сме...
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Solar

 • Специален достъп
 • Full Member
 • *****
 • Публикации: 217
 • Total likes: 117
 • Karma: +27/-0
 • "Better a witty fool than a foolish wit." - W.S.
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #13 -: 19 Ноември 2021 23:10:37, Петък »
Какво ще кажеш за MAOA гена? Защото от въвеждащата ми година в психологията знам, че Caspi et al.(2002) правят експеримент, който показва, че деца, подложени на травмиращи събития в средата на израстването им + low-activity MAOA ген, са по-склонни да проявяват някакво насилствено поведение, когато пораснат. В този случай не е ли комбинация от двете?
"Human knowledge consists not only of libraries of parchment and ink – it is also comprised of the volumes of knowledge that are written on the human heart, chiselled on the human soul, and engraved on the human psyche."

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6177
 • Total likes: 95
 • Karma: +103/-1
  • Профил
Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« Отговор #14 -: 19 Ноември 2021 23:15:27, Петък »
Звуковите вълни са механични - това е факт. Спестих част от писането в предният пост. След възприемането им от нас чрез някоя от системите ни в крайна сметка се преобразуват в електрически импулси. И пак стигаме до електромагнитните вълни. Движението на електрически заряди води до възникване на електромагнитни полета.С две думи, звука в тялото ни се преобразува и предава чрез микроскопични електрически заряди. Които са в основата на енергийните въздействия.

Електромагнетизмът е едно от четирите основни взаимодействия в този свят - другите са гравитация и двете ядрени... Някои ги наричат още и фундаментални... Ще рече, че ги има навсякъде... В цялата наша Вселена... Те са нейн фундаментален градиент...

Да се пробвам и аз като Цеци (с примери- макар че то това с примерите си е запазено за Цеци и мен по тази част никак, таковата, ме няма)...

Лампата функционира някъде там и заради електромагнетизъм, нали... Аха... Магия ще да е значи... 

Нашата лампа... Включваме я да светне... И си задаваме елементарна магическа задачка- ще я магьосваме да вземе да изгасне- така, с магия да изгасне...

И понеже сме решили, че това звукът е голяма работа и може да се преправи на електромагнетизъм - ще пеем заклинания или каквото там, звук да има... Ако не става с пеене, заради зли съседи, може и с прочувствено театрално цитиране на заклинанията... Ако не става със заклинания, може и горещо да се помолим на глас...

Колко време ще и пеем/рецитираме заклинания или ще се молим на глас на лапмата, за да угасне чрез магия? Нали звука , таковата там, преобразуване до електромагнетизъм? Верният отговор е, че докато не ни писне или докато съседите станат зли...

Няма да стане обаче лампата да изгасне по този начин, защото... Така магия не се прави...

Още повече, че електромагнетизъм, това е общо казано... Твърде общо... Нека да го направя една идея, по-конкретно...

Вземаме една батерия и я докосваме с език... "Дзък", ама така, ще го преживеем...

Вземаме една метална тръба и посред гръмотевична буря ще си ловим мълния с голи незащитени от нищо ръце- чрез таз ми ти метална тръба... Но ако го направим, това би било, много таковата... Жал за нас... По-добре да не опитваме, нали... Защото мълнията е електрически искров разряд с бруталната до 30 000 °C температура - и неприятните до 300 kA при положителните мълнии... Може да убие... Или да осакати неприятно... Според зависи... И хич, ама хич няма общо с онова "дзък" от батерията...

Къде е това от батерията, а къде е това от мълнията, ако ще ги сравняваме- а то все е електромагнетизъм, ама таковата, има си особености...

Та... По същата причина, поради която нашата лампа няма изобщо въобще по никакъв начин да се трогне, каквото и да й казваме, пеем, увещаваме (дори и да потанцуваме индиански танци на един крак около нея), че да вземе да се изгаси само по силата на това, че сме казали да се угаси... Точно по същата причина и нищо във Вселената няма да реагира на звука в качество на магия... Защото така магия не се прави...
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.