Виж, Solar, аз не съм магьосник и напоследък особено нямам времето да се развивам в тази насока, въпреки че ясновидството си тече при мен. Но се развивам ежедневно в човекознанието и се интересувам живо от това, което ни кара да мислим и действаме по дадения начин.
Разбира се, има приятелства в платоничния смисъл на думата между двата пола, но те са по-скоро изключение от правилото. Нашите потребности, хормони и биология така движат нещата, че ние сме в един непрекъснат процес на привличане едни към други бъдейки два пола. Не го решаваме нито аз, нито ти, нито Велиденският заек.
Дали аз съм имал приятелство? Нещата все се случват така, че водят до едно и също нещо при мен. Когато това нещо се случи и ние сме имали и приятелски чувства един към друг е страхотно и вълшебно... когато ги няма тези чувства нещото е по-скоро нищо. Имах случай на приятелство, тя ме харесваше, а аз бях верен на приятелката си, а и момичето не ме привличаше сексуално.. но пък душата и ми беше някак топла и уютна. Разделих се с приятелката си и ми хрумна, че трябва да сме си партийка с това момиче. Тя вече си имаше приятел, но това не ме вълнуваше.. компанията и ми бе приятна и лечебна. Приятелят и усети накъде отиват работите и ни скара...
В заключение само ще кажа, че приятелството между двама души млади и здрави е най-често несъстояла се романтична връзка, на която и липсва точната пропорция от магическите подправки за да се превърне в такава... но потенциалът винаги си е там и мъждука.