ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

За любовта, връзките и още нещо...

(1/13) > >>

listentothewild:
Преди няколко дни си говорих с Цецито по повод любовта и връзките. Тя ми сподели думите на свой приятел и ме замисли. А те бяха... "Връзките и битовизмите убиват любовта"
Не можах да не се съглася в известна степен колкото и да ми се иска света да е розов. Вие как мислите?Solar:
Не съм съгласна. Не връзката и битовизмите убиват любовта, а нежеланието за компромиси и неспособността за комуникация. Човекът е неизменна част от бита, а битът от него. Всеки наш субект на романтичен интерес, а и не само, ще трябва да съществува в този бит, освен ако някой не е склонен да поддържа връзка от разстояние цял живот. Връзката, стига да не се превърне в мания, за мен придава структура на взаимоотношенията между двама души. Застопорява ги и прави път за допълнително надграждане. По същата логика етикирането на взаимоотношенията между приятели като приятелството, би трябвало да ги унищожава, а пък поне при мен не е така. Това в моите очи фиксира позицията ни спрямо другите хора, което само по себе си филтрира действията ни, които ги засягат.

Cernunnos:
Солар, то така трябва да е... но уви. Всеки ден като гледаш физиономията на един и същи човек, първо се насищаш и се губи тръпката. Второ, с времето от принца на белия кон доста често се оказва чичинса с белия потник, дето гледа мача и му пречиш пред телевизора. Или пък от мъжка гледна точка, хваща се човек с бруталната мацка, влюбват се, заживяват заедно... в един момент толкова сте си свикнали, че тя започва да ходи като изпаднал германец из къщата. Не си бръсне мустака и те замерва със сополени топчета!
Та в този ред на мисли, ако има истинкска любов и взаимоуважение всичко е шест... но това не значи, че има страст и привличане. Битовизмите убиват страстта.

Libra777:
Ако е Любов като онази, в която аз и Лисън вярваме, макар и да не сме виждали още, защото сме си руси писателки шматки, ще се получи свикване с присъствието на другия, но не и омръзване от него... Разликата между писването и свикването е голяма. Първото убива любовта. Второто я променя като същност, но в никакъв случай не я кара да изчезне. Тя има много аспекти и е невъзможно във взаимното съжителство на двама души да съществува само един от тях през цялото време. Както всичко друго, и любовта търпи развитие, променя се... Nothing wrong with that

listentothewild:
Аз пък си мислих... Има една неизживяна любов, която... Може и след години да се видите и пак да ви се подкосят краката. И в тази любов най-често е нямало връзка или е била кратка.
А в колко връзки, в които живееш с партньора си, делите си леглото, къщата, тоалетната хартия и... Пърхат ли пеперуди в стомаха като го видиш?


Да го кажем като Цецито с пример... Кой е изхвърлил или не боклука, миенето на чинии, хвърлени чорапи, кой ще изкара кучето, всякакви нерви и дразги... Изключвам компромисите и старанието, което и двамата трябва да положат... Остава ли чистото чувство "любов"?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия