МОЯТА ДИАГНОСТИКА
Преди 4 години започнах рабата в друга изба/за по добро заплащане разбира се/.Близо три месеца след като почнах работа разбрах,че избата е в много окаяно положение.Стара техника,която често се чупеше.Много лозя,които се поддържаха много лошо,а реколтата беше малко и с много лошо качество.Колективът разделен и изпокаран.Разходите много , а приходите малко.Добре,че собственикът имаше друг бизнес,че покриваше дисбалансът.Реших,че тук не ми е мястото,но понеже шефът ми се отнесе с голямо доверие към мен аз реших да пробвам да му помогна и ако мога да реша проблемите.Та тук проблеми много.
1.Първото ,което направих е да извикам поп при професионалният ни празник на 14 февруари.Понеже населението беше предимно от мюсюлмани шефът се въздържаше от това действие.Аз не съм вярваш християнин ,но на тази земя има много силен агрегор на на лозята и виното / аз го наричам мисловно информационно поле/ .Наречете го Дионисий,Бакхус или Трифон зарезан няма значение.За да получиш от земята трябва и да дадеш.Тя иска уважение, а не перчене пред камерите.
2.Изградих си собствен ритуал.Всяка сутрин ,като минавах покрай лозята с колата до работа аз им благодарях,че сме заедно и ги обичам.Продължавах и в избата благодарих на всяка машина ,на всеки резервоар,на всеки апарат и дори на кофите и маркучите.Това ми отнемаше около 5 минути ,докато колегите пиеха кафе.Ефектът беше на 100% .Лозята дадоха 3 пъти повече грозде и с поносимо качество.Машините аварираха рядко ,а отстраняването им беше бързо.
Продажбите обаче си оставаха слаби и трябваше и с това да се захвана.
Понеже се изморих ,а кой знае колко правописни грешки съм направил /понеже някои ги следят/.Ще спра и утре ще продължа.