Вече втори ден се забавлявам с тази техника.Достигнах до почти точни резултати.Само ,че концетрацията върху ударът ми куца малко,а и трудно задържам за дълго самото изграждане на кристалът.Помогнете със съвет.
Феникс, понеже искаш съвет...
"Грешката" ти е там, че се концентрираш върху патерицата (изграждането на кристала) вместо главната цел...това би създало едно напрежение заради прекомерно впрягане на менталните ресурси и то в грешната посока. Всичко трябва да се случва с една такава...лекота...и едно такова...спокойствие. Аз когато го правя, един вид се сливам със ситуацията, която искам да контролирам - чувствам ситуацията като част от себе си, даже толкова добре, като примерно както си чувствам ръката като част от мен...и просто "движа" ситуацията, както бих раздвижил ръката си чрез волята - никакъв напън, никакво напрежение, просто насочване на волята, все едно бавно по бавно раздвижвам пръстите си, докато не получа желаната форма. Но това изисква дълга практика, определена конфигурация, налична достатъчна енергия и т.н. Първите пъти винаги е налучкване - я се получи, я не...И другото което е - не го правя чрез визуализация и концентрация да усещам нещата точно по този начин...това усещане само си дойде с практиката...
Казвам "грешка" в кавички, защото всеки си има свой собствен подход - ти описваш нещо, но някъде във вътрещният ти свят, на фонов режим може пък да се случват други работи, които няма как да се опишат с думи...