Положението е наистина плачевно, но... Тя по принцип си има респект от мен или поне имаше докато бяхме в България. От както сме в Чехия стана нагла, овикваше ме докато работехме заедно и... И общо взето се държеше сякаш съм някаква измет. Като се прибрала лятото не пропуснала да ме оплюе пред всички и да убеди бате си да не идва в Чехия, а да си стои в БГ, защото тук няма да му хареса и няма да си намери работа. Когато той реши да ни гостува за седмица му казала, че понеже съм на общежитие ще ме изгонят ако той остане при мен понеже не е разрешено да имаш гости, съответно бате и да отиде у тях. Обясних на мъж си, че той няма да ми гостува нелегално и че съм обявила идването му и ще платя съответния наем за престоя му. И не ми е нормално мъж ми да спи у сестра си вместо при жена си. В момента в който тя разбрала, че бате и идва и ще остане при мен и тя и мъж и ме блокираха във ФБ и спряха да ми говорят. До него момент поне се поздравявахме като се видим, а работехме в един завод и се виждахме ежедневно. Когато бате и дойде първите 5 дена ме гледа буквално под лупа (мъж ми - не тя) и установих, че ми е оровил и кмпютъра и телефоните. Това моят мъж който никога не ми е ровил из нещата... Накрая сам се издаде като ме попита защо всичките ми пароли са запомнени, нали всеки можел да ми влезе в профилите и пощата? Ами запомнени са, защото нямам какво да крия и не очаквам мъж ми и син ми да ми ровят в нещата... Накрая мъж ми реши, че все пак му харесва тук и сега усилено си търси работа, за да дойде и да живеем заедно като семейство. И изведнъж агресивната му сестра дето ме изкара най-пропадналата и неблагодарна кучка реши, че тя не ми е сърдита и съвсем няма идея аз защо и се сърдя видиш ли.
И от моята камбанария всичко това е понеже като дойде бате и и още не си говорим той ще и гостува, но тя няма да може да идва на гости на бате си, а до сега обикновено аз ги посрещах у нас. Отделно, тя е тук от 5 години и не е поканила никой да и гостува от близките им, а аз вече имам план, как като излезем на квартира и имаме стая за гости ще дойдат първо малкият им брат (три деца са) със жена му и детето, после моят брат и т.н. приятели и роднини. И как ще минат семейните купони без нея като не си общуваме???
Та така... Картинката ми е ясна, ясни са ми всички възможни сценарии от тук насетне и единственото което може да ме учуди ще е мъж ми да вземе да ни събере очи в очи и да реши, че иска да изслуша и двете страни. Той обаче няма да го направи, защото му е пределно ясно кой крив и кой прав и предпочита като щраус да зарови глава в пясъка както винаги до сега и да търпи да го правят на мат и маскара. Защото то не е за първи път. Аз поне знам няколко случая когато сестра му и синът и са го злепоставяли зверски и накрая даже не му се извиняват. А за 12 години вече не съм ги чула нито веднъж да му благодарят за всичко което е правил за тях, но пък не пропуснаха на мен да ми кажат, че след всичкото добро дето са ми направили аз съм неблагодарна.
Да направиха ми добро. Посрещнаха ме в Чехия и ми уредиха агентура и работа. Първият месец и ми превеждаха на работа какво се иска от мен. Благодарна съм им! Само дето май се оказа, че са го направили, за да могат да ме изкарват каква ли не пред мъж ми понеже в БГ нямаха тази възможност по простата причина, че ние винаги си бяхме заедно с мъж ми.
А мъж ми е добър до простотия поне спрямо сестра си и племенника си. По едно време заедно със сестра си работеха в редакцията на един вестник, тя като чистачка, а той като редактор и IT. За няколко години племенника обира 3 пъти редакцията (това го знам от шефовете на вестника) и докато мъж ми от срам бил готов да напусне и трябвало да го убеждават да остане понеже го познават и знаят колко е честен и свестен, то сестра му заявявала, че то детето се подвело по чужд акъл и даже не показала грам срам... После (вече живеехме заедно) племенника започна работа при наш приятел, работи месец-два и го обра. Година след това пак звъннал на въпросния приятел извинил се, оправдал се и той пак го взе на работа и... След два месеца пак го обра. И двата пъти казах на приятелят ни, да не го взима, но той беше убеден, че то детето няма да повтори ученическите си грешки и... И мъж ми всеки път потъва в земята от срам, после се поболява и бълнува и никога дума не казва нито на сестра си, нито на племенника си. Ако аз или синът ми направим нещо толкова долно ще ни зареже без да се замисли даже. Племенника и той в Чехия от няколко години със приятелката си и според мъж ми си е седнал на четирибуквието, но... Тук хората имат закони и ако пак сгреши няма да му простят.
Аз само се чудя... 3 деца и трите гледани и възпитавани по един начин, със свестни родители и роднини (свекърва ми е много прям човек, а родата им са просто прекрасни), как може двамата братя да са честни и уважавани, а сестрата... За нея нямам думи...