ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Овладяване на необходимите способности за работа с Енергията
Llure:
--- Цитат на: volk22 в 13 Август 2019 18:59:12, Вторник ---
--- Цитат на: Llure в 13 Август 2019 15:37:34, Вторник ---Може би причината доста учени да отричат магията е, че за науката онова, което не може да се измери, не съществува.
--- Край на цитат ---
Само тук ще се намеся: За науката това, което не може да се измери ВЪЗМОЖНО съществува, но науката се дистанцира от необосновани твърдения. Второ - науката обобщава и обяснява това, с което магията интуитивно частично работи.
В останалото... Цеци го е казала.
Ако не си физик и не разполагаш с неограничено свободно време, или не си решила да профилираш в тази насока, не се хващай с квантите, освен може би на ниво основни понятия.
--- Край на цитат ---
Здравей, Volk22
Колкото до свободното време, всъщност имам много такова, действително. Затова съм се хванала интензивно на "работа" и чета. :::) Това съвсем не значи, че и физик ще излезе от мен, особено пък ако това знание не е есенциално за развитието ми в областта. От отговора и на двамата разбирам, че явно не е в такава степен.
Llure:
Привет, Astaroth.
Благодаря за отговора ти. Сега пък си отговорих на въпроса, какво правите в практикумите :) И малко ме е срам да си призная, но мислех че всички практикуми са затворени, затова не бях погледнала :::) .
Малко не точно по темата, но засега все още не съм чела специално за Хаос магията. Но определено няма да я пропусна, особено след като преди години разбрах, че Джими Пейдж се е занимавал с нея (така поне пишат тук-там). Хих :D
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Llure в 13 Август 2019 19:51:23, Вторник ---Донякъде мисълта, че няма да сработи пробването от мен, ми дава спокойствието да експериментирам, но в същото време ако всичко работи от раз, бих била по-предпазлива.
--- Край на цитат ---
Ако не вярваш, че направената от теб магия ще сработи, то тя в никакъв случай няма да сработи. И това не е свързано с някаква вяра в бог, дявол, магия и т.н., а вяра, че ще стане. Нямам идея как да го обясня разбираемо, но енергията я насочваш с мислите си и съответно ако мислиш, че няма да стане и... Ами няма да стане. Май най-добре ще го разбереш от филма "the secret". Имаше го в тубата с бг аудио мисля.
От друга страна за риска няма страшно и Астарот ти каза, че се почва от по-лекото. Те затова и са ни заключени повечето секции, за да не стават бели.
volk22:
Първи закон на лабораторията: Ако резултатите съответстват на очакванията, значи експеримента е поставен неправилно.
Втори закон на лабораторията: Горещите колби изглеждат точно както студените.
;D
Цеци_Вихронрав:
Волк, аз за това ли не улучвам никога студена колба? ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия