ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Овладяване на необходимите способности за работа с Енергията

<< < (3/5) > >>

Llure:
Цеци Вихронрав,

всъщност аз вярвам безапелационно в самата магия, но все още се колебая в това, дали аз мога да я използвам, без да съм достатъчно тренирана, например. Но ще се поуча от това, което ми казваш (разбирам те напълно), защото верно колебливата ми нагласа до никъде няма да ме докара.

Между другото, моя опит с експерименталния метод потвърждава казаното от Volk22  ;D ;D ;D

Astaroth:

--- Цитат на: Llure в 13 Август 2019 21:12:16, Вторник ---Между другото, моя опит с експерименталния метод потвърждава казаното от Volk22
--- Край на цитат ---

А аз след като разбрах какви съм ги натворил при последния експеримент... Имаше една поговорка, че невежите ония горе ги пази. С уточнението, че ония горе не съществува, нали...

theshadow:
Да се включа и аз...

--- Цитат ---мненията се разделят на две: (1) няма да има никакъв ефект, ако не можеш да работиш с Енергия; каквото и да правиш – няма да има успех; начинаещ няма как да успее да получи каквито и да е резултати от ритуал, дори и да спазва 100% всичко описано (2) всяка магия работи, само че начинаещите могат да се надяват само на слаб резултат или в някои случаи - на нежелан ефект. Ще се радвам да дадете мнения, коя гледна точка е подкрепяте – а може би нещо трето, което не съм отразила?
--- Край на цитат ---

Ако не се работи с енергия, в общия случай няма да има резултат... Но не как да е... Специфика си е... По второто- начинаещ, това не е човек с подписана присъда за недакадърник, така че при правилна работа резултат има веднага... Но не само заради това с магията трябва да се внимава... Опасно занимание е по принцип... Особено, ако не се знае коя е реалността...

--- Цитат ---Каква мислите, че е „правилната“ мотивация да се занимаваме с магия? (макар че ми е странно да казвам „правилно“ и „грешно“)
--- Край на цитат ---

Онази, при която няма пострадали, няма отнета чужда свободна воля и при необходимост не отива по далеч от самозащитата...

--- Цитат ---Третото нещо, което за мен е удачно да се предприеме, е да се опознаят някои принципи на квантовата физика – макар и не на нивото, на което може да ги познава един физик. Всъщност, връзката между науката и магията е по-силна, отколкото ми се е струвало преди. Може би причината доста учени да отричат магията е, че за науката онова, което не може да се измери, не съществува. Не мога да кажа с убеденост, защото всичко в тази област ми е твърде сложно, но сякаш би имало полза да се поровя – помага ми в изграждането на увереност, помага ми да си представя Енергията, преди да съм се захванала с проучване на различните традиции. Какво мислите – резонно ли е или не?

--- Край на цитат ---

Това с наука срещу магия е евтина пропаганда... Обикновено шарлатани я ползват за отвличане на вниманието, докато пробутат някое огромно недоказано твърдение, опаковане в лъскава опаковка, но гнило като съдържание... Науката борави с доказателства... Само на измамници това им бърка в здравето... За останалите не е проблем... Ако те влече, учи наука, не само физика, магията е и биология, и химия, и т. н... Ако не те влече... Селските вещици от едно време не са държали тухли по физика до казана с бъркоча (гарантирано от Цеци, която е сведуща по въпроса)...

--- Цитат ---Къде е мястото на ритуалната магия във всичко това?
--- Край на цитат ---

В забавлението, а може би за концентрация, понеже, както вече се спомена, ритуалите не са магия... Те са нещо, което предполага излишно свободно време... И нерви да се прави такъв театър, понеже са точно това- театър (вселената няма да се впечатли, но хората са впечатлителни)...

--- Цитат ---Може би това е общирен въпрос, но няма как да не се запитам, при положение че всичко е намерение, воля, изпратена към подсъзнанието
--- Край на цитат ---

Така не се прави магия... Не го опитвай, руши психиката...

--- Цитат ---Единствено символизмът ли е важен, или пък материалните носители на Енергията помагат?
--- Край на цитат ---

Нито едно от двете не е съществено... Магията е управление на електромагнитна енергия... Преобладаващо...

Добре дошла във форума...

posleden:
Е, за мен остана само усмивката.  ;;)

Llure:
Здравей, Shadow!

Благодаря за разясненията. За втори път получавам предупреждение относно реалността, така че ще отделя време да помисля над това.
Иначе леко се изкуших от казаното за селските вещици - може да се откажа от идеята за науките  :)

Нещо друго не разбрах много добре от думите ти:

--- Цитат на: theshadow в 13 Август 2019 21:29:49, Вторник ---Така не се прави магия... Не го опитвай, руши психиката...

--- Край на цитат ---

Дали би могъл да поясниш или да направиш препратка към тема или материал, които да ми помогне да те разбера?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия