Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Действия след намерена магия
theshadow:
Пратчет го е описал така-
"разликата между главознанието и психологията е в това, че психологът ще тръгне да те убеждава, че не те преследват чудовища, докато този, който използва главознание, ще ти даде бухалка и стол, на който да се качиш."
А аз, уви, съм психолог... За употребата на бухалката и стола, ще трябва да се включи някой друг... [ashamed]
ochakvan-otgovor:
Благодаря за отговорите. Иска ми се да е толкова повърхностно, колкото казвате - "на някаква си картинка", но не е със сигурност. Надявам се, че все пак човек от опит ще ми пише. Благодаря
Цеци_Вихронрав:
Нека Ви отговоря така...
През 74-5 г който е поставял гардероба няма как да не е погледнал какво има на стената, а се предполага, че някой от близките Ви го е поставял нали?
Отделно... Картинки с неприятни неща... Тогава си ги е имало такива. Калъфа на акордеона на баща ми е облепен с такива неприятни картинки и понеже баща ми не е жив да го питам питах майка си. Оказа се, че хора работещи по корабите са ги носели и баща ми ги е налепил не защото ги харесва, а защото са нещо различно. Това е бил неговият протест срещу цензурата примерно.
Ако ми кажете какви са символите на изображението мога да Ви кажа какво означават.
theshadow:
--- Цитат на: ochakvan-otgovor в 9 Август 2019 11:05:45, Петък ---Благодаря за отговорите. Иска ми се да е толкова повърхностно, колкото казвате - "на някаква си картинка", но не е със сигурност. Надявам се, че все пак човек от опит ще ми пише. Благодаря
--- Край на цитат ---
Близо 35 години опит имам като черен маг, потомствен черен маг съм- ако това Ви е малко, кажете колко според Вас трябва да е размерът на опита и какъв по-точно да бъде, че да си има ориентир...
Вместо да се самонавивате, че има нещо, предлагам да направите друго- споделете какви са проблемите- нека да потърсим разумно и рационално решение... Не за друго, но предполагам, че щом търсите помощ, значи имате настоящи проблеми...
Ако не ги решите по правилния начин, а затънете в суеверие, проблемите Ви ще станат още по-големи... Сравнимо е с възел... Когато е малък възел- с лекота се развръзва (аналогично- малък проблем, лесно се решава)... Но ако е навръзвано и овързано, на всичкото отгоре като средство да се отвърже, се ползва неправилния начин да се добавят още и още възли- сещате се какво става... Така е и с проблемите... Добавете и че подобното привлича подобно и от един проблем лесно тръгва цяла поредица други... Не заради магия...
Суеверието в случая ще е аналог на добавянето на още и още проблеми към вече съществуващи, а знаете и мъдростта, че не е особено удачен избор под една мишница да се носят хиляда дини, защото, таковата...
Та - това е моето предложение- да споделите проблема и да видим какво може да се направи... Като суеверието го махате "от сметката"...
volk22:
--- Цитат на: theshadow в 9 Август 2019 12:10:56, Петък ---ако това Ви е малко, кажете колко според Вас трябва да е размерът на опита и какъв по-точно да бъде, че да си има ориентир...
--- Край на цитат ---
:) Ама аз като разправям за кокъла...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия