Pit, хубаво е, че обичаш котки и винаги си имал, но никога до сега не си искал прошка от тази която е била жертвана. И прошката трябва да се поиска от теб който си потомък на знахарката, а не от маг.
Не се пиша за силна магьосница при все, че и баба ми и прабаба ми бяха такива и съм се учила от тях. Но се обзалагам, че зная повече от другите за котешката магия. Котките и без обучение са по-силни магове от хората и когато някой убие котка му се връща до девето коляно.
Комшия на село като дете бесил котки на един бор във кметството и след години на същият двор последователно се обесили и майка му и баща му. Жена му след време едва не се обеси и тя на същия бор, но я видели комшии и я спасили. Аз бях дете тогава и си спомням как баба ми го накара да измоли прошка от душите на котките, за да излезе жена му от депресията и да не посегне пак да се беси. Той измоли прошка и даде обет пред същият този бор, че повече няма да посегне над котка. От тогава обаче комшията има страх от котки. Купува гранули, храни ги, не ги гони от двора си, но и не ги докосва защото знае какво им е причинявал като дете и се страхува да не го прокълнат пак.
Аз пък от тогава разпитвам и събирам информация за котешката магия. Според баба ми ако котка те прокълне ще страдаш и ти и родът ти до девето коляно и докато котката не ти прости и господ няма да го направи.
Аз обичам животните и смятам, че те са по-добри от нас хората и изпадам в ужас когато чуя за насилие над животно. Затова се радвам, че поне котките могат с магията си да отмъстят на насилниците си.
Преди десетина години с комшийката под нас отглеждахме в двора няколко котки. Държахме прозорците на мазите отворени, за да могат гадинките да влизат свободно и хем да са на топло зимата, хем да ловят мишки. Един комшия от съседна къща решил, че котките му пречат защото ходели и в неговият двор и ги отровил. Умряха в ръцете ни животинките една по една. Опитах да ги спася, но ветеринаря каза, че за отрова цяр няма. Нямаш идея колко плаках и клех да му се връща тъпкано докато гадинките се мъчиха. И моите клетви я са хванали-я не, но котешките хванаха. Само след година майка му идва да ми се жалва, че къщата им пълна с мишки и да иска една от домашните ми котки да им излови мишките. Отказах и, и и казах, че син и сам си е навлякъл котешко проклятие и аз няма да им помогна. Не, че не мога - не искам...
От тогава плъх ухапа детенцето му и месеци наред лежа по болници заразено с нещо си от плъха. Той самия при работа с препарати се натровил и той лежа дълго в болница. Наскоро научих, че сестра му която живее в чужбина се натровила с гъби и едва я спасили. И това няма да спре докато той или някой от рода му не измоли прошка от душите на отровените котки. Аз обаче няма да им го кажа, защото това бяха котките които аз гледах и храних, но и да бяха други котки... Не ми понася такава жестокост към животните и дори сега докато пиша се задавям в сълзите си. Хора които убиват животни без причина трябва да си платят с лихвите. Ако след време видя някой от потомците на комшията, че обича котки може и да помогна, но до тогава ще стоя и ще наблюдавам как страдат той и семейството му и си плащат греха.
Та мисълта ми е, че не ти трябва силен маг, а прошка от душата на обесената котка. Щом обичаш котки ще можеш от сърце да заплачеш заради мъките на погубената котка и да се помолиш. Това е достатъчно.
Не те карам да ми вярваш, просто го направи и като искаш продължавай да търсиш най-добрия маг. Аз знам обаче, че направиш ли го нещата ще ти потръгнат.