Отворена дискусия > БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИОННА МАГИЯ

Мамници и баяне при животни .

(1/2) > >>

mariana:
Здравейте ! Аз нова във форума и ще се представя така ... Жена съм над 40  ^-^  и имам предадено баянки от очи , страх , заушка , възпаления . Практикувам често наученото и се стремя да го правя по афтентичния начин , както ми е предадено от бабата в детството ми . Имам един може би много странен за вас въпрос , но не открих задоволяващ отговор никъде из виртуалното пространство и реших да питам тук . Питането ми е за хората имащи способноста да откраднат , измамят , прехвърлят и т.н млякото от едни животни или кърмещи жени на други ... Има ли баяне , наричане или какъв и да е друг начин за да се справи човек в такава ситуация ? На мен лично ми се вижда на 1000 % невъзможно това с прехвърлянето на мляко от един организъм в друг да се случи , но в нашия край вярването в това е много силно . Много хора идващи специално за това да ме попитам , споделят , че до преди няколко години е имало жена от района ни където баела и разваляла вече обрано-откраднато мляко и дори можела да го открадне или както там се нарича . Когато разваляла магията давала някаква билка да се сложи в кърмилото на предполагащото омагьосано животно и за дни минавало всичко . Друга жена пък ми е казвала , че ходила при жена , която лекувала чрез молитви от корана и баела докато връзва възли , за да предотвърти хищник да изяде изгубено в гората тощем домашно животно . Ако някой сподели начин или още по добре текст ще съм благодарна ! Също така всички имащи мнение или знание по темата за баянията върху животни да споделят начините и при кои случаи се прави . Благодаря !

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: mariana в 22 Октомври 2018 08:25:09, Понеделник ---На мен лично ми се вижда на 1000 % невъзможно това с прехвърлянето на мляко от един организъм в друг да се случи , но в нашия край вярването в това е много силно .
--- Край на цитат ---
Точно за това и се случва...
Някъде из форума бях писала защо родово проклятие няма, а действа. С краденето и прехвърлянето на мляко е същото... Т.е. вярата и самовнушението на хората случва нещата. От което идва... Ама да дам пример...
Наскоро дойде при мен момиче с петна по лицето и твърдото убеждение, че са поради магия направена от завистлива приятелка. Ходела на дерматолог и не успели да и помогнат, само я посъветвали да не се излага на слънце. Реших, че щом лекарите не са открили физическа причина за петната, то тя е психологическа и... Общо взето и лях восък, но добавих и малко театър, за да изглежда като разваляне на магия каквато всъщност нямаше. Накрая и дадох парчето восък със заръка да го държи 9 дена под възглавницата си и след това да го зарови под бор (любимо дърво ми е). Не зная дали успяха да минат 9 дена, но девойката се обади да каже, че съм по-по-най-великата магьосница и петната ги няма.
Това едва ли ще подейства при животни, но мисля, че при хора би подействало безотказно.
Колкото до животните... Мисля, че баба ми имаше някакви илачи за спряло мляко при добитъка, но уви тя вече не е между живите. Ще попитам майка ми и ако помни какво е правила ще пиша.
И понеже аз също бая, ще ми е интересно да разбера как баеш за заушка и за възпаления.

Цеци_Вихронрав:
Намерих къде съм писателствала за проклятието дето го няма, а действа...

https://www.magiata.info/index.php/topic,1951.msg42663.html#msg42663

Цеци_Вихронрав:
Маам в момента е по горите, че тя на амен-амен 70 е туристка или както се шегувам баир-будала. В момента в който се върне ще я попитам. Аз всичко което зная го научих от баба си и прабаба си, но илачите им за животни нещо не ме вълнуваха и не ги изучих. А син ми е на 24 и го порастих само с бабешки илачи, но все пак всеки един консултирах с личния лекар. И сега спокойно препоръчвам и на други без страх понеже друго си е и медик да потвърди, че действат. Не за друго, но старите хора казват: в дозата е и лекарството и отровата... Та друго си е лекар да ми потвърди, че дозата е вярна. :)

mariana:
Или ставам върколак или започва да ме лови старческо безсъние  :D  Добра вечер или добро утро  [victory]  Много интересно е това за консултацията с лекар , но бабешките илачи билкарство или баяне са , защото ако са второто вече наистина става , ама мноооого интересно за мен ..Предполагам билки . А иначе преди доста години бях на санаториум .. на почивка и един мъж над 60 години с изключително много кокоши тръни по ръцете и краката ми се появи пред зрението и споделих на жената легнала най близо до мен за процедури , че знам нещо , но не знам той как ще ме разбере ако му кажа . И така жената му се оказва негова съпруга (бог ми е свидетел не подозирах дори , че са семейство) и тя взе да ми обяснява , че са ходили на лекар много пъти и са опитвали всичко , но вече година и 8 месеца не са се разправяли и са излезли и на ръцете . Допълни ми че той няма да се съгласи на баене и подобни, бил е военен и не вярва в нищо освен в собствената си сила и т.н ,но тя ще опита да го придумала да се съгласи при условие , че той няма да прави нищо. На сутринта ми протяга ръката господина и казва : свали ми тези . Изтръпнах , казах само :ами ...аз ... и замълчах за кратко , след което му казах , че ще му прошепна нещо и ще направя каквото мога тук , но когато се прибера ако желае може да дойде на разпадаща луна преди изгрев , за да е баш както трябва всичко . Той замълча и аз направих каквото можах , след което жена от персонала присъстващата на случващото се , защото сме пред мястото за процедури каза ... и сега какво ... това е вирус , няма да му мине от едно почесване . Брадавиците бяха много и груби , тъканта беше мъртва около тях и изглеждаха много ама много и плюс предварителното и текущо скептично отношение на всички и аз се разколебах и усъмних , че ще се получи успех . Жена му ми взе телефонния номер , ако решил да дойде , да звъннат за уточняване на начина по който трябва да стане.  Почти година и нещо не се и сетих за човека , предполагах даже бях сигурна , че и той или поне не с положително досещане  [witch]  Една вечер телефона звъни и след като слагам слушалката до ухото и казвам алоо , чувам следното : луната се расипва , утре ли да дойдеме за кокоши трън . Предположих , че е на някой който съм казвала или пък друг му е казвал и отговорих само едно ДА и слушалката хлопна . На следващия ден разбрах , че момчето дето дойде е племенник , на горе описания господин и , че не си спомням за колко дни всичко е паднало и по краката и по ръцете . Дори и в момента не си вярвам като го пиша , но момчето беше сестрин син на господина от санаториума и съвсем безразлично каза , че толкова упоритите гадове са изчезнали след мен . Има и други случаи разбира се , но този ми седи винаги на края на "пръстите" в случая .  Ако има човек , кой да разбира молитвите от корана ще помоля да съдейства , аз ще му кажа за какво  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия