ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Да си поговорим за Смъртта...

<< < (8/9) > >>

theshadow:
Материя и енергия са еквивалентни... Айнщайн това... (не е оборен до сега все още от никой, а и моят опит показва като да е прав)... За това около тялото (не е аура)... Мдамм... Форумът станал наистина обемен... Къде го писах?  [umnik] Беше на няколко места... Ето едно от тях-

КЛИК

За другото място, където писах, се иска достъп (enikor - давам ти такъв- вече можеш да четеш темите по практикумите)... Ето тук е темата, където обяснявам почти същото, с лек акцент - КЛИК...

theshadow:
След тези уточнения- на въпроса: "не е ли магията начин да се въздейства именно на тази енергия"...

Да, магията е умение за управление на енергия... Материя, енергия- са еквивалентни... Т.е. няма нематериална енергия... Няма разделение на енергията от физическия ни свят...

А аурата (като оптично явление е видима при определени условия, не точно тези, описани в книгите за магия на шарлатаните), но е нещо друго (светене, което се дължи на йонизирането на флуид близо до висок електрически потенциал) и не касае магията...

Nicky BG:
Благодаря за достъпа, Сянка ! Ще опитам да извлека възможно най-много от тази възможност !

angelix:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 31 Декември 2017 08:45:41, Неделя ---Малко кофти тема точно преди Нова Година, но се каня от месеци да я повдигна и сега ми дойде музата. :)
Защо всички се страхуваме от Смъртта? Защо търсим дълголетие и безсмъртие?
Оставям ви да пишете и обещавам да се включа и аз. ;)

--- Край на цитат ---
Кой би искал да бъде безсмъртен ? Представям си един много самотен живот.
Ще гледаш как родителите ти умират,всичките ти проиятели,половинката ти,децата ти и ти в даден момент оставаш сам.

Skully:
Всъщност, ако разгледаме закона за запазване на енергията, всички сме по един или друг начин безсмъртни. Енергията се преобразува в друг вид енергия, но не може да изчезне. Аз лично не се страхувам от смъртта, защото съм приела, че е неизбежна. Животът ще продължи и без мен. Забелязала съм, че обикновено колкото повече човек е неудовлетворен от постигнатото, толкова по-силен е страха от смъртта. И обратното - когато постигнеш целите, които си си поставил, приемаш смъртта като следващото логично обстоятелство.
Страхът от смъртта може би се дължи на факта, че хората винаги искат още. Само още една година, само да се сдобия с още едно нещо, само да отида в Лувъра и тн.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия