ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Да си поговорим за Смъртта...
Цеци_Вихронрав:
Малко кофти тема точно преди Нова Година, но се каня от месеци да я повдигна и сега ми дойде музата. :)
Защо всички се страхуваме от Смъртта? Защо търсим дълголетие и безсмъртие?
Оставям ви да пишете и обещавам да се включа и аз. ;)
theshadow:
Заради инстинкта за самосъхранение... Според мен затова хората се страхуват от смъртта... И така и трябва, докато не им дойде момента за нея, т.е. докато не са остарели и прочието...
Balanar:
Ако щете ми вярвайте, но не помня някога да ме е било страх от смъртта. Говоря да имам мисли за нея (страх). Може би на подсъзнателно ниво я има, незнам.... никога не ми е било в главата това.
Разбира се в екстремна ситуация инстинкта за самосъхранение ще се включи, но все пак...
Много е тънка границата обаче да не стигнеш до другата крайност - да искаш смъртта.
Solomon:
Рано ми е да мисля за смъртта (казвам го с абсолютното осъзнаване, че може всичко да се случи, във всеки един момент...напимер да ме блъсне кола, камион, тир, кон или каруца по пътя...)...просто не мисля. Приемам го като неизбежен момент от житието си, като вселенски закон, като последното парче на пъзела...елемент, който допълва, а не обратното.
Да, имал съм моменти на размисли...обаче не ми хареса да мисля за това, а и нямаше смисъл.
posleden:
Търсим дълголетие и безсмъртие -
светът на познанието няма граници -
духът не остарява -
разумът е универсален -
...
да изброявам ли още?
:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия