Автор Тема: ГРУПОВИ МАГИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ - част 2  (Прочетена 7316 пъти)

Неактивен theshadow

  • Админ-ДИКТАТОР
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 6192
  • Total likes: 135
  • Karma: +106/-1
    • Профил
ГРУПОВИ МАГИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ - част 2
« -: 25 Май 2017 19:29:03, Четвъртък »
ГРУПОВИ МАГИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ

Според Питър Карол, когато се практикува в група, се генерира повече сила, отколкото, ако се практикува сам. Но според мен това не е всевалидно правило- зависи какво могат участниците, т.е. какво е общото ниво на групата като умения в областта на магията. При едно ниско или никакво ниво на повечето от участниците- не се очертава кой знае какъв краен резултат.

Питър Карол посочва, че груповата работа дава възможност за много експерименти, като ги разделя на възможни в четири области- ритуал, екстрасензорика, транс и сънуване.

Ритуалът е разглеждан от една страна като синхронизиращ дейността на групата, а от друга страна, като средство за придаване на важност. В частта с уеднаквеното ритуално облекло (дори да е най-обикновена черна роба с качулка) акцентира върху намаляването чрез него на индивидуалните фактори и действане на групата на принцип отвъд личните съображения. Ритуалите може да са от типа за правене на магия, за инвокация (споменава и евокация, но това с евокацията е мит и суеверие и не го препоръчвам), за гадателски техники.

Трансовите състояния също може да се съчетаят с ритуал, посредством който под ръководството на някой упълномощен от групата да се достига на различни видове трансови състояния. П. Карол дава идея трансовите състояния да се използват за работа с Психичен цензур и работа с ясновидство. Посочва, че крият известни опасности (главно свързани с прекомерното активизиране на въображението) и затова те трябва да се провеждат рядко и само за достигане на обективни резултати.

Екстрасензориката залага на експерименти в областта на телепатията. Дели на умение, съставено от две части- проекция на нещо и възприемане на проектираното нещо. В група заниманията с телепатия са посредством синхронизационна проекция от много оператори върху един обект. Според П. Карол опитите да се проектира или да се приеме цяла последователност от образи  е по-малко ефикасно, отколкото ако се заложи на мощното проектиране на един единствен образ. Счита за най-подходящо това да е сигил или символ. Особеност е да се внимава с умората, защото от един момент натам умората води до объркване и разсейване на проектиращите и възприемащите способности.

При работата с екстрасензорика може да се впише ритуал, да се правят определени групови медитации. Може да се ползват също така магически танц, инвокации, различни техники на дишане, техники за контролиран групов гнозис.

- Гнозис (старогръцки) означава - знание, което човек добива сам и лично. Гнозисът се достига при попадането в пределни състояния. Питър Карол ги представя като отражение на две крайности.

Едната крайност е да се постигне пренатоварване на сетивата, което от своя страна води до разширяване на физическите, менталните и емоционалните граници до точка на разрив, но без да се загуби контрол над себе си. Постига се с ритуали, различни пози на тялото, барабани, танц, молитва, крайни състояния на гняв, страх и други.

В другата крайност целта е достигането до абсолютното спокойствие. Може да се използва дълбока медитация или друго подходящо състояние на транс, водещ до пълно отпускане на тялото и на съзнанието.

По тези начини Питър Карол приема, че се блокира съзнателния ум. Така се дава възможност магическото намерение при правене на магия може да бъде активирано, т.е. може да се достигне до магически транс или да се достигне до несъзнаваното за нуждите на работата със сигили.

По частта с работата по екстрасензориката, П. Карол споменава и работа с астрал, но тъй като астралът не съществува- това би могло да бъде заменено от работа с вътрешен екран и съзидателна визуализация.

Сънуването обхваща усвояването на умения за работа в ОС. Карол твърди, че някои форми на предварително аранжирана групова инкантация или визуализация в момента преди заспиване могат да помогнат за попадането в състояние на ОС. Крайната цел на сънуването при групова работа е достигането до момента участниците да се сънуват заедно на предварително уговорено реално място. Набъркан е астралът, така че начинът подобно нещо да се случи го няма описан в книгата. Мога да дам подсказка- използва се т.нар. сливане на нервни системи, което се прави от ясновидци. Сложно е- не е за начинаещи, не е и за начинаещи ясновидци.

Автор: The Shadow
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.