Автор Тема: МАГИЯТА НА НОВИЯ ЕОН - част 1  (Прочетена 7281 пъти)

Неактивен theshadow

  • Админ-ДИКТАТОР
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 6192
  • Total likes: 135
  • Karma: +106/-1
    • Профил
МАГИЯТА НА НОВИЯ ЕОН - част 1
« -: 21 Април 2017 11:00:10, Петък »
МАГИЯТА НА НОВИЯ ЕОН

В тази част от "Психонавт" акцентът не е върху практиката, но по един косвен начин я касае. Питър Карол засяга виждането, че винаги, когато е наличен упадък в дадена държава или култура, точно тогава навсякъде започват да се появяват магьосници или месии- но не такива, които са с реални умения, а измамници. В момента цялата епоха, в която сме, е навлязла в криза и да- сега са се нароили всякакви измамници, които се надскачат да предлагат своите безумни доктрини. П. Карол вижда в това момент да се даде право на глас на нова духовност, като от онези, които наистина могат нещо, зависи каква да бъде тази нова духовност- и това ще бъде завещаване на човечеството на един нов дар, чиято стойност може да се окаже в един далечен момент по-голяма, отколкото за момента се предполага.

Това се случва на фона на изхабените от към идеология и развитие монотеистични религии и наука, която все още няма изграден моралът да борави с придобити опасни за човечеството познания. В един момент се предполага следващият голям напредък да е в развиването на психичните сили, като според Карол (и е така впрочем) реалната магия си е една и съща и това е устойчиво през вековете, без значение в какви думи се облича, т.е. може една експериментална работа в магията да включва проучване и на по-древни практики- това е от една страна, а от друга страна- необходимо е да се акцентира и върху така наречената от него - магическа духовност.

Останалото, което Питър Карол е писал по настоящия въпрос, е пропаганда, която цели IOT да добие от една страна популярност, а от друга- власт. Некоректност е от страна на IOT и затова няма да отделям време на пропагандата.

автор: The Shadow
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.