Автор Тема: Милениумът. - част 4  (Прочетена 7747 пъти)

Неактивен theshadow

  • Админ-ДИКТАТОР
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 6192
  • Total likes: 135
  • Karma: +106/-1
    • Профил
Милениумът. - част 4
« -: 7 Януари 2017 15:55:50, Събота »
Милениумът.

Според Питър Карол човешкото съзнание се е развило, като е преминало през четири състояния или еони и в момента сме в петия такъв. Те са както следва:

Първи еон- шаманизъм и вещерство, на обвързване с природата.
Втори еон - езичество, където се наблюдава навлизането на уседнал начин на живот и това води до постепенното отдалечаване на съзнанието от природата.
Трети еон - монотеизъм. Възниква вътре в езическата цивилизация. Представлява обожествяване от човека на една идеализирана форма на самия него си.
Четвърти еон - атеизъм. Процесът на разпростирането му е започнал, но не е завършил. Не става въпрос само за отричане на монотеизма и на религиите, а за едно по-напреднало разбиране на същността на Вселената.

Карол уточнява, че в днешно време има култури, които все още са останали в някои от по-старите еони или пък не могат да се освободят достатъчно от остатъците от миналото. А петият еон се развива в най-напредналите атеистични култури.

Според илюминатите, като път към петия еон може да се очаква следното-

1. Смърт на духовността - ще има навлизане масово на употреба на наркотици, неопределена сексуалност, маниакалност, странни забавления, материализъм. Но химикалите, електрониката и хирургията ще са склонни само да заробват.

2. Смърт на суеверието - Магията ще стане наука. Прави се намек, че тя няма да е достъпна за всички, а определени хора ще работят зад бодлива тел и в подземни камери.

3. Смърт на самоличността - мястото на личността в обществото се губи за сметка на процъфтяване на субкултурни ценности. Хората ще са объркани до степен да ползват консултанти за начина си на живот.

4. Смърт на вярата - ще има масова манипулация на общественото мнение на всяко ниво (училище включително), като истината ще стане въпрос на това кой я създава.

5. Смърт на идеологията - Ще има стремеж за съхранение на механизма за контрол от страна на правителство и на неговите ведомства и това ще унищожи идеите относно формите, които би трябвало да приеме човешкият стремеж. Кибернетиката ще прерасне в политическа технология. Всичко ще се решава само от правителството- т.е. намеква се, че хората няма да имат право на мнение.

С това LIBER NOX завършва, а някои от описаните от П. Карол процеси ги наблюдаваме и днес. Ако нещо не се промени, едно такова развитие на човечеството, би лишило човека от цяла поредица от чисто човешките му достижения и би поставило в план - възможности за усвояване на магията- едно рязко разделение- магията на едно научно равнище, ще бъде достъпна в реалния и вид за много малко хора и ще се използва главно за навреда над мирно население при възникване на политическа необходимост или на война, а последиците от това ще са разрушителни.

Автор: The Shadow

Кой е приключил с LIBER NOX да очаква по някое време да ми дойде музата да пиша по LIBER AOM...
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.