Автор Тема: Двойникът. - част 2  (Прочетена 7662 пъти)

Неактивен theshadow

  • Админ-ДИКТАТОР
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 6192
  • Total likes: 135
  • Karma: +106/-1
    • Профил
Двойникът. - част 2
« -: 26 Декември 2016 08:48:04, Понеделник »
Двойникът.

Започвам да развивам и тази тема с уточнението, че поддържаната в окултните среди идея, че човек има множество тела, някои от тях с имена на несъществуващи светове (астрално, ментално и прочие) и още по-несъществуващи субстанции (етер), не съдържа нищо вярно в себе си. Човек има само едно единствено тяло и то е достатъчно сложно като изграждане.

Тялото е само едно и е материално, а както знаем от Айнщайн, материята е еквивалентна на енергията. Т.е. нашето материално тяло всъщност е енергийно тяло, най-общо казано, без да се навлиза в подробности за какви видове енергия иде реч... Както вече е многократно посочвано, в магията се борави с електромагнитна енергия, а тя е част от нашето тяло.

И когато се говори за двойник, удачен е примерът на Карол, касаещ бойните изкуства, където енергията може да служи като своеобразен щит при париране на удари, да послужи за нанасяне на такива и се насочва обикновено (но не само) чрез ръцете...

Енергията няма определена форма, но може да бъде накарана да заеме такава. От там вече и двойникът не е даденост, а е нещо, което може да се направи. Питър Карол споменава, че може да се направи не само двойник, а каква да е друга форма. И това е така- точно защото енергията няма форма. Но за подобно изпълнение са нужни умения. Китайската медицина дава доста информация по въпроса за енергията в тялото и който смята да се развива в насока на овладяване на такова умение- може да стартира с такова изучаване. Не препоръчвам  никоя от техниките за направа на двойник, посочени от Карол- нищо от написаното от него няма да доведе до овладяването на такова умение, а част от писанията му, например за употреба на наркотици- са меко казано опасни.

Тук е ред да напомня, че направа на двойник - това е специфично умение и не се учи по булевардни книги,за усвояването му не е замесено въображението, няма визуализация. За контрол дали наистина нещо е усвоено, може да се ползва експериментът на Емили Роса, за който е писано тук- КЛИК.

Не давам задача, понеже не е умение, което се овладява с една техника, а познанията за устройството на човешкото тяло и енергията в него, които са необходими, преди да се прави каквото и да било, са толкова, че форумът няма да ми стигне да ги опиша- който иска да се развива в тази насока, ще трябва да чете много, да внимава какво прави и да се развива самостоятелно.

Автор: The Shadow
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.