Отворена дискусия > МАГИЯ

Реинкарнация

<< < (4/9) > >>

Maxx:
Нямам и не знам "кодове" за безсмъртие, но имах благоразумието да пробвам късия вариант - 10 годими, в които нищо и никой не можеше да ме убие... Исках да знам отговори, за които никой не е подготвен... Знам ги и преди това ме правеше безкрайно сам, тъжен и глупав. Сега ми е спокойно и весело, защото съм си платил всичко с парчета от душата, кръвта и живота. Сега съм половин човек, половин сянка на себе си, но съм свободен. Но това е друга тема.
Радвам се, че ви намерих! Не се шегувам. Знам, че тук ще бъда полезен само си избирате като герой, анти герой или приятел. 
Всичко е кратно на 3 и се събира в едно, нали?

theshadow:
Maxx, има куп животни, известни с това, че нямат думата "смърт", нямат и думата "старост" и никой нищо не им казва... Но... Както знаем- никое от тези животни не е вечно...

И сега точно тази тема ми е много тегава и неприятна, защото котката ми е на възраст- стара, отразило и се е... И я изпращам в последния нейн път, от който тя няма да се върне... Не зная още колко ще я бъде, но няма да е още много...

Смъртта е край за всички и всичко има начало и край, всичко подлежи на разрушение... Природата е такава... Вселената е такава... Няма безсмъртни и няма вечни... Никъде и нищо не е вечно... Самата Вселена не е вечна- тя има начало и в един момент ще умре и тя... И няма прераждане...

Maxx:
theshadow, наистина ме натъжи и усетих сянката на това, което е в теб. Знаеш ли кое е най- веселото - и ти, и аз сме прави - просто гледаме от различен ъгъл на нещата.. Принципно можеш да спреш котето и то да остане тук ако наистина искаш, повярваш и проявиш търпение, но не те познавам наистина и не знам дали ще можеш да понесеш ужасното чувство, което ще те промени за миг тогава. Не се съмнявам в теб, напротив - обожавам да не ми вярват, да се съмняват, да ми се смеят и да ме унижават с поведението си, защото това ме зарежда, успокоява и вдъхновява. Знам, че е подло от моя страна, но е част от природата ми. Моля те приеми следващите думи спокойно - нито вярвай, нито се съмнявай, просто чети: няколко пъти връщах хора обраатно от прага на живота към вечното. Всеки от тях ми показа колко глупав, самонадеян и арогантен изрод съм отнемайки им правото да се спасят от себе си незнаейки, че е само шанс да спечелят онези 5 минути, за които се говореше от кръста. И животни могат да се върнат, но пак ще е същото. Разбирам те за котето. Загубих 3. След последното намерих себе си и после видях, че никой, никога нищо не губи. Остави я да бъде спокойна и да те чака, защото любовта е достатъчна и е белега по който се откриваме през вечността.
Не се правя на каквото и да е. Такъв съм и искам да те успокоя, че не трябва да се натъжаваш, а или да й завиждаш, или да я обичаш. 
Благодаря ти, че ми позволи да напиша това! Сега усетих колко ми липсва последната моя котчица... Беше наистина луда и се казвашев Марла.

feniks75:
Аз също смятам,че хората имат душа и се прераждат.Само,че не я разглеждам под призмата на християнството,мюсюлманството или будизмът Да смърта е неизбежна за материята.Може би е въпрос на еволюция или дадено свише не знам.Пренареждането на електроните или частици ,които ние не познаваме  и техните електро-магнитни полета може би се конфигурират в определен вид стабилна  конфигурация.За мен именно тази конфигурация може да променя ДНК-то  ни .Тя може да се надстройва или разрушава.

Libra777:
Прощавай, но русата ми глава не схвана как с три изречения трансформира душата от нещо безплътно в материя, изградена от непознати на човека частици, че и успя да я обвържеш с ДНК, което си променя конфигурацията... Би ли обяснил отново какво искаш да кажеш?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия