Автор Тема: Омагьосване. - част 7  (Прочетена 3865 пъти)

Неактивен theshadow

  • Админ-ДИКТАТОР
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 6192
  • Total likes: 135
  • Karma: +106/-1
    • Профил
Омагьосване. - част 7
« -: 20 Ноември 2016 11:28:35, Неделя »
Омагьосване.

С темата за омагьосването приключваме Liber Lux и ще следва Liber Nox, т.е. който приключи с тази тема, следва да се ориентира към Liber Nox.


Според Питър Карол омагьосването е по същество променяне на нещо в самия ход на Вселената. Както вече беше посочено, волята е основна, когато се прави магия. Един от задължителните елементи е. Другият задължителен елемент е магическият транс, за който се коментира вече из практикума за хаос магия. Двете - волята и магическият транс- трябва да се слеят в едно, за да се получи омагьосване или казано с други думи- за да се получи магия. И тъй като магията, това е променяне на нещо в хода на Вселената, то основното, на което Карол обръща внимание е, когато се прави омагьосване, да се гледа събитието да се хваща в самото му начало- магьосникът може да промени нещо като стане едно с извора на събитието и неговата воля става един вид като волята на Вселената в определен аспект... Като за начинаещи- това е добър съвет... Който няма опит- може да се възползва от него... Но да не се възприема като ограничение- затова са техниките от типа Освобождаване, за да може гъвкаво да се реагира и не само при извора на събитието.

Питър Карол уточнява, че е клопка волята да бъде бъркана с шовинизма на егото, а също така набляга и на факта, че волята- това не е напън, мъжество, упорство или твърдост. Волята е първоизточникът, който активира магията, тя е единство на желанието. Не е свързана с клетви, въздържания, изпитания. Волята не предизвиква конфликти в ума- от никакъв характер...

Има най-различни техники, които служат като фокус на волята- такива като сигили, магически азбуки, инвокации на въображаеми образи, ритуали и прочие подобни, но всички те са само патерици или дори инвалидна количка, които подпомагат изпадането в нужното състояние... Патериците / инвалидната количка- не са магия и не са омагьосване.

Аз препоръчвам, в мига, в който се изясни за какво състояние става въпрос, патериците/инвалидната количка да се изхвърлят от употреба, тъй като те забавят развитието в сферата на магията. Все едно да има човек възможност да тича, но да е седнал на инвалидна количка/ се е облегнал на патериците и да го е страх да почне да тича и затова бавно, но славно да си се търкаля с помощните колела или да куцука на патериците...

И тук е моментът, в който Питър Карол описва една съвсем реална опасност- когато неподготвени за това какво виждат хора, стават свидетели на магия. Наистина е опасно, не точно поради причината, която Карол е описал, а защото се нарушава изградената представа за реалността и по този начин се губи връзка кое е реалност и кое не е. Това важи с особена сила при срещи с магията на илюзията, където се работи с натрапване на образи в съзнанието посредством техники, гравитиращи около хипнозния транс. Такова нещо може да увреди здрава психика. Така че, който се занимава с магия нека си има едно на ум и да избягва демонстрации.

Задача към омагьосването- да се хареса някаква малка и лесно постижима цел- нещо за близкото бъдеще. Да се изпадне в магически транс и да се приложи воля, да се хване събитието в извора и да се опише в дневника какво е правено за изпадане в транс, прилагане на воля и какъв е крайният резултат. Това е възможно най-елементарната форма на магията, идеална за разучаване за какво състояние става въпрос. При необходимост- може да се ползват и патерици по личен избор какви.

Автор: The Shadow
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.