Автор Тема: Инвокация. - част 4  (Прочетена 2220 пъти)

Неактивен theshadow

  • Админ-ДИКТАТОР
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 6188
  • Total likes: 117
  • Karma: +106/-1
    • Профил
Инвокация. - част 4
« -: 17 Ноември 2016 10:53:25, Четвъртък »
Инвокация.

За разлика от евокацията, инвокацията има някаква практическа стойност. Само не трябва да се забравя коя е реалността. Работи се изцяло със символика, като целта е потапяне в качествата на дадения символ- като П. Карол предлага използването на някакъв езически пантеон от богове. В това отношение инвокацията е сходна на методите, използвани от НЛП и ползата е, че се придобиват нови качества, стига те да са в рамките на реалността.

Напомням какво е писано за инвокацията тук, а после ще дам задачата за работа-

От лат. invocatio - въззвание към бог и до средата на XIV в. е била неразделен елемент от грамотите, след което отпада от употреба.
В поет. аспект инвокацията е обръщение към муза.

Инвокацията към днешна дата се води част от ритуалната магия и по същество представлява ритуал, създаден така, че да даде достъп до нов модел на мислене чрез заимстването на така упоменатия модел на мислене от специално създаден подходящ за целта образ (било на бог, на стихия и други).

Работната среда за извършването на този ритуал е несъзнаваното.

А идеята за инвокацията в този и вид е заимствана от една древна практика, при която войните вярвали, че ядейки мозъка и сърцето на победения враг, ще получат неговите качества. Не го пробвайте, дело на психопати е.

Задаването на несъзнаваното на образ, който то да възпроизведе, е равнозначно на задаването на цел, която то ще се стреми да изпълни, т.е. принципът на действие е основан на факта, че несъзнаваното може да възприема цели и да ги следва.

Задача към инвокацията- да се извърши инвокация на нещо по избор на практикуващия и да се постне в дневника.

Автор: The Shadow
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.