ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Да си кажем няколко приказки защо и как говорим и на кого

<< < (8/23) > >>

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: volk22 в 24 Юни 2019 19:57:21, Понеделник --- И стои на въоръжение при всеки, занимаващ се с енергетични манипулации.
--- Край на цитат ---
Не е задължително. 5 годишната ми племенница не влага ама никаква енергия докато играейки си с конструктора обяснява мимоходом на брат ми, че спейки на обяд в детската градина сънувала, че на кучето и котката много им домъчняло за нея. Та тате и нали е най-добрия баща със най-красивите сини очи - също като нейните да вземе да я вземе със себе си като отива на вилата да нахрани същите тези куче и коте, че и тя да ги гушне да не им домъчнявало за нея. Съответно брат ми като омагьосан хуква да слага детското столче в колата, а аз и снаха ми се споглеждаме и в един глас обявяваме малката за манипулатор от класа.
Та мисълта ми е, че не е задължително да се занимаваш с енергийни практики, за да използваш словесната манипулация. А покрай словесната като вкараш и малко вербална става...

volk22:
Мда. Явно ще трябва малко по-пространно обяснение. Най-лесно енергиен канал се създава (синхронизира) чрез манипулация. Словесна Е вербална. Жестове, мимика - невербална. Последната помага за предразполагане към първата.

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: volk22 в 24 Юни 2019 21:21:59, Понеделник ---Най-лесно енергиен канал се създава (синхронизира) чрез манипулация.
--- Край на цитат ---
Енергиен канал за какво? За манипулация ли? И ако е така защо да си хабя енергията да изграждам енергиен канал като мога да го направя по-бързо и лесно и без него?

Libra777:
Словото само по себе си съдържа такава огромна сила, че създава и събаря всякакви стени... (чак от самосебе си се получи алитерация  [taunt] )Съгласна съм, че е прекрасно средство за манипулация... но не е само това. Макар че психолозите твърдят, че в невербалната комуникация се съдържа по-голямата част от общуването, за мен думите са по-важни... Смятам, че те в голяма степен определят какъв е един човек, както и какво е отношението му към него самия и към околните. Аз лично проявявам голяма суета относно начина си на изразяване и езиковата си компетентност, което ме е научило да си използвам достатъчно добре речниковия запас, че да разчитам единствено на него в напечени ситуации. Също така 50% от мнението ми за човек се съставя от начина, по който говори/пише и много се дразня от неграмотни хора с беден речник... Абе изобщо думите са си голяма работа. Чрез тях можем да изразим абсолютно всичко...ако можем да ги използваме правилно...Тежко му на този, който не борави с тях добре.

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: Libra777 в 24 Юни 2019 22:16:48, Понеделник ---Словото само по себе си съдържа такава огромна сила
--- Край на цитат ---
Права си, Либра! Затова и в магията има така нареченото Наричане. Т.е. казваш на глас това което програмираш и го казваш така все едно вече се е случило. Аз ползвам наричане и действа безотказно.
И за останалото си права. Познай как се чувствам в страна където не зная езика добре и не мога да изразя мислите си. За два месеца в Чехия говоря езика като стар циганин български и се чувствам ужасно. Съответно в повечето случаи мълча или търся думи и изрази с които... Абе опитвам се като Последен с малко думи да казвам много, но е трудно...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия