Автор Тема: Хумористична класификация на последователите на Кастанеда  (Прочетена 1723 пъти)

Неактивен theshadow

  • Админ-ДИКТАТОР
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 6165
  • Total likes: 77
  • Karma: +103/-1
    • Профил
Намерих я в руската уикипедия въпросната класификация... Доста истини съдържа и не само спрямо руснаците- имам наблюдения над хора с такива характеристики в България... Затова ще я преведа... Дълга е, така че ще отнеме известно време превода...

Автор на превода: The Shadow

"Не е толкова страшен Кастанеда, колкото онзи, който го е прочел" - народна мъдрост

Кокиче на силата (по аналогия с растенията на силата) - прочел е две книги от дванадесет и е решил, че същността на учението е в употребата на психоделици.

Брейнуош (от англ. brainwash — промиване на мозъка по аналогия с cleargreen)- последовател на нагуализма в жанра фентъзи от компанията Cleargreen™ (бел. The Shadow - компания, основана през 1995г. от Карлос Кастанеда за разпространение на тансегрити, която в дейността си на моменти противоречи на писаното от Кастанеда в книгите му), съдържащ Витамин С и правещ еманациите меки и копринени.

Домакиня - занимава се с практики само у дома си. Измисля невъобразими неправения, медитира, върви по пътя на война от кухнята към стаята и обратно. Светът зад пределите на апартамента е паралелен и паметта за него се изтрива.

Издъхващият войн (по аналогия с мъртвия войн) - практикувал принципите на пътя на война, но изпитите, работата, проектите, семейството, децата, колата, пенсията, се оказали съкрушителен удар по първото внимание.

Мамунт (препратка към обединения смисъл на думите мамон и мамут - с корем, препълнен с житейски ценности, склонен към стадно съществуване и обречен на измиране) - семеен човек, който си почива и попрактикува сталкинг и осъзнато сънуване. Мамунтът мъж счита, че семейството е неговото предизвикателство и отряд от малки тирани. На него му е трудно да се примири, че той е издъхващ войн и лелее надежда за освобождение, но не точно сега, а някога в далечното необозримо бъдеще. Мамунтът жена, имаща деца, почти винаги е издъхващ войн, миксер и рендумайзер. Особено развлечение в средите на мамунтите се явява обсъждането на темата за секса. Женските мамунти обикновено поддържат гледната точка на Дон Хуан, че сексът- това е третата енергия. Мъжките мамунти трудно се примиряват с това. В резултат на многочислено писане по форуми се раждат 25-50 странични теми относно това какво се явява сексът - трета енергия или обичайното протичане на живота.

За сега спирам до тук... По-натам ще продължа с превода...
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.