ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Размисли върху същността на окултните среди

<< < (2/4) > >>

theshadow:
Agena, знам... Аз също не се крия, че съм черен маг и трикстър... Което пък някои директно схващат като повод да ми се случва същото, което и на теб...  И аз не харесвам религиите, защото ясно виждам какви вреди причиняват върху съзнанието на вярващите в тях (на онези, които наистина вярват вредите са повече, защото има и един вид хора, дето вярват колкото на думи и нищо не спазват- та те са по-предпазени от вредите, причинявани от религиите отколкото истинските вярващите)... Харесвам някои неща от Ла Вей, но не всичко... Знаеш ме... Предпочитам атеистичния сатанизъм, но не точно Ла Вейският такъв... Всъщност- покрай това и се знаем с теб... И да- веднага се съгласявам и за огромните вреди, които предизвиква постоянното филмиране с нереалистични белоснежни мисли... Реалността- каквато и да е тя- винаги е за предпочитане...

theshadow:
Цеци_Вихронрав, о, да... Наистина е много модерно... Така е...

И искате ли тази тема на разговор, да я преместя в Свободна зона и да я продължим там, че тук май не и е точно мястото? 

Agena:
Да,точно там й е мястото,Шадоу :).

Цеци_Вихронрав:
Съгласна!

Цеци_Вихронрав:
Ми да си дойдем на думата за същността на окултните среди...
Нямате ли усещане, че често двама окултисти говорят за едно и също, но използвайки различна терминология не го разбират и стигат до конфликт?
Магията не е математика и в нея няма как да ползваме всички еднакви термини. От друга страна всеки възприема света по различен начин (Сянка писа някъде точно как) и съответно дадено преживяване го описва по начина по който той го е възприел от което произтичат още недоразумения... И при всички тези недоразумения ако и двамата окултисти нямат нерви и желание да питат и да се доизяснят, а тръгнат агресивно един към друг с идеята, че всеки е прав и се получава манджа с грозде и криви окултисти.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия