Автор Тема: Ритуалът на дъждовната гора  (Прочетена 8072 пъти)

Неактивен theshadow

  • Админ-ДИКТАТОР
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 6192
  • Total likes: 135
  • Karma: +106/-1
    • Профил
Ритуалът на дъждовната гора
« -: 21 Август 2016 18:34:08, Неделя »
Очертай кръг. Инвокирай елементите в техния положителен аспект (например, може да призовеш Сигналните огньове, символизиращи огъня на юг). Призови имената на Земната Богиня като започнеш от тези, с които работиш и след това назовеш останалите.

Вземи парче зелена връв, и докато връзваш възли по нея наричай:

„Връзвайки връвта,
Обновявам земята.
Ние сме нейни деца,
Носещи прераждане.”

Възлите може да са прости или сложни, но остави достатъчно място, за да свържеш връвта накрая. Докато наричаш, виж света като мрежа от свързани системи. Вдишай въздуха идваш от джунглите на южна Америка. Почувствай огнената сила на оцелота (едно много красиво коте). Вкуси дъжда по листата на върховете на дърветата. Почувствай нежната структора на горската почва.

Завържи връвта в кръг, подръж я и я сложи на двете си ръце. След това кажи:

„Ние сме приливът и ние сме отливът,
Ние сме тъкачите
И ние сме мрежата.”

Докато казваш това виж себе си като пазач на границата на дъждовната гора. Виж и другите около теб, защитаващи дъждовната гора, прави това както би защитавал себе си, защото именно това правиш сега.

Зарови връвта в саксия. Заземи енергията и благодари на Божествата и елементите, отвори кръга. По-късно зарови връвта в гора, ако имаш възможност.

Ако обстоятелствата го позволяват, направи следното (докато си в гората):

Седни мълчаливо и гледай: Как мрежата от екосистеми образува света, как дъждовната гора се развива, растенията и животните се множат, Земята е зелена и пълна с живот, себе си като пазач. Дишай и знай, че въздухът идва от морето и джунглите на Бразилия. Пий и знай, че водата е около целият святи циркулира през теб, както го прави през въздухът, земята и морето. Стани и се протегни, силата на твоето тяло е Земната сила.

Ритуалът е предназначен за самостоятелна практика и има за цел да се свържеш със енергиите на Земята, както и да помогнеш за нейното очистване и запазване. 

По материали от witchway.net
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.