ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

А според вас отмъщението справедливост ли е ?

<< < (6/21) > >>

Neshama:
Извинявам се ако на някой му се стори, че влизам с шутове тук , но от доста време чета из свободните зони като гост и някакси не се чувствам "нова". Пък и не съм от срамливите Хубава тема, интересни размисли. Никой обаче не спомена емоциите или липсата на такива при отмъщение.

Solomon:
Neshama, първоначално - добре дошла ! Не се чувствай като чужденец (така да се изразя..).
За емоциите - гняв, понякога смесен със съжаление...и леко страх от последствията (в смисъл, не за себе си толкова, колкото за отсрещния - сигурно си изчела за отмъщението, което написах....ако амонякът беше в повече, той можеше да си задъха сериозно и да припадне)
Когато е веднъж и не е нещо чак толкова сериозно - по принцип прощавам...но не забравям.

Цеци_Вихронрав:
Neshama, емоциите... Никога не отмъщавам когато съм под въздействието на емоции. Като по-млада ми се е случвало, но се убедих, че емоциите са лош съветник.
Отмъщението трябва да преври и отлежи като хубавото вино. Сега когато отмъщавам го чувствам като... Като връщане на баланса, каквото съм получила, такова съм върнала.

theshadow:
Емоции... Какви емоции се предполага да има, Neshama?

Neshama:
theshadow, питаш какви емоции? Ами по-скоро липсата на такива. Забелязала съм,
че хората са склонни да отмъщават, подвластни на емоциите си. И от там идва липсата на самоконтрол.
И съответно, както ти писа по-горе, може да се прекали с дозата отмъщение.
Което вече не е справедливо.
освен това тук се говори за лично отмъщение или свързано с близки хора.
А какво ще кажете за такова, където отмъстителят не е засегнат пряко и пострадалите
не са му никакви?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия