Щом всичко е безмислен ритуал залъгалка то тогава няма значение дали ще го миеш слагаш на лунна светлина итн. Както и иде реч че самите камъни нямат никаква реална стойноност освен за украса.
Луната влияе на планетата ни по много начини. Влияе на приливите и отливите, влияе и на хората. При пълнолуние ставаме по-чувствителни, обострят се хронични болежки, либидото ни се покачва и т.н. Луната влияе и на минералите като активира енергията им. А минералите имат своя енергия и взаимодействат с човешкото тяло.
Турмалинът например при загряване се наелектизира. И под загряване имам впредвид като го подържиш в ръце.
Нефритът (любимият ми камък) също взаимодейства с човешката кожа. Според преданията предупреждавал собственика си когато го чака нещо лошо като потъмнявал с един или два нюанса. Реално ние неосъзнато знаем когато ни предстои нещо неприятно. Ама нали съм по примерите... Да кажем, че си окъснял със вноската в банката и няма от къде да вземеш паяри да я направш. Знаеш си, че ще почнат едни търсения по телефона и едни неприятни разговори, тялото ти отделя едни химии които са следствие на тревогите ти и нефрита който виси на шията ти потъмнява - един вид те предупреждава, че те чака нещо лошо. Ако пк си щастлив отделяш ендрофин и нефрита изсветлява.
Янтарът (кехлибар) и перлите (естествените) ако се носят редовно и опират в кожата стават искряши, ако не се носят дълго време потъмняват и стават мътни.
Та... Талисманите действат освен с НЛП (нервно лингвистично програмиране) и със своята собствена сила.