Отворена дискусия > МАГИЯ

Тройното правило

<< < (2/13) > >>

Цеци_Вихронрав:
Quote theshadow ()аз нали обяснявах организмът как се самонаказва с психо-соматични болести, когато злосторва....И не само... Пак ти ми обясни, че при шока (когато ме пребиха) в организма ми в едно с адреналина и още куп химия и от там в последствие 4 операции за две години. Помня аз...

theshadow:
Цеци_Вихронрав, хората обикновено не осъзнават колко точно психичното им състояние влияе на физическото им здраве.... Случаи разни и много и по всякакви поводи, могат да послужат за пример....
Затова човек е правилно да се грижи и за психичното си здраве, а не само за тялото си.... Те защото двете са свързани понеже...

Цеци_Вихронрав:
Съгласна!

Euryale:
Сега се замислих и за принципа на кармата - докато човека, на който си направил зло не ти прости, няма да изчистиш лошата си карма. Аз съм забелязвала, че когато имам зъб на някой, лоши неща му се случват. Щом реша да им простя, лошите неща спират, но ако съжалявам, че съм им простила, и те пак започват. Не е било веднъж или два пъти. През цялото време те си нямат и на представа, че е така, нито се чувстват гузно за нещо.

Моя "приятелка", която без даже да осъзнава какво е направила, стори най-голямото зло към мен в живота ми. Без тя да знае, няколко пъти я мразех и й прощавах, и това видимо се отразяваше. Накрая, когато реших да не й прощавам повече, тя след няколко дена плачеше на моето рамо, а аз я успокоявах. Тя е човек, който мисли, че каквото е направила е най-доброто, и даже наистина беше много незапозната с онова, което стана тогава, и какво направи тя, гарантирам го. Все пак, това беше резултата.

В друг случай, една друга приятелка реши един ден да почне да ме игнорира за тотална глупост, когато аз бях тази, която трябваше да се сърди, и след около няколко месеца, когато си оправихме отношенията научих, че точно през времето, в което съм имала тази ненавист към нея, са й се случвали ужасни неща - хубавата й дълга коса почна да пада, атлетичната й фигура почна да се разваля, т.н.

Още един случай е с едно момиче, с което си обещахме, че ще продължаваме да сме така неразделни както бяхме в училище, даже  и като отидем да учим, но около седмица, след като отидохме по общежитията, не се видяхме повече. Няколко пъти дотогава й се бях обаждала аз, но спрях, за да видя дали тя ще почне, но не се обади нито веднъж. Беше ужасно за мен, защото аз знаех, че най-вероятно ще стане така, но все пак се надявах някак си нещата да се получат, защото не бях обичала приятелка така, както обичах нея. Бях ужасно бясна. Няколко месеца по-късно научих от майка си, че момичето си е счупило крака точно по времето, по което аз бях толкова пълна с горчивина.

Имам и други случаи, но тези са най-ярките. Може да го тълкуваме като "случайност", но според мен, случайности не съществуват.

Цеци_Вихронрав:
Quote Euryale ()Моя "приятелка", която без даже да осъзнава какво е направила, стори най-голямото зло към мен в живота ми.Euryale, щом не е осъзнавала, че ти вреди, ти защо не и каза? Защо не и обясни? Нали сте приятелки. Приятелите разговарят. Те не тръгват безмълвно да се намразват, да си прощават и пак...
Когато приятел те нарани, още повече несъзнателно е редно да му кажеш. Да му обясниш как неговите действия ти вредят и тогава отсрещния ще разбере и ще се старае да не ти вреди вече. А не да тръгваш със злоба и омраза напред.
Научи се първо ти да си приятел и тогава очаквай и другите да са ти приятели. Ако искаш изчети и нашата тема за приятелството. Мисля, че е доста обстойна. Ето ТУК
А за кармата... Ще оставя Сянка да обясни, че аз няма да се справя добре като него.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия