Отворена дискусия > МАГИЯ

Тройното правило

(1/13) > >>

Euryale:
Много често срещам "правилото на трите" или "тройното правило" къде ли не. Мнозина смятат, че каквото и да правят, ще им се върне тройно, докато други мислят, че каквото надробиш - точно това ще си сърбаш. Има обаче такива, които възнамеряват да връщат сами каквото им е направено, без да очакват последствия. 

Според мен правилото на привличане е по-близо до истината от тройното правило, но понякога наистина нещата не са в точни мерки. Но това заради делата ни ли е, или заради това как ги чувстваме?

Веднъж една приятелка, която също е вещица, ми разправя за една нейна позната, която гледала ютюбър, който говорел за духовното и как християнството е религия на измама. Следвала всички практики - медитации, ароматерапия, почит към природата, а не към божество, и други. След време обаче, моята приятелка я срещнала и забелязала, че носи кръст на врата си. Посочената позната обяснила, че ютюбърът изчезнал за определено време, след което се върнал и заявил, че му се случвали ужасни неща, но след като се върнал в християнството, те спрели. След като чуло това, момичето веднага оставило всичко и сложило гореспоменатия кръст.

С приятелката ми обсъдихме, че няма нищо по-силно от ума, чиято най-голяма слабост човешката гузност. Та, дали нещо се връща както го чувстваш, или както е афектирало другите? Три пъти ли се връща, същото ли, или както ти го усещаш? Има ли достатъчно голямо чуждо влияние, или всеки сам за себе си?

Говоря за негативното, защото винаги се придържам към "направи добро, хвърли го зад  гърба си".

Цеци_Вихронрав:
Има толкова хора които умишлено вредят и никога за нищо не им се връща. Всичко зависи от психическата нагласа. Ако вярваш, че ще ти се върне, то точно така ще стане. И не за друго а... Примерно човекът А вярва в тройното правило или, че всичко се връща. И А прави нещо лошо на Б с ясното съзнание, че това е лошо. От там на сетне А понеже вярва, че всичко се връща започва да смята всяка сполетяла го беда за "връщане".
Това е като с магията. Ако всички дето вярваха, че си имат направена магия бяха прави... Ами то всеки втори в България трябва да е изкусен магьосник вещ в черните магии. Или както любимата ми героиня Баба Вихронрав казва: "Защо да го кълна, ако няма да ме чуе?".
Та... Няма тройно правило и няма връщане. Това са все измислици на църквата и религията. И това май е единствената им измислица която цели добро. В смисъл, че ако хората вярват, че ще им се върне няма да вредят толкова на ближните си.

theshadow:
Цеци_Вихронрав,  аз нали обяснявах организмът как се самонаказва с психо-соматични болести, когато злосторва.... Природата не е устроена да има като при човек злоба.... И хищникът, като убива, че е убиец, никога не убива от злоба или подобно, а от глад....

Човешката злоба не е по природа, а се развива вторично на въпреки природата... Та в тялото на злостореца, се излива една химия собствено производство на тялото без право на отказ от нея и тя се натрупва в мускулите.... Сърцето и то е мускул.... Годините си текат... И в един момент болестите стават повече, отколото биха били, ако човек е внимавал да не злосторчества.... Болести на сърцето включително, които скъсяват живота.... В медицината му казват психо-соматични заболявания.... В магията е известно като обратен удар или подобно...

Цеци_Вихронрав:
Е, добре де... Ти го обясняваш "по научно му" както казваше баба ми.

theshadow:
Цеци_Вихронрав,  ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия