Здравейте! Виждам че тази тема се ползва за представяне, затова и аз ще се включа тук
Не се занимавам магия, макар че тъй като прочетох някои теми, виждам че тук не става въпрос приказната магия, която си представяме от приказките и книгите, а за издържан научно дори подход...
За мен магията е нагласа на съзнанието и следване пътя на синхронностите.
Има един цитат, който много обичам -
"Когато човек разчита само на случайността, той в никакъв случай не е случаен човек, о не, той е най-малко ловец на добри случаи - измърмори Рей."
~ из "Космосът да ти е на помощ, Александър"
И още нещо, пак от една книга - Артефактите на едно високо развита цивилизация, ще са неотличими от магията за по-малко напредналите.
Не знам дали е точен, но това му беше смисъла.
Тук съм, тъй като търсих из нета местенца, в които да мога да общувам, тренирам и развивам уменията си с картите таро.
В България няма много форуми, в които да става това. Аз лично участвам в Таромания и форума на Мона - Монавендор, както и предишния, който тя поддържаше в Беинса.
Включвам се и в групи за обсъждане на комбинации, размяна на таро гледания... предимно англоезични, тъй като България си е България и каквото и да си говорим, твърде сме малко за развиване на "специализирани общества"...
Друго, което ме интересува е създаването на енергийни пространства. Какво влагам в това - места, на които да се зареждаме и хармонизираме. Аз съм ландшафтен архитект и се занимавам с дизайн на Градини, съответно интересът ми беше силно привлечен от източните учения за оформяне на среда като Фън Шуй и Васту Шастра. Само дето никак не ми се нравиха разни постулати - кухнята ти трябва да е на юг, спалнята на изток... исках да знам, откъде идва всеки един закон и всяко едно правило. Интересното е, че те всъщност са много свързани с правилата на дизайна, който изучаваме.
За кухнята на юг, логическото обяснение, е че слънцето и по-точно ултравиолетовите лъчи убиват микробите и горещината изключва развитието на влага. Има един момент обаче и той е, че това се случва в Индия.
Един от постулатите във Васту Шастра е изграждането на високи структури и дървета от югозапад заради силното следобедно слънце и съответно оптимизирането на микроклимата. Съвсем друго ще е положението обаче в скандинавските страни, където копнеем да се насладим на всеки лъч.
Така се оказва, че тези системи си имат своята логика, но лошото е, че не се търсят причините за определени положения, а се повтарят заучени фрази.
Та това е нещо, което изучавам.
Интересни са ми и някои направления във Фън Шуй като например Летящите Звезди, но си крият инфото там... така и не съм срещала, какво всъщност се крие зад тях и как се определят положенията им. Смятам, че са аспекти на някои планети, но още не е дошло при мен това знание.
Надявам се да сме си полезни един на друг