Отворена дискусия > ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА
Памет на водата
Цеци_Вихронрав:
theshadow, ти както винаги си в опозиция. Може и да си прав, но аз съм чела за едни гадни мъчения с капеща вода. Ей-така: капка по капка - докато луднеш. Та ако по една или друга причина се наложи да стоиш часове на ред с някой който то дудне монотонно с часове наред, ама все мрънка и все е недоволен. Та дали няма да те заболи глава въпреки високото самочувствие и здравите нерви? И ако все пак имаш рецепта за такива ситуации, сподели моля, че често ми се налага да търпя такива особи с часове.
theshadow:
Случвало ми се е да работя в среда с подобни особи. Те с поведението си търсят внимание. Каквото и да е това поведение- може да е монотонно оплакване, може да са викове, може да са истерии, може било какво било друго, за което са установили, че хората им се връзват. Това, което аз правя, е да третирам даденото същество, все едно не е там. Не получава нито един отговор и нито един поглед дори. Осъзнаването, че има повече шанс да получи внимание, връзване, отговор, скандал има (такива хора се радват, ако са в центъра на скандал, а още повече, ако те са го предизвикали), но има такъв шанс в повече примерно ако говори на стената. Осъзнаването е на етапи. Последният е, истерикът се оглежда тъпо, защото му е паднало реномето като не е успял да се наложи и не му отговорят, а дори не успява да си заслужи да го погледнат, че е там и се тръшка, та се връща на работното си място.
Цеци_Вихронрав:
Благодаря ти, theshadow! Много ми помогна. Още утре ще пробвам твоят метод, че си имам една колежка дето колкото и да я моля да спре да приказва поне за 5 мин. не спира. Предполагам едно такова държание от моя страна ще я обиди (тя все пак не е лош човек - просто е латерна), но ако си спестя главоболието си струва.
хеката:
"Паметта на водата" - това определение за водата бих отнесла към българската народопсихология и ритуала "мълчана вода". Сигурно сте наясно с този ритуал,но аз само ще припомня: Става дума за ритуал извършван от девойка или млада булка,която донася сладка вода от три кладенеца при пълно мълчание и без мисъл в главата в часовете преди изгрев слънце. Така донесената вода се смята за чиста вода- един вид водата не е заредена по никакъв начин с никаква енергия. Но дори и в народните вярвания,трябва да свариш-най-малко-някоя и друга билка за да стане тази вода лековита. Водата има успокояващо свойство.Особено ако душа или ваната са с топла вода .
Bes:
Здравей, different! Дъновистките техники със сигурност ще ти бъдат само полезни! а и ти си гледала филмчето за водата сигурно и за тайната..истината е в простите неща don't worry be happy
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия