Отворена дискусия > МАГИЯ
Излизане от тялото
Цеци_Вихронрав:
Reya, с това обяснение което даваш вече съм съгласна. Аз също използвам подобни визуализации при нужда. И извинявай, че така отреагирах, но повечето хора, особено такива които сега решават да се занимават с магия и нямат никаква представа що е то магия приемат думите буквално. И на такива хора трябва да им се обясни, че това с астралното тяло, излизанията от тялото и прочие е игра на ума с цел някаква (според нуждата в момента). Защото ако не им се обясни, вероятността да се вкарат във филм е много голяма. А не това целим тук.
Reya:
Аз исках дискусия, защото ми беше странно как веднага се заклеймява нещо за невъзможно.
Съответно не намирам отговорите ви за нападки.
Просто не съм свикнала да пояснявам относно вярата, или да давам обяснение, че не изразявам конкретно мнение от позицията на вяра, всъщност никога не правя конкретно мнение от позицията на вяра.
Интересуват ме само практически резултати, като вярата е средство.
Давам пример: както правите практики от йога, така примерно може да правите и практики, свързани със осъзнато сънуване. Има видове и направления в йога, според които магията и окултизма са "лошо" нещо, както и не е задължително практиката по сънуване да има нещо общо с йогата. Т.е. вие хващате 2 неща, от 2 различни системи, защото искате резултати от тях, а не защото вярвате в истинността на едното или другото. Ако си хванем практика от хакери на сънища,, не го правим заради вярата, а да видим , дали наистина работи при нас, и дали практиката ще доведе до осъзнати сънища.
Това имам предвид, когато изобщо говоря нещо, свързано с магия. Изпробване на различни неща по нещо от типа на научен метод: не ме интересува дали това е истина или не, аз изпробвам теории на практика, наблюдавам , и променям в съзвучие. Интересува ме дали дава практически резултати. Ако не дава практически резултати- го изоставям. Ако дава- супер, фокусирам се върху практиката.
Nicky BG:
Темата е остаряла вече, но ще добавя и моето мнение. Излизане от тялото в буквален смисъл не смятам за възможно. Когато това се случи все пак, е категорична смърт за тялото.Като да извадим батерията на смартфона.
Но... съзнанието е способно да визуализира, и да симулира сетивата с мисъл. В момент на релакс в пълна тишина отказвам да приема сигналите за физическия допир на легло, дреха, или каквото и да е свързано с реалността около мен. И аз поне успявам да почувствам реалност, която създавам с мисъл. Например една от тях един хълм над малка ж.п. гара, и борова гора на него. Озовавам се в гората, и...всичко е вече въпрос на конструиране на дребните детайли. Аз съм бос, и чувствам с петите си килима борови иглички, аромата, шума на вятъра, дори хаотичните звуци от птици и фалечни гласове са важни. И сядам на един камък на хълма, и виждам всичко отвисоко. Толкова пъти упорито винаги релаксирах на този хълм, че вече го чувствам почти реален. И когато съм там, аз усещам ...а тялото ми реално е в леглото. Но пак казвам, аз също съм си в тялото. Просто съзнанието с повечко въображение може да създава проекции, разпознаваеми от моьъка като реалност. Като ефекта на мисълта за дъвчене на лимон без захар. Не го ядеш реално, но мозъка кара тялото да чувства вкуса му, и да отделя слюнка за защита от киселината.Това е отгоре-отгоре, има ред още подробности и задължителни условия за подобно изживяване. Но в случая споделям мнение, а не практика :) А и както админа писа някъде из форума - някои неща и да са лесни за едни хора, за други биха били не само невъзможни, но и опасни. И е прав ! Защото всяка заигравка от любопитство или инат с материи касаещи съзнание и енергии може да има непредвидими последствия като объркани реалности, или изгубване на личността в митове и религии. Та преди такива заигравки е добре да знаете имате ли нужда от това, ако да - то защо, и имаш ли капацитета да го проумееш и понесеш !
Цеци_Вихронрав:
Мдаммм! От магията до лудостта има само една крачка... ;)
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: break в 22 Декември 2017 13:19:04, Петък ---Аз мога да ти осигуря тревичка,
--- Край на цитат ---
break, хайде да си пласираш тревата другаде, а тук да пишеш само ако имаш да кажеш нещо съществено.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия