Отворена дискусия > МАГИЯ
Излизане от тялото
veskii:
Моля за информация. Как се излиза от тялото? Моля за мнение по-компетентните по темата. Да поясня - имам предвид как астралното ми тяло да се отдели от физическото. За пътуването из астралния свят нямам нужда от пояснения. Благодаря предварително!(МОЛЯ ЗА КОНКРЕТЕН ОТГОВОР НА ВЪПРОСА МИ)
LyLyth:
Най-бързия начин да напусна обителта на кожата ми е, като ме вбеси някой. Тогава направо се изстрелвам.
Достатъчно конкретно ли е?
Цеци_Вихронрав:
veskii, такова нещо като астрално тяло няма. Чел си твърде много фентъзи романи и книги на шарлатани. Аз тях ги чета вместо приказка за лека нощ. зЗащото те са това - приказка.
Delta:
Quote veskii ()Как се излиза от тялото? Без да опровергавам Цеци, че астрално тяло няма... пробвай с медитация.
Reya:
Останала съм със следното впечатление, за хората, които казват, че излизане от тялото няма :
1) се основават на вяра, т.е. решили са по един или друг начин, че такова нещо не съществува, без да са правили каквито и да е практики по въпроса
2) Его- опитали са, не им се е получило, и понеже излизат от мисленето "Аз съм могъщ и велик магьосник" - то тогава щом при мен не работи нещо, значи то не съществува
3) Опитали са, но не са вложили достатъчно усилия.
Към тези хора:
Моля, обяснете практиките, които сте правили и продължителността им като време всяка практика, като седмици/месеци и т.н., както и техниките, които сте използвали, за да достигнете до този извод, че излизане от тялото не съществува.
Ако изхождате от вярването, че "астрално тяло" не съществува, от къде пък не сте сигурни, че "излизане на тялото" не е просто заблуда на нашият мозък, която не можем да си обясним? Също така, моля обяснете практиките, които сте извършили, за да стигнете до извода, че "астрално тяло" не съществува.
Някои неща просто изискват часове практика всеки ден, и много ""практици"" просто са мързеливи или не им се занимава, защото е по-лесно да заключат, че такова нещо не съществува, от колкото да вложат такива усилия.
Понеже съм тъпа и заблудена, ви предизвиквам да ми докажете, че такова нещо не съществува! (Както и на вас някой може да ви каже, че магия не съществува).
П.С. По темата- да не е спам:
напиши "излизане от тялото" в гугъл, ще намериш някой добри книги по въпроса, въпреки че всичко е практика. Не очаквай като прочетеш една книга и се опиташ 5-6-10-20 пъти да ти се получи. В хода на практиката се разбират малки неща, които са от значение, и които ги няма написани в книгите (просто защото са индивидуални). Ключът е неподвижност.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия