nick40,
Психиката Ви е наранена... Това е сравнимо с нанесена дълбока рана... Няма как дълбоката рана да зарасне веднага на секундата. Само че, ако не се вземат мерки, дълбоката рана ще се влоши. Мерки- примерно да се прочисти раната и да се прочиства редовно, за да се създадат условията да зарасне... Не става веднага... Но създадат ли се условията да зарасне- в един момент дълбоката рана зараства... И обратното- ако се създадат условия раната да се възпали- може да става единствено по-зле и по-зле... Оставената да се замърсява дълбока рана може никога да не зарасне, може да повлече здрава тъкан към некроза и... Накрая много лоши крайни последици...
Аналогично с психиката... Няма как веднага да преодолеете тежката ситуация, но ако не започнете да вземате мерки да създадете условия да се възстановите, ще стане още по-зле... Подобно на възпалена рана ще рефлектира във всяка част от Вашия живот и ще го некрозира, което е лошо бъдеще... Освен ако не се вземат мерки и не създадете условия за друго развитие на събитията.
Аз не Ви дадох ритуал... Магията не е ритуал... Магията е управление на енергия, а енергията чрез театър не се управлява... Ритуалът- сравним е все едно да трябва да светне лампата и вместо да се потърси ключа, който е средството ни за управление, да се започне да се чете Шекспир... Сигурно четенето на Шекспир е красиво, но четящият ще си стои на тъмно или по-лошо- ще се бърка, че светлините от вън са негово дело, само защото е чел Шекспир точно в този момент... Ритуалът не е магия...
Не Ви дадох ритуал... Това, което Ви дадох, е какво Ви е необходимо да направите, за да започнете да се възстановявате... Не мога да Ви обещая, че ще сработи веднага- но ако сте упорита- ще сработи... Гледайте на написаното от мен цялостно.
До тук обявихте на себе си, че се сбогувате с лошото минало. Това е добро за ново начало. Сега започнете да пренареждате живота си.
Изпълнете т. 1, 2, 4 и 5. И не еднократно. Много пъти. Не поглеждайте назад. Правете планове за бъдещето. Планирайте с размах, мечтайте и гонете реализацията на своите мечти. Угаждайте на себе си. Забавлявайте се при всеки удобен Ви случай.
Това означава да използвате причинно-следствената връзка. Създавате причина- да Ви се случват хубави неща, за да предизвикате следствието- да започнат да Ви се случват хубави неща.
Този принцип на причинно-следствената връзка е като по вица с човекът, дето всеки ден се молел на бога да спечели от лотарията, а един ден богът не издържал, отишъл при човека и му казал- "Добре де, съгласен съм да ти помогна да спечелиш от тотото, след като така усърдно толкова години ме молиш, но ти пусни поне един тото-фиш най-накрая"...