Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Имам ли направена магия? :(

<< < (3/3)

Elizabeta:
Здравейте! От известно време обстановката вкъщи е много напрегната, мъжът ми е много изнервен, озлобен и нападателен към мен, а след употреба на алкохол е като невменяем- трепери от ярост и ненавист и в следващия момент- много ме обича, не може да живее без мен, ще се самоубие ако го напусна. Заедно сме от 11г. и не знам какво става с него от повече от година. Въпросните случаи напоследък зачестиха и двамата се тормозим той плаче, измъчва се, много съжалява и казва, че незнае какво му става. Най-странното е, че няма никаква причина за поведението му към мен. Благодаря предарително! Мъжът ми е роден на 28.05.65г.

Цеци_Вихронрав:
Elizabeta, нямаш направена магия. Мъжът ти вероятно е под силен стрес и е на път да изпадне в депресия, а алкохола не е най-доброто решение в тоя случай. Времената са такива, че безработицата и безпаричието сдухва повече или по-малко всички ни. Помислете заедно с мъжът ти какво го е докарало до тук. Моят мъж става крив и агресивен когато за пореден път му забавят заплатата и несъзнателно си го изкарва на мен. В такива случаи търпеливо му обяснявам, че парите не са всичко и е по-важно, че сме заедно. Така, че пробвай. Намери какво стресира половинката ти и му помогни. Ние жените определено сме по-силния пол и трябва да се грижим за "силните" си половинки. А ако се навие и да се консултира с психолог мъжът ти, ще стане още по-бързо. Все пак един професионалист ще му помогне повече.
 Успех!

Delta:
В допълнение към поста на Цеци: ако мъжът ти принципно не е употребявал често алкохол, гледай да не свикне така да си решава проблемите.
 Според зависи от отношенията ви, разговорите помагат много. Но зависи дали те изслушва или не. Говорене, говорене и пак говорене... казваш му как се чувстваш, как ти виждаш нещата, даваш му кураж... Но не става за ден-два промяната.
 Успех.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия