beautiful_vd, на всеки човек му е отредено да се случи така - да умре, при това - неоспоримо.
Казаното от онази жена е съвпадение. Във всеки един момент има безброй много неща, които могат да се случат и от това, кое от тях ние ще изберем, ще има някаква линия на развитие. Това е като точка, от която излизат безброй много лъчи в пространството - всеки един от тях би могъл да бъде линия на живота ти. Затова не те съвсетвам да ходиш по врачки и най-важното... Има едно такова понятие
"самосбъдващо се пророчество". Най-общо смисълът му е такъв - приемаш, че нещо ще се случи, а после несъзнателно организираш и ръководиш живота си така, че в крайна сметка нещата се "случват", но с твоя помощ.
Това особено много подхранва илюзиите на фаталистите и те потъват в страхове и объркани очаквания, без да осъзнават, че самите те са предизвикали нещата... С това не се изчерпват и възможностите - понякога просто има съвпадение. Ако сега заявя нещо - че след 10 години може да спечелиш от тотото, то има определена вероятност това да се случи и тя може да бъде изчислена математически. И всеки, който играе тото, има такъв шанс. Както и при всеки, който живее, има някаква вероятност де умре точно в следващия момент, а ако някой преди това го е заявил, титуловайки се врачка, то ще е познал - чисто съвпадение.
Предначертанията са до толкова, че при всеки един избор, той със сигурност ще донесе нещо конкретно, което може да бъде прогнозирано. Например... Ако съм на 20 и избера да уча медицина, то след 10 години може да бъда психиатър, а бих могла и да съм хирург. Ако съм хирург, може би ще живея охолно, ще карам скъпа кола, ако съм добър хирург, може и в чужбина да живея, с многото пари ще имам и хубава жена/мъж, това ще ми помогне да направя допълнително бизнес или пък не - защо да не е клиника, а може и да се върна в България и да стана здравен министър.
От друга страна, ако на петата година избера да специализирам психиатрия, може и да живея бедно, да съм в България и т.н. (съвсем условни, да ме прощават лекарите). Та... Ето така действат предначертанията - избираме, а после следва и резултатът. Но тогава пак избираме и пак има нов резултат... И така се получава една огромна мрежа - представи си ...лабиринт, от онези, в които търсиш пътя - е, тук има много пътища, ние трябва да изберем и ръководим един.
Дано съм била ясна, нещо неясно?