Отворена дискусия > ВЕЩЕРСТВО

Вещерство- история и митология

<< < (2/5) > >>

tattul:
Всеки се осъзнава сам за себе си и по - различно време. Има и осъзнали се, които отказват да се приемат като такива... Варианти колкото щеш.

val_di16:
Дафинов лист
 Носи се в кесия или джоб,и се вярва че пази от магии.По един лист се слага във всеки един ъгъл на къщата,за да пази от магия и зли сили.

inkognito:
Аз съм чувала за черен глог, слага се в ъглите на стаята

хеката:
Имаше една публикация в едно списание,посветено на билките. Та,въпросния брой беше посветен на Еньовден и в статията за която искам да ви разкажа беше описано подробно как се става "вещица". Най-силно впечатление ми направиха следните неща: 1. Трябва половата ти мощ да е преминала. 2. Взимаш яйце от кокошка което да е снесено преди изгрев слънце(това е абсолютно невъзможно,защото кокошките по това време спят. Кокошка снася само през деня.) и го слагаш под мишницата си. Така носиш яйцето докато се излюпи черно пиленце,ако не е черно не ти върши работа. 3. Ако пилето е черно,се събличаш гол и с кръвта на горкото животно намазваш всяка своя става. 4. Так стоиш 40 дена (не ми се мисли как ще засмърдиш след 40 дена),след което при новолуние, трябва да отидеш при воденица и да обърнеш воденичния камък ( за това упражнение дано Херкулес ти е приятел-успех) след което да се изкъпеш като нареждаш: "Отричам се Боже от тебе Исусе Христе,приемам те Сатана за мой господар."това 6 пъти. После се прибираш в къщи и Сатаната под формата на змей щял да дойде и да ти разкрие тайните на живота и смъртта,земята и небе. Със сигурност това плаши...

Цеци_Вихронрав:
Хеката, вярно, че плаши, ама каква страшна приказка става от него... Даже филм на ужасите може да се спретне.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия