Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Молба за съвет

<< < (2/17) > >>

Aton:
LyLyth, наистина ли не знаеш какво значи “не вярвам в себе си“....?

хеката:
orfeq, скъпа,в подобни случаи аз правя следното: взимам едно листче хартия разделям го на две и в едната половина записвам всичко за което си заслужава да се усмихна,което ме радва и което бих искала утре когато се събудя отново да е тук до мен в живота ми . На другата половина записвам онова което ме натъжава и което когато се събудя на другия ден не искам да е в живота ми. Разкарай онова което не ти харесва,изхвърли го от живота си, дори и да хленчи не му давай шанс  . След това,на друго листче записвам онова което искам да ми се случи до месец. После отивам на фризьор и се боядисвам червена-тъмен махагон и с това поставям начало на промяната. Това е моя начин за начало, ти ако искаш си измисли твой ,но постави начало на промяната....и постепенно всичко ще си дойде на мястото. Първо ще си дадеш отговори на въпросите които си си задала,после ще видиш физическия израз на промяната.

LyLyth:
Атон, всеки един въпрос, от психологическа гледна точка, изпълнява определена роля. В случая с този въпрос целя нещо, но не виждам, какво налага даването на обяснения на теб??????
 П.П. Моля, не ми бъди цензура.
 П.П.П. Две години е много дълъг период. Всички съвети тук може да са полезни, но в случая - надали. Нужна е наистина психологическа помощ, при това - не форумна и на място, където всеки може да се изявява като психолог. Това е мнението ми по въпроса.

Jokera:

Здравей Слава !

Аз не съм психолог, но имам доста натрупан житейски опит. Относно съветите както тук в този форум така и в други

форуми или в лични и приятелски контакти, ще бъдат толкова колкото са хората регистрирани  и нерегистрирани във форума или с колкото хора разговаряш. Ако попиташ защо, ще се опитам да ти отговоря, но не и във форума.

Относно съветите да се консултираш спсихолог мога да те посъветвам да отидеш при препоръчан и доказал ефективността

си такъв специалист.Познавам лично няколко млади дами които имат образование (ценз) за психолог по
 стандартните университетски критерии но само толкова… Диплом за образование и толкова…

Сега ще разведрим с една забавна история.

Срещат се двама бивши приятели отсредното училище и в процеса на разговора единият киха, кашля, бърше нос и явно се наблюдават
 симптоми на настинка или грип. Другият  загрижено го пита:

-  Нещо не си добре. Защо не отидеш на лекар?

-        Абе, как да отида не ЛЕКАР, като знам аз какъв съм ИНЖЕНЕР…Т

ака, че внимавай като ходиш на психолог…:)

Сега на темата. Казваш „Здравейте, отдавна преглеждам сайта, но едва днес серегистрирах. Харесва ми, че има секция за психологическа помощ. Имам проблем от почти две години насам - изгубих вярата си. Не вярвам  във себе си, не вярвам в хората. Апатията е обзела не
 само личният ми живот, но и на работното ми място. Върша всичко механично, без да влагам особено емоции, а когато влагам са с подчертано негативен характрер. Осъзнавам, че това  положение има разрушителна сила върху мен, но не зная какво да направя. Не винаги съм била такава - имах силна воля, какво си поставях за цел го изпълнявах, но в момента няма и помен от този човек. Чувствам се разбита, разрушена и незнам как да върна парчетата на мястото им. Случвали са ми се разни неща, но винаги съм гледала философски върху това - нали все пак това е живота. Ако някой ми отговори ще бъда  благодарна.“

И аз като АТОН с риск да си навлека критика, но ще попитам;

Защо отдавна преглеждаш, но едва днес решаваш да серегистрираш? Защо харесваш, че има секция за психологическа помощ и
 сегали започна да я харесваш или още в началото  като попадна на сайта?

Проблем  е, че от две години си изгубила вярата си или от две години имаш друг проблем който те е обезверил? Преди вярваше ли в хората? Във всички хора или в някои само? Всичкили загубиха доверието ти или само определени хора?

Ако Джокера се опита да ти даде съвет, ще му повярваш ли?

А, ако съвет ти даде Атон…?

А ако те посъветва Цеци, ще има ли вяра или не?

Предполагам, че имаш вяра, че някой ще помогне в случая. Доста от хората тук знаят кой е този някой...:) 

Преди имаше ли ентусиазъм на работното място или сега разбра,че просто тая работа не ти допада, но докато намериш нещо по-подходящо…? Явно нещо се е случило, но в едно съм сигурен, ако не сисложила всички карти на
 масата, а си скрила ВАЛЕ  ПИКА и ДАМА КУПА примерно… Няма как да ти излезе пасианса…

Сигурен съм, че ако си отговориш откровено на няколкото въпроса, може да върнеш парчетата на мястото им.

А, ако някой ти каже, че времето лекува не забравяй, ченаистина лекува, но белезите остават и колкото растеш стават по-големи.

Имам още един въпрос.

Религиозна ли си, или вярваш, че сипроизлязла от маймуна
 която след труда и еволюцията са те направили днешната Слава?

Имаш много хубаво име.

tattul:
orfeq, дори и писането ти е вяло))....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия