Автор Тема: Свързване с животното на силата  (Прочетена 46250 пъти)

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Total likes: 0
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« -: 25 Януари 2014 09:59:42, Събота »
Няколко думи за животното на силата.

 В шаманското пътуване животното на силата има своята цел и смисъл. Силите биват няколко вида, като в конкретния случай, то е проявление на енергизиращата сила в образа на животно. Животното дава на шамана свойствата и уменията, чиито проявления се явява то. Като цяло това са умения и свойства, които имат архетипен смисъл. Жизнената сила на архетипа може да намери отражение в съзнанието на човека, тъй като ние също сме част от всичко съществуващо на земята, особен вид „животно“. Животното на силата притежава всички качества на земния си аналог – физически, емоционални, умствени, духовни, затова, свързвайки се с него, човек може да се възползва от тези сили.
 Всеки един човек има такова животно. Обаче можем и да го загубим, в следствие на емоционални травми или психическо напрежение, а също така може да ни бъде отнето от друг човек, който се възползва от нашата енергия. Става дума за недобронамерените енерергийни прикачавания към друг. Животното ни предоставя физическа и емоционална енергия, засилва усмтвените способности и духовните възприятия. Заедно с това, то ни дава силит да се противопоставим на враждебни въздействия – ментални, емоционални и духовни.
 Трябва да се подчертае обаче, че животното не е отделна „външна“ същност, а особена форма енергийна схема/структура. Също така е необходимо да се спомене, че „дух“ тук не носи религиозен смисъл, а обозначава индивидуална жизнена сила. Духът присъства навсякъде в природата – в растения, животни, хора, в минералите, даже в земята, слънцето, звездите и прочее. Целта на срещата с животното е именно обръщане към особеностите, които то олицетворява, който са и някакъв аспект от личността ви.
 Когато осъществим контакт с него, качествата, които то олицетворява, започват да оказват позитивно въздействие върху живота ни и да ни защитават. Така например лъвът е израз на слиа; орелът – зоркост; лисица – хитрост; бобър – конструктивност; костенурка – настойчивост; змей – трансформация и т.н. Това животно може да бъде както архетипен образ на реални животни, така и митологически такива. Също можете да имате повече от едно животно на силата, които се сменят в някакъв етап от живота ви и при различни обстоятелства.
 Има няколко признака, по които можете да познаете кое е вашето животно, когато го срещнете. Един от тях е дружелюбността му. То няма да ви кара да се чувствате заплашени по никакъв начин. При срещата си с него можете да го попитате, дали то е вашето животно на силата и да го приветствате, с която правите заявка към подсъзнанието си да приеме свойствата, които то обладава. То може да общува с вас чрез речта, чрез символи, образи или по телепатичен път.
 Когато се намирате в труден период или имате нужда от помощ, то може да ви помогне като:

 - ви даде сила, издържливост и енергия да устоите и да излезнете от сложната ситуация;
 - ви помогне да откриете идеи по проекти, над които работите;
 - ви окаже защита на тялото от неблагоприятни въздействия и усили вашата устойчивост;
 - способства за развието на оптимизма и чувството на увереност в себе си;
 - ви помогне да достигнете отговора на въпросите, които ви терзаят;
 - укрепи и хармонизира отношенията ви с друг хора и т.н.

 Тълкуването на качествата, които животното притежава, може да бъде направено от вас самите – чрез интуицията и вътрешните прозрения - или от вашия вътрешен водач. За да се научите да разпознавате качествата му, трябва да развиете интуитивните си умения и да се научите да следите за внезапни озарения, прозрения, съвпадения или за наставления при шаманското пътуване, идващи от вашия духовен водач или висше Аз.

 Източник:http://shaman.aha.ru/homepage/shaman/shaman2/part08/08.html
 
 Подготовка за практиката.

 

 Един душ отпуска тялото и ни освобождава от напрежението. Затова е добре да си пуснете душ преди практиката. Мястото, където ще провеждате практиката, да е тихо. Телефоните – изключени, идеята е никой и по никакъв начин да не ви безпокои.
 За да подпомогнете визуализацията, използвайте всякакви сетивни стимули, които ще ви накарат да се почувствате сред природата. Аз си проветрявам стаята, за да влезе свеж въздух. Използва музика, тук подходяща ми се струва някаква такава:

 

 Снабдила съм се с лампа с етерично масло, в което слагам различни аромати – боров, лавандула, жасмин, теменужка и т.н... Можете да използвате и ароматни пръчици, но по-добре са ароматните свещите и етеричните масла, понеже тези пръчици често миришат само на пушек. Идеята на аромата е да ви помогне да се почувствате сред природата.
 Изисквания към позата няма. Самата аз не ги следвам. Моите пози са онези, които ми харесват и са ми удобни, затова – седнали, легнали, полулегнали – свобода е.
 Желателно е преди медитацията да релаксирате тялото. По-добре ще се получи, ако сте легнали, но това пък крие рискове да си подремнете, на мен ми се случва понякога. 
 След като приключите с подготовката, релаксирайте и дишането – спокойно и равномерно, без принуда. Отделете си, колкото ви е нужно време, за да го постигнете. Като се овладее дишането, сърцето забавя ритъма си и започвате да навлизате в медитративно състояние.

 
 Визуализация:


 Всеки един си има предпочитани (любими) места или е съхранил картини на природни кътчета в паметта си. Извикайте образа им в съзнанието си. Постарайте се да видите детайлно картината – дървета, храсти, птици, облаците по небето, да усетите вятъра, ароматите във въздуха, шепота на дърветата – колкото по-богата е тя, толкова по-добре. Тук е моментът да интегрирате и природните звуци, ако ги използвате (музиката). Почувствайте себе си като част от тази картина. Можете да се опитате да се сдобиете и с различни „усещания“– за релефа на дървесните кори, мекотата на тревата, хладния пясък, гладката повърхност на камъните, шума на водата и т.н. Разходете се, заслушайте се, вдишайте от аромата, това ще засили преживяването ви.
 Когато приключите с изграждането на природната картина, седнете и изчакайте. Отправете мислено желанието си пре вас да дойде вашето животно на силата. В някакъв момент към вас ще започнат да се приближават различни животни – хищници, тревопасни, насекоми, влечуги, дори митологични могат да са. Изчакайте търпеливо, защото те ще се приближават и после ще си отиват, но онова животно, което ви доближи и ви накара да го почувствате близко, като част от вас, ваш истински приятел и остане до вас - то е вашето животно. Постойте така още малко и вижте, дали няма да се приближи и друго животно. След като сте се срещнали с животното, приветствайте го, отдайте му ласка, нежност, признателност и благодарност за това, че ви е помагало, независимо че не сте предполагали. От тук насетне изборът е ваш, какво още ще решите да правите с него и колко ще продължите с визуализацията – дали ще се възползвате да искате съвет, или ще поседите безцелно с него, или пък ще приключите с практиката.

 В източника, който ползвах за информация за животното на силата, има поместени различни животни и качествата и способностите им. Можете да ги погледнете, а ако някой не се справя с руския, ще помогна, независимо, че и аз не съм в блестящи отношения с този език. 
 Възможно е някои животни да ги няма, но ще се постарая да предоставя информация и за тях.
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 10106
 • Total likes: 199
 • Karma: +97/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #1 -: 29 Януари 2014 15:30:56, Сряда »
Да си опиша срещата с моите животни на силата. Очаквах само едно, но...
 Издебнах да съм сама в къщи, взех душ и се разположих натопло до печката. Запалих тамян понеже етеричните масла ме приспиват, а тамяна ме успокоява, но държи умът ми буден. Не пуснах музика- пращенето на дървата в огъня ми е достатъчно.
 Отпуснах се... Намирах се в гора, вървях боса през нея. Слънцето прозираше през клоните на дърветата и ме топлеше. Излязох на поляна (доста голяма) и седнах на някакъв камък в средата и. Изпънах се с подпрени назад ръце, за да се насладя на лъчите на слънцето. От гората започнаха да излизат разни животни, но
 никое не ме доближи. Имаше зайци, сърни, елени, даже някаква мечка излезе, но и тя не ме доближи. Просто си стояха в края на поляната и ме наблюдаваха. Не изглеждаха уплашени или впечатлени от присъствието ми, но и не ме изпускаха от поглед. По едно време слънцето се скри от ято гарги. Летяха в кръг над мен и ми правеха сянка. Един гарван се отдели от ятото и кацна пред мен. Подадох си ръката и той се премести на нея. Красив гарван. Мисля, че им казват Гарван-гробар. С голяма и широка глава, здрав широк клюн и катранено черни очи. Перата дълги и му стоят като мантия когато е кацнал и с прибрани крила. Погледахме се известно време и той отскочи и ми кацна на главата (като шапка), а останалите
 гарги накацаха наоколо. След това чух шумолене в тревата. Поогледах се... Към мен идваха змии. Много змии. Нямам идея какви бяха... бяха пъстри и не ме плашеха. Просто дойдоха и се увиха около мен - по цялото ми тяло. Имах чувството, че съм в броня от змии. Кожите им хладни и приятни на фона на прежурящото слънце и усещах такова спокойствие сякаш съм защитена от всичко. И в момента в който мислех, че по-голямо блаженство няма... накацалите гарги направиха път на глутница вълци. Вълците ме обградиха в обръч, а един от тях се отдели и сложи глава на краката ми - както си бяха в змии целите ми крака. Интересно,
 че нито змиите, нито вълка се притесниха. Постояхме така, помилвах вълка и той и глутницата му  си тръгнаха. После сеоттеглиха и змиите. Успях да пипна и помилвам всяка от тях. Накрая останах с гарвана на главата и ятото. Свалих леко гарвана от главата си. Сложих го на ръката си, погледахме се още малко (направо потъвах в очите му). Целунах го по главата, а той изграчи и отлетя повеждайки ятото. Постоях още малко на камъка
 да ме нагрее слънцето и... и се събудих. А тамянът уж беше, за да не заспя...
 Аз честно казано очаквах някоя котка, че са ми любими, а то... Змии, гарги и вълци.... За вълка зная от години и затова ми е татуиран на рамото, но змии и гарвани...
 Трябва да ровна да видя как ми помагат като животни на силата...
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Total likes: 0
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #2 -: 29 Януари 2014 17:19:37, Сряда »
Преди да кача информация за качествата, които символизират тези животни, добре е да потърсиш смисъла им вътре в себе си. smile
 
 Гарван
– заради черното си оперение е считан от западната култура за предвестник на нещастие и асоцииран а тъмните сили. Съобразно вярванията на американските индианци обаче светът е произлязъл от тъмнината, а черният цвят се свързва с Хаоса – източник на неизчерпаема енергия, предвестник на когото се явява враната. Затова той се отъждествява с магията, съдбата и предвестник на бъдещето. Той олицетворява потребността от промяна в отношението към живота и материалните притежания. Насърчава ви да внесете в живота си магията за неочаквани промени и необичайни промени. Подтиква към освобождаване от негативизма и на негово място да заселите оптимизма и радостта от живота. Гарванът е приносител на енергиен поток, създаващ промени и нови обстоятелства в живота. Той се определя като страж в церемониалната магия. Олицетворява силиата, която управлява намерението в ритуала и неговото осъществяване.
 Ключово значение: предвестник на градивни промени.
 
 Вълк:

 За американските индианци вълкът не е опасен хищник, а се приема за учител и следотърсач – „този, който проправя път”. Влкът притежава обострени сетива – неговия нос е сто пъти по-чувствителен от човешкия. Той може да долови разликата между реална и въображаема опасност. Срещата с вълка в ролята му на животно на силата обозначава близка среща с вашия вътрешен водач и наставленията, които ще получите от него. Вълкът ви насочва към това, че всичко в природата може да бъде източник на познание. Можете да се учите от дърветата, растенията, животните, птиците, скалите, вятъра и дъжда.Всичко, което трябва да направите, е да бъдете внимателни и готови да слушате и видите знаците. Това животно предвещава среща с знанието, скрито в дълбините на подсъзнанието.
 Ключово значение: бъдете готов за обучение

 Змия:
 Змията може да сменя кожата си, което символизира възраждане, жизнен опит след смъртта. В качеството й на животно на силата тя се асоциира с непрекъснатостта на живота, цикличността му и прехода от едно ниво на живот към друго. Тя показва, че и вие сте безсмъртна душа в смъртно тяло, от което се освобождавате, когато то е изпълнило онова, за което е било предназначено. Всичко е в името на това, да бъде постигнато нещо по-важно. Тя притежава преобразуващата сила и помага за правилното използване на енергията на елемента Огън.
 Ключово значение: приемственост и непрекъснатост.
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен myself

 • Админ - Серсем
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1340
 • Total likes: 17
 • Karma: +52/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #3 -: 1 Февруари 2014 11:25:29, Събота »
cecivalchanova, впечатли ме поредността на появата на твоите животни на силата: гарван, змия, вълк... Помисли върху това, попитай ги.

 ПП-Следя този практикум, защото е в пряка връзка с предстоящото руническо обучение. Всяка руна има своя Фюлгия (животно на силата, помагащо при контакт със силата на руната). Гарванът е Фюлгия  на Райдо, която ще е и първата руна, на която се спрях, да започнем. Не е тук мястото да изказвам повече, отколкото е нужно - повечето ще е, когато навреми времето.

 Затова имам молба и към LyLyth: опиши твоите животни на силата. Предполага се, че всеки, водещ даден практикум, е проверил как и дали е "работещ". Конкретно тази динамична медитация работи и то добре. И приложното й поле е много по-обширно, отколкото ви се струва на пръв поглед.
Мога да ви кажа истини, не мога да ви дам разбиране.
Това, което не ме убива, по-добре да бяга дяволски бързо.

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 10106
 • Total likes: 199
 • Karma: +97/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #4 -: 1 Февруари 2014 11:31:45, Събота »
myself, ще го направя. Вече няколко пъти я правих тази медитация и с много малки разлики "виждам" все същото. А животните ми на силата като се замисля идват все в тази последователност.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Total likes: 0
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #5 -: 1 Февруари 2014 12:05:46, Събота »
Да, права си, пропуснах този момент.
 Когато потънах в тази медитация пред мен се разкри следната картина:
 Седях на ръба на висока скала. Бях спокойна и отпусната. Зад гърба ми имаше гора – с вековни дървета. Огромни, иглолистни дървета. Пред и под мен се разкриваше невероятна гледка – водопади, борове, лиани, бях на много висока скала, сякаш на върха на планина, а всичко пред мен беше зелено и пълно с живот. Докато седях и чаках към мен да се приближат животни, чух орел. Беше белоглав орел. Поисках да погледна през очите му и в този миг се озовах високо, много високо. Усещах вятъра, виждах всичко под мен, можех да приближавам картината и да я отдалечавам, сякаш гледах през бинокъл. Беше усещане за абсолютна свобода и независимост.
 Когато се върнах на скалата, започнаха да се приближават всякакви животни. Това, което дойде измежду тях, бе рис. Красив, кафеникав рис. Станах и тръгнах с него през гората. Светлината едва се процеждаше с красиви лъчи, дърветата бяха доста високи, не виждах върха им. Вървях, а рисът ме следваше редом. В един миг видях как направих скок напред и станах рис. Прекъснах практиката до тук.
 И друг път съм правила динамична медитация. Отново бе рис.


 След малко ще изкарам информация за тях. Като я преведа, ще я сложа.
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Total likes: 0
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #6 -: 1 Февруари 2014 13:07:38, Събота »
Рисът е символ на изгубената магия и окултното знание. Той е пазител на тайните и по-важното на знанието за Тайните. Лечителската сила на риса е много специфичен вид ясновидство. Ако силата му е концентрирана у вас, вие ще имате умствена картина за всичко свързано с човека и тайните, които той пази. Ще можете да видите страховете на хората, лъжите им, самозаблудите им. Никога не говорете за тези прозрения, простo си ги знайте. С риса като животно на силата хората ще споделят тайните си с вас. Те ще се чувстват уверени с вас, сигурни и вие уж случайно ще откривате онова, което знаете за тях, независимо дали искате или не. Нужно е да внимавате да не изгубите доверието им. Внимателно подбирайте и използвайте думите си. Силата и мълчанието трябва да вървят заедно. Не бива да злоупотребявате с тайните, които научавате. Вслушвайте се във Висшия си водач.
 Рисът е майстор на виждането през солидни обекти и в душите на хората. Той обаче е обречен на самота и на велики дела. Рисът е изключително тих, но когато заговори, трябва да слушате. Научава ви да се вслушвате потблизо в сърцето си. По природа са игриви, обичат да лудуват всеки ден и да превръщат живота в празник. Той символизира нуждата от баланс между работата и забавлението. Това, което вършите, трябва да бъде забавно за вас. Рисът е и загадъчен и страстен. Познава силата на думите и магическите отвари. Със силата на думите си може да създава магически разтвори, както и да задейства ритуали. Той е духовен лечител. Инстинктите му са изключтелно прецизни, затова той символизира необходимостта да вярвате във вашите собствени инстинкти.


 
Даровете на орела включват наблюдателност, дълбока памет, връзка с духовния свят и Вселената. Той е защитник, а също така символизира мъдростта, просветлението, способността да се гледа мащабно/глобално на картината, умението за съсредоточаване и фокусиране върху дейтайлите, магия, опит, честност, изобретателност, способност да се използват мъдро различни възможности, смелост и др.
 В американската култура на индианците символизира вестителят, който се появява тогава, когато трябва да получим важно съобщение от събитията и обстоятелствата около нас или от онези, които влизат в живота ни. Необходимо е да бъдем внимателни за онова, което стои скрито в съобщението и което можем да пренебрегваме или игнорираме. Това може да бъде и накякъв талант, който не сме разкрили и/или не използваме. Би могло да бъде и внезапна помощ от Вселената. Поради това, че съществуват различни видове орли, затова и съобщенията са различни.
 Орелът е защитник и наблюдател на въздуха. Той държи ключа към високите нива на съзнанието. Дава ни умения да събудм нашата наблюдателност. Той символизира и това, че животът ви ще бъде изпълнен с много отговорност, заради това, че трябва да виждате генерализирано картината на живота. Ще ви даде възможност да боравите с поличби и съобщения от света на духовете. Една от способностите на всички видове орли е умението им грациозно да се движат между видимата и невидимата реалност, наслаждавайки се едновременно и на двете. Тяхното обострено зрение ги предпазва от опасности и дава на хората пророчески умения. Дарява ги и с добър аналитичен ум, както и с добри ловни* умения. Той преследва плячката си и да предотвратява умело опитите й да се измйкне, а когато тя бъде хваната, разчленява тялото й с острия си клюн. Това му дава уменията да преследва желаната цел докрай. Също показва лидерски умения, но и самота, дистанцираност, изолираност от другите, издигане над тривиалното.
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен хеката

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1547
 • Total likes: 2
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • http://природна магия
Свързване с животното на силата
« Отговор #7 -: 6 Февруари 2014 04:12:33, Четвъртък »
При мен нещата протекоха така:
 Изчаках всички да заспят и запалих пет бели свещи. Направих кръг от дванадесет полускъпоценни камъка.
 Затворих очи и усещането за преминаване през фуния се появи.
 Отзовах се както обикновено в пещерата през чийто вход виждам слънчевата светлина.
 Тръгнах на там и излязох на полянката където ме чакаше моя тигър.
 Той лежеше на тревата вперил поглед  към входа на пещерата и ме чакаше. Винаги ме чака,много рядко не е там.
 Когато ме видя стана и дойде при мен. Отърка се в мен и започна да мърка,той легна в краката ми и аз седнах до него.
 Тигъра ми гледаше към гората,а аз лежах сложила глава на тялото му слушах как мърка. Мъркането сякаш ме кордисваше.
 Онзи звук който наподобява "Р"резонира в мен и предизвиква въртеливо завихряне между сърцето е слънчевия сплит,което винаги ме стабилизира сякаш.
 В един момент тигъра стана неспокоен. Сякаш всеки мускул в тялото му се напрегна,но не стана от мястото си. Просто спря да мърка и това ме накара да се изправя до седнало положение. Огледах се и се отпуснах,затворих очи и позволих на инстинктите ме да открият източника на напрежение.
 Усетих го като привличане. Отворих очи ,обърнах се на запад и го видях... Голям кафяв бухал. 
 Двамата с моя тигър гледах ме в една посока. Към бухала.
 Бухала беше голям,кафяв и огромните му очи се взираха в мен. После се обърна и погледна тигъра.
 Тигъра започна да мърка и бухала разпери криле литна към нас. Аз подадох рака и той кацна.
 Усетих тежестта му,той пристъпи от единя крак на другия и избуха един път.
 Огледах се,в гората беше сумрак. Бухала разпери крила и отлетя,а тигъра ме гледаше право в очите.
 Беше време да се връщам. Станах и тръгнах към пещерата. Тигъра ме последва до входа. Аз положих ръка на главата му,той притвори очи и леко захапа ръката ми.
 Аз клекнах до него,гушнах го,наврях си главата в меката му козина,целунах го,станах и влязох в пещерата без да се обръщам. Преди да навляза във енергийната фуния усетих че тигъра не сваля поглед от мен. Сякаш някой ме изпраща сигурен че ще се върна пак.
 Минах през фунията и се отзовах Тук-Сега,на средата на кръга от камъни. Свещите бяха изгорели до средата.
 Тигър и Бухал.
 Това са моите животни пазители.

 Тази медитация, я направих много кратно преди да напиша тези редове.
магията не е религия или философия,а начин на живот

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 10106
 • Total likes: 199
 • Karma: +97/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #8 -: 6 Февруари 2014 08:57:36, Четвъртък »
Все се каня да допиша практиката си и не остава време. Направих още няколко пъти медитацията с моите животни на силата. Свързах се със всяко едно от тях, почувствах го... Ето смисълът който видях аз.
 Гарванът е символ на мистичното, на магията в суров вид. Докато го гледах в очите имах усещането, че цялото познание на вселената е събрано в него. Обикновено като ме заграчат гарги до час ми се случва нещо хубаво за което съм мечтала.
 Змиите, са символ на познанието на човешката душа. Онова дълбоко познание което ти позволява да разграничиш добро и зло. Почувствах ги като защита обгърнали тялото ми. Някак ми внушаваха, че винаги ще ми помагат да различавам приятеля от врага.
 Вълкът... С него се знаем отдавна... Още като дете когато изпадна в трудна ситуация, се усамотявах някъде, изпадах в медитативно състояние и глутницата ме повеждаше на някъде. Чувствах как бягам с вълците през гората - самата аз вълк... Сега е друго... Сега аз съм водача на глутницата. Вълкът е силата и яростта. Свързвам го с отмъщение, с наказание, с агресия. В същото време е и символ на свобода - свободата да избираш.
 Май малко не ми съвпадат усещанията за моите животни с общоприетото за тях, но така ги чувствам.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Total likes: 0
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #9 -: 6 Февруари 2014 19:54:19, Четвъртък »
хеката
 Супер е... Това е шаманското пътуване в света на духовете (долния свят). smile
 Събота ще съм свободна, предполагам, ще сложа значението на тигъра и бухала. smile
 Цеци, супер е това, което правиш - доверявайки се на собствените си усещания за връзката ти с тези животни и за техния символизм. Това е същината, другото не е от значение. Само това, което чувстваш ти, което виждаш ти. smile
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен хеката

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1547
 • Total likes: 2
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • http://природна магия
Свързване с животното на силата
« Отговор #10 -: 8 Февруари 2014 19:56:55, Събота »
За мен Тигъра представлява стаената мощ и контролирана сила.
 Сила и мощ които единствено аз мога да насоча в съзидателна или разрушителна насока.
 Мъркането на тигъра,свързвам с "осъзнаването" от моя страна на факта, че аз контролирам задаването на посоката и количеството енергия с която да си материализира дадено мое желание.
 Силата е в мен,Мощта е в мен... Аз определям Кога,Колко и Къде.

 Бухала е символа на" познанието" което около нас,но ти се разкрива само тогава когато си готов и си съзрял да го видиш и притежаваш.
магията не е религия или философия,а начин на живот

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Total likes: 0
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #11 -: 9 Февруари 2014 12:04:53, Неделя »
Бухал – символ на проницателност и интуиция. Съветва да се доверявате на вашите първоначални впечатления. Свързва се и с ясновидството, познанието. Асоциира се и с магията, но и с тъмните сили. Това животно на силата съветва да се вслушвате в интуицията си. Може да стане проводник на съобщения в сънищата или при бленуване, затова трябва да бъдете подготвени за знаци и сигнали.
 Почти нищо не може да се скрие от хората, чийто тотем е бухала. Те виждат* и знаят всичко, скрито в душите на другите. В състояние са да разобличат всички скрити подбуди и мотиви.
 Той е олицетворение на мъдростта, поради това подтиква към внимателно и остро наблюдение на истината и на различните ситуации в живота.

 Тигър – той е творец и разрушител едновременно. Характерни за него са честта, силата, жестокост, власт, мъжество, които са неговите защити. Символизира свръхчовечни сили. Защитава и прогонва зли духове. Символизира първичните инстинкти, непредвидимостта, самоувереността.
 Свързва се със силата на волята, личната сила и куража. Заедно с това олицетворява и част от същността, която е скрита, обозначава агресия и гняв, която може да бъде насочена към някого и нещо в качеството на разрушител.
 Като цяло основното и първичното значение на това животно в качеството му на животно на силата е лична физическа и психическа сила. Изразява добро здраве. Появата му може да е свързана и със заплашителна ситуация в живота, при което той едновременно подтиква към кураж и към среща с проблема „очи в очи”.
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен Blackwolf

 • Global Moderator
 • Jr. Member
 • *****
 • Публикации: 96
 • Total likes: 7
 • Karma: +17/-0
  • Профил
  • http://ulfrden.blogspot.com/
Свързване с животното на силата
« Отговор #12 -: 10 Май 2014 23:31:00, Събота »
Айде да сложа и аз моите 2 ст.  tongue

 "Животно на силата" всъщност май не съвсем точно название. Може би е по-добре да се говори за помощници и закрилници, защото те може да не са точно животни, а... да кажем други създания. Но често са си животни. wink
 В традиционните култури животните имат огромна роля.  Джоузеф Е. Браун, авторът на уникалната книга "Свещената лула: разказът на Черния Елен за седемте церемонии на оглала" (The Sacred Pipe: Black Elk's Account of the Seven Rites of the Oglala Sioux),  разказва: „При моите първи срещи с Черния Елен всичко, за което той ми говореше, се изразяваше в понятия, свързани с животните и природните явления. В своята наивност аз изразявах желание старецът да се обърне към въпросите на религията, докато най-накрая не разбрах, че всъщност той точно за това и говори през цялото време!“ 

 Според много племенни народи човек не може да доживее пълнолетие, ако няма закрилник. Него си го има, но проблема е да се срещнем с него и да започнем да взаимодействаме.

 Ще кажа нещо за един от традиционните начини за намиране или по-точно за срещата с "животното на силата". Това става чрез ритуала на търсене на видение (Vision quest).

 Обикновено човек преминава през вижън-куеста за първи път в края на юношеството си, при преминаване в статуса на възрастен. 
 Има различни начини, в ню-ейдж книжките нерядко са описани и то така, че човек не знае дали да плаче или да се смее.
 Нещата са прости, но както всичко в шаманизма естествени, тежки и изискващи немалко усилия, воля и издръжливост (и физическа, и психическа и всякаква).

 Първо се избира наставник, който да те ръководи и пази. Обикновено това е опитен шаман. След това заедно с шамана се прави парна церемония, в която търсещият се пречиства и се моли за каквото е решил да прави търсенето на видение. Самата парна церемония е позната, описана е на много места и затова няма да се спирам на нея. 
 Тя продължава по принцип доста време, защото подготовката е продължителна, а и самата церемония е няколко часа. Иначе... е бая зор. Не е леко.  smile Strong and beautiful, дет викат индианците.
 Впрочем, парната церемония нерядко се използва самостоятелно за решаване на различни проблеми, но обикновено е подготвителен етап от други церемонии.

 След това човека отива на някое силно място, предварително избрано, и влиза в мястото за постене. По принцип мястото е някъде далеч от други хора. В миналото са избирали нарочно опасни места, където може да мине бизоново стадо, където има агресивни мечки и пр. и пр. Защото така можеш да намериш силен помощник.

 Шаманът обикновено е наблизо, на 2-3 км. или повече, но в околността. 
 Подготовката на самото място може да е различна, може да е просто обградено с "таиси", може да е изкопана дупка или само легло, в някои случаи може да е естествена плитка подземна пещера и т.н.

 Човекът трябва да бъде такъв, какъвто е, както идва на този свят като естествено същество, т.е. гол. Да може да общува със Слънцето, Вятъра, със студа без преградите, които културата поставя. Да стане естествена част от Природата, каквато е неговата същност.

 Така се започва търсенето на видение, респективно намирането на "животно на силата".

Неактивен LyLyth

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4515
 • Total likes: 0
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Свързване с животното на силата
« Отговор #13 -: 11 Май 2014 07:04:43, Неделя »
Звучи интересно, да повечето неща така са описани, но .. smile
"Светът се върти по друг начин, когато огънят обикне водата." - Е. Шафак

Неактивен Blackwolf

 • Global Moderator
 • Jr. Member
 • *****
 • Публикации: 96
 • Total likes: 7
 • Karma: +17/-0
  • Профил
  • http://ulfrden.blogspot.com/
Свързване с животното на силата
« Отговор #14 -: 11 Май 2014 09:45:05, Неделя »
Но какво?  smile