Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Цеци_Вихронрав

Страници: [1] 2 3 ... 92
1
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Целта оправдава ли средствата
« -: 10 Юни 2019 21:46:04, Понеделник »
Наркоманията е много страшна зависимост. Наркоманите дрогирайки се си унищожават ума и трудно мислят и осъзнават. Съответно трябва им трябва много помощ от хора които ги обичат, за да осъзнаят, че са зависими. После им трябва още много помощ от същите хора, но и от психолози, за да осъзнаят, че нещата не са безнадеждни и заслужават втори шанс. И едва тогава започва дългия и труден път към отказването. И трябва да обичаш много, за да се захванеш с трудния път да спасиш наркоман от самия него си. Трябва ти и здрава психика, за дане те повлече надолу с него си.

2
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Целта оправдава ли средствата
« -: 10 Юни 2019 18:13:52, Понеделник »
Цеци, имах предвид болката от това, което така или иначе вече си вършил и не е било редно.
НАУЧИ СЕ ДА СИ ПРОЩАВАШ САМ!!!

3
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Целта оправдава ли средствата
« -: 10 Юни 2019 17:54:42, Понеделник »
Много по-трудно се гради, отколкото се руши. Болката си остава обаче, просто ставаш по-силен от нея...
Аз се научих да ползвам емпатия, за да разбера защо отсрещния ми причинява болка. Това не ми пречи да си върна стореното с лихвите, но поне знаейки защо по дяволите и поради какви емоции отсрещния се държи така с мен някак болката за мен е по-малка.
Ама нали ме няма по обясненията, да си дам пак пример...
Последният път мъж ми се държа грубо по телефона и... Поставих се на негово място. Аз и син ми сме далече от него, разни близки му дуднат по телефона и го филмират как ще се провалим и той изпада в паника. Съответно вдига телефона и ме насмита. Сега да седна и да му обяснявам как близките му се държат с нас като с 5 годишни деца и очакват да им се подчиняваме и да караме на хляб и вода няма смисъл... Не искам да го настройвам срещу близките му. Затова просто го оставих да се навика, за да му олекне, а в края на месеца като пратих първите пари за банки той сам се осъзна, че не е прав.
Т.е. знаейки защо мъж ми вика си спестих болката и терзанията дали пък не му е писнало от мен и т.н. и т.н. Което не значи, че ще остана длъжна на оплюващите елементи които продължават да опитват да ме контролират все едно съм малоумна. Те просто са се объркали да си помислят, че могат да контролират вещица и ще си платят грешката с лихвите...

4
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Целта оправдава ли средствата
« -: 10 Юни 2019 17:08:11, Понеделник »
Astaroth, както писа за ин и ян у нас няма само светла или само тъмна страна - има ги и двете. Имаше из форума една индианска приказка по тоя повод за двата вълка в нас бял и черен които са в постоянен двубой и от това кой храниш повече той побеждава. Аз съм чувствителна на тема животни и се замислих ако някой спре да храни горкия черен вълк какво ще стане? Стигнах до извода, че той ще умре от глад, но и нещо у нас ще умре - ще се счупи...
Има ситуации в които ти трябва не герой, а злодей. Т.е. ако приемем, че героят е бялата страна, а злодея черната има ситуации когато трябва да проявиш не добрина, а жестокост ако щеш, за да постигнеш нещо добро.
Ама нали съм по примерите та да онагледя:
Родител установява, че детето му се дрогира и вече е затънало яко. Хваща детето си отива на село примерно, затваря го и го връзва за леглото в продължение на седмица и повече докато мине абстиненцията. През тези дни детето страда, изпитва физическа болка от изчистването от наркотиците, вижда в родителя си зъл мъчител и чудовище, но накрая организма му се изчиства. От там насетне има куп работа, за да не се върне това дете към дрогата, но... Родителя герой или злодей е???
Давам този пример понеже се замислих аз ще мога ли да издържа (дано не ми се налага НИКОГА) да гледам детето си вързано и страдащо и да не поддам на молбите му да го пусна, за да отиде за поредната доза която ще го убие?!?
Във всеки от нас има и добро и лошо. Всеки е имал моменти когато е мразил, завиждал или се е изкушавал от нещо което е в разрез със собственият му морал. Въпросът е как ще се справи с изкушението и как ще продължи напред.
Последното предизвикателство за моя морал беше преди около три месеца. В друг един форум една жена ме помоли на лични да и гледам. Имаше проблеми жената, гледах и в продължение на месец почти ежедневно. Видяхме от къде идва проблема, дадох съвети за решаването и накрая нещата се оправиха. Накрая дамата поиска да и дам банкова сметка, за да ми прати пари (ставаше въпрос за 1000 евро) понеже съм и помогнала (а дамата в чужбина и заможна)... Аз пък съм затънала в заеми и всяка стотинка която изкарам вкарвам в банки, та изкушението беше огромно, но... Но в момента в който се изкуших се сетих как баба ми казваше, че е грях да се печели от болката на хората, а жената ме беше потърсила не да и гледам за някое гадже или за глупости, а защото имаше сериозни проблеми и... Отказах и. Казах и ако иска когато се прибере в БГ да избере някой стар човек без близки който е в нужда и да даде на него парите които е нарекла за мен. Повярвай ми, не ми беше лесно да се откажа от тези пари, защото щяха да изплатят нацяло единият ми заем, но... Грехота е да печелиш от хорското нещастие...
От друга страна когато някой ми навреди умишлено нямам ама никакви скрупули да му навредя и аз и то двойно и тройно и пак и пак...
Истината за двата вълка в нас е не да храним единият или другият в повече, а достатъчно и двата. Трябва да има баланс. Ако си само добър те използват и нараняват, ако си само лош няма да остане никой който да те обича, а от това боли. Когато доброто и лошото са балансирани тогава живеем пълноценно.

5
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Целта оправдава ли средствата
« -: 10 Юни 2019 03:01:27, Понеделник »
Светлата и тъмната страна нямат общо с целта дето оправдава средствата. Аз съм вещица и не се притеснявам да ползвам тъмната си страна ако реша да раздам правосъдие ( колкото и да е грешно) или да защитя приятел. Но не бих навредила на невинен, за да се издигна в кариеата примерно.
А оцеляването... Там е друго. Когато е застрашен живота ти спираш да мислиш рационслно и може да направиш какво ли не...

6
Обаче ако погледнем хищниците в природата веднага забелязваме, че те убиват, за да се нахранят. Тоест при тях средството е "убийство" (насилствено отнемане на живота на друго живо същество), за да постигнат целта "оцеляване".

Хищниците убиват, за да се хранят - така са устроени, но... Голямото НО което прави хищниците по-добри от нас е, че ситият хищник не напада обичайната си плячка само защото му е под ръка, а я подминава. Едва когато гладът го застигне напада отново. И още нещо... Хищниците обикновено убиват и изяждат стари и болни животни, защото те за разлика от здравите не могат да им избягат. По тоя начин природата живее и се прочиства. Защото представи си, че нямаше хищници които да убиват и изяждат старите и болни животни и... И като умрат старите и болните в гората ще настъпи такава смрад от труповете им и ще плъзнат такива болести, че не е истина направо...
Докато хората... Това хората сме най-отвратителните същества във вселената. Докато животните нападат от страх, от глад или защото някой човек ги е обучил така, то човека напада от нямане какво да прави, от злоба, идиотия и т.н.
В миналото когато хората са убивали животно, за да се нахранят са искали прошка от душата му, от Бог или в каквото там вярват, сега ходят на лов за удоволствие.
Та да си дойда на думата. Крайно обидно е за горките животни да ги сравняваме с хората.
А по темата...
За мен никога целта не е оправдавала средствата. Не мисля, че победа която съм постигнала вредейки на друг ще ми донесе радост. Но пък навреди ли ми умишлено някой нямам никакви скрупули да го смачкам и да му го връщам отново и отново, а след време като се присетя да му го върна пак с лихвите.

7
СВОБОДНА ЗОНА / Re: ЧРД Цеци_Вихронрав
« -: 29 Май 2019 23:33:04, Сряда »
Благодаря! Благодаря! Благодаря!

8
СВОБОДНА ЗОНА / Re: ЧРД Цеци_Вихронрав
« -: 29 Май 2019 00:24:46, Сряда »
Благодаря за хубавите пожелания! [yahoo]

9
И още нещо...

Или пък да използваме друг пример в същия контекст:Спортист има желание да стане Световен шампион. В Бъдещето съществува варианта да стане , но и да не стане. Започва да пълни с Енеригя варианта в който да стане. Но той не е чувал за пирамиди  , или за начините да борави с енергии и затова работи със своето тяло. Тренира , търпи лишения и травми и пълни варианта с жизнената си сила Енергия ..и накрая става

Дай да се разберем... Магията не ти замества труда, тя само ти помага.
Или иначе казано ако спортиста не тренира колкото и да си програмира победите пак няма да спечели.
При програмиране на ситуация се иска намерение, визуализация на желаното, зареждане на всичко с енергия и изстрелване в пространството. От там насетне следва действие.
Защото аз мога да си програмирам голяма заплата, но ако не си мръдна четирибуквието, за да си намеря работа ще получа заплата в шестък.

Започваш с примерите си да ми звучиш като кифлите дето идват да ми искат талисмани за пари. Диалога ни звучи долу-горе така:

-Искам талисман за пари!
-Добре, от къде трябва да дойдат тези пари?
-???
Кофлата гледа питащо и неразбиращо. И аз питам:
-Добре де, от собствен бизнес ли? От работа ли? От наследство ли? От богат мъж ли? От хазарт ли?
-Ами дай да е от наследство.
-Добре, но нали се сещаш, че за да е от наследство някой твой богат близък трябва да умре? Имаш ли богат близък който искаш да умре?
И докато изричам горното вече вря и кипя, а кифлата:
-Оххх, ми не се замислих, че ще трябва някой да умре. Добре де нека е от богат мъж.
-Добре, но нали се сещаш, че ще бъдеш финансово зависима от този мъж и ако не му ходиш по водата ще те зареже и ще намери друга?
-Оххх, тогава и от богат мъж не ща. Ама те така ли действат талисманите? Не може ли да го направиш и да заимам пари?
-Ми не, скъпа!!! Парите нямат навик да падат от небето, а лампата на Аладин е само приказка. Талисмана помага да постигнеш желаното - не ти го дава наготово в ръцете.
И как до сега ни една кифла не поиска талисман за пари които да дойдат от работа???

Та... След всички въпроси които изписваш се питам ти нарочно ли се правиш на прост, за да ни дразниш или наистина не схващаш, че магията помага за постигането на целите ни, но не ни ги дава на готово?!?

10
Не можеш да я контролираш , но можеш да я манипулираш. И точно това се опитват да правят болшинството от мераклиите за Магове.
Контрола се осъществява с помощта на психология и манипулация. Не е нужно да си маг, за да го правиш.

11
А също и няма как човек да борави с Енергиите , ако не ги чувства по някакъв начин (чувства , вижда , пипа , усеща).
Магията не е управление на енергии (разбирай чужди), а управление на собствената си енергия. Всеки го прави ежедневно. Точно в момента пишейки съм насочила енергията си върху пръстите тракащи по клавиатурата.
Когато общуваш с някого вие обменяте енергия. Между животни, хора и растения също се осъществява размяна на енергия при контакт. Съответно научавайки се да контролираш и насочваш собствената си енергия ти можеш да повлияеш на чуждата, но не и да я контролираш. Можеш да се възползваш от енергията на елементите, но не и да я контролираш - не ти е по силите. Колко енергия има човек в сравнение на енергията на земята, водата и т.н. ?

12
Например тук много се изненаедах , по повод на Екстрасенсориката , когато в лична беседа един потребител ми сподели , "Че се отнася негативно към Екстрасенсите" (по памет цитирам , но този е смисъла). И аз оставам с отворена уста  , защото същия този потребител ми сподели , че използва екстрасенсорни практики и притежава екстрасенсорни умения , и в същото време се оказва че е настроен отрицателно към Екстрасенсите?
Устата ми се затвори в момента в който разбрах , че под Екстрасенс той разбира едно , а аз друго.

Знаеш ли Ромел, не понасям всякакви екстрасенси, лечители и прочие "светила" на нетрадиционната медицина.
И не ги понасям защото са хора търсещи бърза печалба и отричат традиционната медицина и всички лекарства.
Ако един човек е лечител къде с билки, къде с енергия то той ще помогне на страдащия не уговаряйки колко ще му се заплати и не отричайки назначеното му от лекар лечение.
И сега да не помислиш, че отричам нетрадиционната медицина? Неее, даже съм и фен. Син ми е на 25 и до 20-тата му година си го лекувах само с билки и зарзавати от градината, но винаги консултирани преди да ги дам с лекар който това му е работата да знае дали даден зарзават или билка могат да заменят някое лекарство, защото ако не знае се чудя какво е правил докато следва?!?
Отделно реално можещите били те екстрасенси, лечители и т.н. не парадират с това, а просто помагат когато могат. И казвам когато могат съвсем умишлено понеже, за да помогнеш с енергия за нечие лечение ти изразходваш от собствената си такава. Съответно ако си недоспал, изтощен или самия ти болен ще помогнеш ама друг път. А така наречените екстрасенси приемат хора за лечение един след друг и... Ако наистина лекуваха след третия пациент щяха да припаднат от изтощение. Съответно простата логика показва, че не са никакви екстрасенси и лечители, а долни шарлатани.
Видовете гледачки дето им пълни дворовете също... При ясновидство също се хаби енергия. Аз ползвам ясновидство и често приятелки ми се сърдят, че отказвам да им гледам особено когато става въпрос за глупости. Сори, но нямам излишна енергия за хабене...
Изобщо реално можещите хора в магията рядко парадират с уменията си.
Сега ще кажеш, че аз го правя... Да, правя го -тук във форума където всички сме такива.
Навън в живота, казвам, че колекционирам карти Таро понеже домът ми е пълен с такива. Бая и лея восък на близките си, но малко хора извън близките ми приятели знаят с какво всъщност се занимавам. Случвало се е да бая и на малко познати, но казвам, че съм се научила от баба си и до там.
Останалите практики като наричане, програмиране на ситуация, атаки и т.н. са си за моя лична употреба.
И да се върна на темата...
Магията вярно се ползва за самоусъвършенстване, но върши добра работа и в ежедневието. Аз поне я ползвам постоянно. И не да си запаля цигарата при наличие на запалка примерно, а за... Мразя да чакам на опашка, съответно влизайки в Лидл си програмирам на излизане касата да е празна и пред мен да има не повече от двама души.
На работа понеже гоня норма когато се чувствам изтощена активирам кундалини енергията и с помощта на Двойна Пирамида си наваксвам бързината.
Последно преди да дойдем в Чехия си програмирах обетовната (разбирай общежитие) да е не във блок, а в къща с градина и си я получих.
Та магията си е баш за ежедневна употреба с цел подобряване на живота.
Няма нужда да си наследствен маг, да имаш дарба или каквото там, трябва само да си натиснеш мързела и парцалите и да учиш. Да учиш как да управляваш собствената си енергия, а след това как да я насочваш и ползваш рационално. Нищо мистично и нищо сложно... Другото... Дригото са тремини и сложни обяснения с цел да се придаде помпозност на цялата работа.

13
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Съществува ли съзнанието
« -: 24 Май 2019 17:58:09, Петък »
 [yahoo] Искам една такава количка да ме прибира след работа когато съм каталясала...

14
СВОБОДНА ЗОНА / Re: В средата на везната
« -: 23 Май 2019 17:23:53, Четвъртък »
емоциите са допустими до момента в който вземеш решението. Вземеш ли го веднъж и започне ли действието , просто си действай без значение какво се случва и какво изпитваш.
С това ме съгласи.

15
СВОБОДНА ЗОНА / Re: В средата на везната
« -: 23 Май 2019 15:28:00, Четвъртък »
винаги да бъдем освободени от емоциите които накланят везната на едната или другата страна.
Емоциите са израз на чувсвата ни. Нима искаш да станеш безчувствен?

Страници: [1] 2 3 ... 92