Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Овладяване на необходимите способности за работа с Енергията
« Последна публикация by Llure - 13 Август 2019 21:12:16, Вторник »
Цеци Вихронрав,


всъщност аз вярвам безапелационно в самата магия, но все още се колебая в това, дали аз мога да я използвам, без да съм достатъчно тренирана, например. Но ще се поуча от това, което ми казваш (разбирам те напълно), защото верно колебливата ми нагласа до никъде няма да ме докара.


Между другото, моя опит с експерименталния метод потвърждава казаното от Volk22  ;D ;D ;D
22
Волк, аз за това ли не улучвам никога студена колба?  ;)
23
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Овладяване на необходимите способности за работа с Енергията
« Последна публикация by volk22 - 13 Август 2019 20:54:06, Вторник »
Първи закон на лабораторията: Ако резултатите съответстват на очакванията, значи експеримента е поставен неправилно.
Втори закон на лабораторията: Горещите колби изглеждат точно както студените.
 ;D
24
Донякъде мисълта, че няма да сработи пробването от мен, ми дава спокойствието да експериментирам, но в същото време ако всичко работи от раз, бих била по-предпазлива.

Ако не вярваш, че направената от теб магия ще сработи, то тя в никакъв случай няма да сработи. И това не е свързано с някаква вяра в бог, дявол, магия и т.н., а вяра, че ще стане. Нямам идея как да го обясня разбираемо, но енергията я насочваш с мислите си и съответно ако мислиш, че няма да стане и... Ами няма да стане. Май най-добре ще го разбереш от филма "the secret". Имаше го в тубата с бг аудио мисля.

От друга страна за риска няма страшно и Астарот ти каза, че се почва от по-лекото. Те затова и са ни заключени повечето секции, за да не стават бели.

25
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Овладяване на необходимите способности за работа с Енергията
« Последна публикация by Llure - 13 Август 2019 20:29:26, Вторник »
Привет, Astaroth.

Благодаря за отговора ти. Сега пък си отговорих на въпроса, какво правите в практикумите :) И малко ме е срам да си призная, но мислех че всички практикуми са затворени, затова не бях погледнала :::) .

Малко не точно по темата, но засега все още не съм чела специално за Хаос магията. Но определено няма да я пропусна, особено след като преди години разбрах, че Джими Пейдж се е занимавал с нея (така поне пишат тук-там). Хих :D


26
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Овладяване на необходимите способности за работа с Енергията
« Последна публикация by Llure - 13 Август 2019 20:12:18, Вторник »
Може би причината доста учени да отричат магията е, че за науката онова, което не може да се измери, не съществува.
Само тук ще се намеся: За науката това, което не може да се измери ВЪЗМОЖНО съществува, но науката се дистанцира от необосновани твърдения. Второ - науката обобщава и обяснява това, с което магията интуитивно частично работи.
В останалото... Цеци го е казала.
Ако не си физик и не разполагаш с неограничено свободно време, или не си решила да профилираш в тази насока, не се хващай с квантите, освен може би на ниво основни понятия.


Здравей, Volk22


Колкото до свободното време, всъщност имам много такова, действително. Затова съм се хванала интензивно на "работа" и чета.  :::) Това съвсем не значи, че и физик ще излезе от мен, особено пък ако това знание не е есенциално за развитието ми в областта. От отговора и на двамата разбирам, че явно не е в такава степен.
27
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Овладяване на необходимите способности за работа с Енергията
« Последна публикация by Astaroth - 13 Август 2019 19:59:44, Вторник »
Към практикумите има секция с дневници които се следят. Трябва да си го забелязала в практикума по Хаос магия. В дневника описваш как е протекло прилагането на самата практика и ако има нужда водещият на практикума се намесва с обяснения кое, как и защо.

Оставам с впечатлението, че практиките действат дори за начинаещи?

Точно така. Но си има ред, тръгва се от ниското. Не можеш ей така да започнеш да прилагаш сериозните неща.
28
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Овладяване на необходимите способности за работа с Енергията
« Последна публикация by Llure - 13 Август 2019 19:51:23, Вторник »

Благодаря за отговора, Цеци Вихронрав! :::)


Разбирам, че с магия можеш да създадеш благорпиятни възможности, но съм далеч от мисълта че всички въпроси се решават така и вече за нищо не трябва да полагаш усилия :) Не успях само докрай да схвана част от отговора ти, който съм цитирала по-долу. Оставам с впечатлението, че практиките действат дори за начинаещи? Този ми въпрос е породен от това, че не змам как да разбера кога ще съм готова да пробвам нещо, защото имам подчертано деликатното отношение. Донякъде мисълта, че няма да сработи пробването от мен, ми дава спокойствието да експериментирам, но в същото време ако всичко работи от раз, бих била по-предпазлива. Ако трябва да използвам и аз пример, може би си го представям като шофьорски курс - първо минаваш теорията, после е време за кормуването, но в случая няма инструктор, който да скочи спирачката, ако сгафя... Изглежда ти си имаш дарба, но като цяло как разбират хората като мен, че могат да опитат - просто рискуват?

Няма такъв филм... По принцип всеки управлява собствената си енергия. Вродено ни е. Ползваме енергия да се движим, да преместим нещо от тук до там и т.н. Всички живи същества при контакт обменят енергия. Разликата в заниманията с магия е, че се научаваме съзнателно да насочваме енергията си към някого, към нещо или за осъществяването на някакво програмиране.
А начинаещите... Ами  зависи от човека колко бързо възприема, но по принцип практриките в нашият форум си действат от раз.


29
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Бар "Спешно отделение за магическо лечение"
« Последна публикация by Цеци_Вихронрав - 13 Август 2019 19:15:09, Вторник »
Отново, за всички - това НЕ Е математика!

Аз търсих логика в цялата задача, но уви още не съм я намерила...
30
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Бар "Спешно отделение за магическо лечение"
« Последна публикация by volk22 - 13 Август 2019 19:07:39, Вторник »
Джон Хортон Конвей
Взимай си почетното членство :)  Тази последователност е известна още като ред на Морис, аз я зная като "яйцето на кукувицата".
Отново, за всички - това НЕ Е математика!
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10