Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
КАМЪНИ И МИНЕРАЛИ / Re: Кристали и камъни - Орфеев ахат
« Последна публикация by Plam - 18 Април 2021 13:05:16, Неделя »
Не знам дали сте се сбъсквали с този изключително характерен и откриваем само в България ахат


ОРФЕЕВИЯТ КАМЪК
Скъпоценните камъни съпътстват хора още от зората на човешката цивилизация. Има държави, в които се срещат минерали, непознати по други географски ширини. Така например черните опали в Австралия, чароитът в Русия, султанитът в Турция. С какво обаче можем да се гордеем ние, българите? Името на полускъпоценният камък, който се среща единствено в България, е Орфеев ахат.

Нашата планета изобилства от всякакви форми на ахата. В България този камък е един от най-широко разпространените, но в кафяво и зелено – т.н. Орфеев ахат, се открива единствено край град Кърджали. Миналото на орфеевия камък е потънало в мистерия. Легендите разказват, че митичният тракиец Орфей е носил пръстен от този вид цветен ахат, който е бил неговата "тайна муза". Преди Христа от свойствата на камъка се ползвали жреците на светилищата Перперикон и Татул. Съществуват теории, според които Орфей е бил наясно с магическите и лечебни свойства на всички родопски минерали, в това число манганокалцит и планински кристал.
Като откривател на Орфеевия ахат се посочва изследователят Величко Димитров, който през 1987 г. намира находището му на 5 километра от град Кърджали в месността Вишеград.
25 години по-късно, на изложението на минерали в Мюнхен, учени стигат до извода, че Орфеевият ахат няма аналог в света. В него личат няколко пласта от зелен селадонит и жълтокафяв яспис. Те представляват обвивка на сърцевина от бял кристал. Комбинация, която придава неовторимост на този родопски камък.
Минералът има магическа сила да отключва и усилва творческите заложби, да удължи живота на своя притежател.

От него бизнесмени изработват амулети, даващи правилните антикризисни решения. Масово архитекти, музиканти и дизайнери го търсят на Запад заради енергийната вибрация на кристалната решетка. Тя действа на дясното полукълбо, отговарящо за новаторство, красноречие, фантазия и творчески подход.
Литотерапевти разясняват, че Орфей ахатът е сбор от енергийните качества и взаимодействия на изграждащите го елементи. В него личат свойствата на ясписа да защитава и привлича благоденствието и на селадонита да отваря сърцата на хората.
Биоенергийната вибрация на ахата пък усилвала чара на мъжете и жените, разпалвала любовта. Като цяло камъкът отключвал талантите в човека, давайки му просперитет в кариерата.
В здравен аспект помагал при преуморени очи, главоболие и световъртеж и температурни инфекции.Носен под формата на бижу, стимулирал сърдечната дейност и неутрализирал стреса.

А този е моят :)
2
РУНИ / Re: Рунически формули и "обвързани" руни
« Последна публикация by Plam - 17 Април 2021 20:00:44, Събота »
.Ти пишеш изречения , а аз още сричам.Човек ,които не знае да чете написаните думите са празен символ.Неразбран  и едва ли ще проработи за него.Както буквите  в думата така и руните са свързани една с друга.Моля те  обясни по подробно . [shok] Феху ,лагуз,тайваз -сила ,вода ,енергия и природа.


Да, извинявам се, че не обясних какво съдържа формулата и как се изписва като посоки.
Имаме в изправена позиция Манназ, Отала, Ингуз, Тейваз, Феху, Лагуз, Алгиз,Наутиз, Ангуз, след това в обърната позиция Лагуз, Тейваз, Феху и Уруз
Тези руни са включени съответно съ ссвоите активни и обърнати позиции
Манназ сме ние, азът,
 Отала - отстъпване, изхвърляне на стари неща;
Наутиз - нужда и прексъване на лошия късмет;
Лагуз - вода и интуиция, път водещ от едно до друго място а в обърната позиция е даване на почивка.
 Феху - най-профански финанси, богатство, жизнена сила
Ангуз - руната на Один, вдъхновение,нови чувства, семейно единение;
Алгиз - защита, общуване с други светове;
Тейваз - енергията на война, смелост, чест, вярност, придобиване на воля чрез действие


Съответно вклювам и обърнатите им позиции за да използвам и тези им качества и да балансирам символа.
Това, което са ме учили за обвързнаите руни е че е добре да има симетрия в символа, да не изглежда небалансиран и енергията да тече хармонично.
Знаците рисувам от горе надолу, от ляво на дясно.
Активирам с дихание.
Ако има още въпроси давайте :)
3
РУНИ / Re: Рунически формули и "обвързани" руни
« Последна публикация by Цеци_Вихронрав - 16 Април 2021 21:11:10, Петък »
Колко е лесно е  да следваш отъпканият път,а твой той ли е .

Ами какво да правя, за да са мои всички пътища?

Да откривам наново огъня и как се ползва? Да откривам топлата вода?

Щом те кефи си ги изучавай както искаш руните.

Аз си изпатих от такива експерименти още в началото. Без да прочета каква е силата на дадена руна активирах и съответно попаднах на такава която взе да руши нещо което не бях готова да загубя. От тогава чета от няколко източника какво и как и тогава рискувам.
4
РУНИ / Re: Рунически формули и "обвързани" руни
« Последна публикация by feniks75 - 16 Април 2021 19:51:41, Петък »
Колко е лесно е  да следваш отъпканият път,а твой той ли е .
5
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« Последна публикация by feniks75 - 16 Април 2021 19:02:14, Петък »
Днес привърших със заготовките и е време да им намеря дом.Ще се кача на тавана и ще направя от старо кожено  яке на жена ми кесия.Руните трябва да се чувстват комфортно и да са скрити от други очи. [shok]
6
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« Последна публикация by feniks75 - 14 Април 2021 18:03:38, Сряда »
От седмица ме гложди мисълта ,че руните се активират с кръв.Никой нищо не сподели по въпросът и аз си пасувам.И понеже много се страхувам от игли и други остри предмети пропускам този елемент от руните.Днес обаче се реших да се правя на майстор с поредният развален мотор и така се порязах на корпусът му ,че кръв имаше за всичко плюс руните.Случайност или не ,но се чувствам силно свързан с руните макар и да са заготовки още.Усещам ,че се сливаме и те са като продължение на ръката ми. [wizard]
7
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« Последна публикация by feniks75 - 13 Април 2021 10:14:31, Вторник »
Днес докато си шмиргилях  поредната заготовка за руна ми се появи символ.Невероятно позагледах се и това беще символът на руната  Лагуз.Трудно мога да опиша усещането си.Удоволствие ,победа и силно чувство за удовотвореност.Ако преди имах някаква доза съмнение то сега се изпари на 100 %.Поогледах и другите заготовки и в някои също имаха символи на руни.Мислех,че ще ги активирам след като ги изпиша с пирографът ,но явно те си идват със символът. [ok]
8
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« Последна публикация by feniks75 - 11 Април 2021 16:34:47, Неделя »
По горе бях писал,че си отделям по един ден за изработка  на всяка руна още като заготовка. Нося я щял ден в джобът и така сливаме енергията си.Взаймно се трансформирахме .Аз трансформирах умът си ,а руната от парче дърво във инвидуална форма. След като завърша  заготовките ще започна тяхното активиране като започна да ги изписвам с пирографът ден след ден, една след една.Изработка по една на ден.Реших процесът да е бавен и спокоен.Макар,че съм холерик за изработката им реших да изпробвам волята си. [shok]
9
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« Последна публикация by Цеци_Вихронрав - 11 Април 2021 10:49:56, Неделя »
Магията е усещане и за всеки е различна.На мен не ми помага никой и не мисля,че готовите шаблони са универсални.
Не са универсални. Има руни които на всички влияят зле, а на мен добре. Сигурно защото съм опака.
Най-бързият начин да ги усетиш, сканираш и т.н. е да ги активираш по за ден всяка по отделно. Това преди да почнеш да ги изработваш.Примерно днес активираш феху и цял ден следиш как ти влияе Също така гледаш дали няма да се появява в деня ти под формата на клонче,  петно, резка и знам ли как още. След това си пишеш как си се почувствал, как ти се е отразила на здраве, взаимоотношения, работа и т.н. На следващият ден друга. И като ги активираш не забравяш да дадеш срок за колко часа я активираш.

За мен руните са все още непозната магия която живее свой живот и когато ги ползвам го правя само след консултация. Просто не ми се рискува.
10
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« Последна публикация by feniks75 - 11 Април 2021 09:06:41, Неделя »
Искам да изградя собствен индивидуален  стил.Той е да сканирам , анализирам и  диагностицирам  усещането  и събитието под различен ъгъл .Да го пречупвам през призмата на различни пространства и време. Магията е усещане и за всеки е различна.На мен не ми помага никой и не мисля,че готовите шаблони са универсални.
Страници: [1] 2 3 ... 10