Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
МАГИЯ / Re: Ролята на магията при решаване на проблеми
« Последна публикация by Rommel - Днес в 23:27 »
Ритуал магия не прави!
Преди време и на тая тема за ритуалите говорих с една .... хе хе хе , тя също се наричаше сама вещица. И тя спомена нещо от сорта , че тия атрибути използвани при ритуалите , те сами по себе си нямат сила , а се използват за да настрои Съзнанието си (прости ми Сянка за израза) .... ъъъъъ... абе да изпадне в подходящото състояние за да извърши практиката си. И при това , нещата (предметите) които се използват при различните практики  са различни и я настройват по различен начин.
Не знам дали е вярно , нямам никакъв опит с ритуална магия , освен като дете ми ляха куршум  , но смътно си спомням какво точно се прави тогава
2
СВОБОДНА ЗОНА / Re: В средата на везната
« Последна публикация by Rommel - Днес в 22:46 »
Пътят на самураят е пътят към смъртта.
То ако погледнем реално , всеки Път е Път към Смъртта. Досега никой не се е откачил и от първия дъх поет при раждането и натам все си вървим към Смъртта.
В този цитат който посочваш (той всъщност е малко по-друг) се има предвид , че в ситуация "или/или" никога не можеш да направиш правилния избор.
И след като не можеш - избери Смъртта. Ако перефразираме , то избери най-негативния вариант и действай според него.
И по този начин си свободен

Но на мен ми харесва една друга сентенция по отношение на Пътя.... или това дето му викат ДАО.

"Човек може да върви по много Пътища. И нито един от тях не е по-добър , или по-лош от другия. Но само един от тези пътища има Сърце".
Как може да се разбере , дали Пътя по който вървиш в момента е твоя ? Това е един от най-често задаваните въпроси и отговора е потресаващо елементарен:Да изпитваш удовлетворение и удоволствие - от работата , от положението си , от резултатите , от грешките и от неудачите по него.
3
СВОБОДНА ЗОНА / Re: В средата на везната
« Последна публикация by Astaroth - Днес в 22:35 »
Намерих отговора на своя въпрос. Благодаря ви!
4
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Магъзнически вицове, тъпизми и поговорки
« Последна публикация by Rommel - Днес в 22:07 »
Голям специалист ще се извъдиш ти!
За втори път ме оставяш без думи.
3 пъти пиша и три пъти трия каквото съм написал :) , а това не се случва толкова често.
В края на краищата ще кажа , че за пръв път разговарям с човек , който практикува бойно ИЗКУСТВО :) и съм изключително впечатлен от познанията ти в тази сфера и със сигурност ще имам предвид тези тънкости.
И като повдигна въпроса- какво стана сега, последно съгласен ли си да те правя трол, че не разбрах?
Прави каквото искаш Сянка , не ме занимавай с твоите административни проблеми.
[
Съзнанието се помещава в мозъка, а думата "подсъзнание" е, както каза Цеци, всичко на всичко некадърен превод на Фройд
Интересно ...бях останал с впечатлението , че освен Подсъзнание и Съзнанието също не съществува , но щом казваш че е в мозъка и си го виждал , значи е там.
5
Хм !!!А каква е разликата


Разликата е, че НЕОСЪЗНАТО касае неща, които НЕ СЕ ОСЪЗНАВАТ... А ПОД съзнание- такова чудо не съществува чисто физически... Съзнанието се помещава в мозъка, а думата "подсъзнание" е, както каза Цеци, всичко на всичко некадърен превод на Фройд от немски на руски и от там и на български... Съответно да се каже "потапяне в подсъзнанието" е абсурдно и единствено отразява липсата на качество на четивата ти...

Пишеш:

Цитат
нали щеше да ме правиш Трол ?

Аха... ТРОЛ, а не спамър... За това да си спамър нямаме уговорка и за спам рискуваш да те насмитам...

И като повдигна въпроса- какво стана сега, последно съгласен ли си да те правя трол, че не разбрах?
6
Проблема в цялата работа е, че ние нямаме съзнание и ПОДсъзнание, а осъзнато мислене и неосъзнато мислене. Някой някога е сгрешил в превода и всички са го приели понеже то по-лесно да повтаряш до безкрай нечия грешка отколкото да помислиш...

Така е, Цеци, права си... "Подсъзнание" е грешен превод от немското Unbewusst - НЕСЪЗНАВАНО или НЕОСЪЗНАТО...
7
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Магъзнически вицове, тъпизми и поговорки
« Последна публикация by Libra777 - Днес в 18:45 »
Ще дам пример от бокса , че тука имаме представители на бойните изкуства:
В бокса съществува удар с ръка , който тука му викаме "ляв прав"
На други места му викат "джеб" (английски)

Това е все едно да се изправят двама боксьори и единия да твърди: не съществува "ляв прав" , а съществува "джеб"
И другия съответно: никакъв "джеб" няма , а съществува "ляв прав"

А говорят за един и същи удар
Голям специалист ще се извъдиш ти!
Първо, боксът никакво бойно изкуство не е! Това е боен спорт... Разликата - от тук до Луната. Покрай баща ми и чичо ми, които са боксьори цял живот, съм се запознала що годе с бокса, а отделно аз си тренирам Карате, (което е бойно ИЗКУСТВО) от 6 години насам и мога да ти гарантирам, че абсолютно нищо общо нямат двете! Различни принципи, различен начин на мислене, различно придвижване на тялото, различна стойка, различни удари и отбрани...
Второ, относно това дали само термините са различни... Пак не! Вие му казвате "ляв прав", ние му казваме "ой цуки"(прав юмручен удар; японски). И тука ти ще ми излезеш, че само наименованията са различни, а пък ударът е един и същи... Ами не, не е! Силата идва от различно място, пътят на ръката е различен, началната точка, крайната точка и връщането на удара са различни... състоянието на ума даже е различно. Затова на едното му се вика "ляв прав", а на другото "ой цуки" - 'щото са различни техники, а не защото едното е на японски, а другото на български... Затова всеки боен спорт/бойно изкуство си има своите наименования.
А за съзнаваното, несъзнаваното, съзнанието и подсъзнанието - същото е! Ти мислиш, че едно и също се казва, ама не се казва едно и също... Всяка дума си има своето значение и не може да бъркаш понятията "сродни думи" и "синоними". Сродните думи са производни на един и същи корен, а синонимите са близки по значения думи... Но дори и при синонимите не винаги значението съвпада напълно.
П.П.: Извинете ме за спама, но не се сдържах да не се обадя...  [ashamed]
8
СВОБОДНА ЗОНА / Re: В средата на везната
« Последна публикация by Libra777 - Днес в 18:30 »
Прекрасна тема, Astaroth! Като представител на зодия Везни, одобрявам...  [ok]
Когато сме поставени пред избор, везните обикновено се клатушкат между разума и емоциите и все не можем да решим кое от тях е по-правилно да слушаме... Само че и двете често ни подвеждат - като му мислим много, бъркаме; като сме много емоционални и позволим на емоцията да ни управлява действията, пак бъркаме... Според мен в такъв случай трябва да се вслушаме в интуицията, защото точно тя стои по средата на везната. Тя не е нито мисъл, нито емоция. Винаги е обективна - без очаквания и без субективизъм. Важното е да не я бъркаме с предразсъдъка, което е съвсем различно нещо, но понякога може да ни подведе, че е гласът на интуицията...
Пътят на самураят е пътят към смъртта. Който може да се освободи от този страх е много по-свободен.
Това ме замисли доста...
9
СВОБОДНА ЗОНА / Re: В средата на везната
« Последна публикация by Цеци_Вихронрав - Днес в 17:23 »
емоциите са допустими до момента в който вземеш решението. Вземеш ли го веднъж и започне ли действието , просто си действай без значение какво се случва и какво изпитваш.
С това ме съгласи.
10
СВОБОДНА ЗОНА / Re: В средата на везната
« Последна публикация by posleden - Днес в 16:55 »
Бих казал, че страхът е порок. Ноо, той управлява хората. И господарите са такива благодарение на него.
Страници: [1] 2 3 ... 10