Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Veleroth

Страници: [1]
1
ДНЕВНИЦИ / Дневник на Veleroth
« -: 1 Април 2020 13:19:01, Сряда »

Практика със сигил.


Заявяване на намерението:
Правене и записване на песни и изучаване на музикална програма за обработка


Начин за постигането му:
Като начало, аз още от една седмица почнах да изучавам една програма и да пиша песни.
Ще полагам по 2 часа на ден (предимно вечер) да изучавам тази програма и отделно ще отделям по час и половина да пиша текстове на песни.
На всеки 2 дена, може и по-често ще записвам песните които съм направил.


Свързване на намерението със символичен носител:
Ще си направя днес сигила ...

2
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Закона на хипнотипния ритъм
« -: 5 Март 2020 15:18:48, Четвъртък »
На скоро чух за рози закон, но не мога да си го обясня, има ли някой който е запознат с този закон, който може да ми го обясни. До колкото разбрах е ритъма чрез който програмиране това което ни се случва, но не гарантирам, че това е правилното му определение. Това което мислим, е това, което привличаме.
Какво мислите?

3
СВОБОДНА ЗОНА / Музикалната стая
« -: 13 Февруари 2020 18:37:29, Четвъртък »

Търсих из форума, но понеже е в затворената зона музиката за медитация си казах нека направя нещо като "Бар", където всички да могат да си споделят музиката за медитация и релаксация, как ви се струва? ако не ви харесва идеята, винаги мога да закрия темата.
Това са песните които напоследък слушам страшно много  :))
4

Здравейте скъпи съфорумници. Днеска докато говорих с един приятел той ми представи тези две интересни теми. Емоционална интелигентност и академична интелигентност. Предполагам, че заглавието говори само по себе си, но все пак ще обясня какво е на кратко за хората които не знаят.
Академичната интелигентност е това да си много начетен човек, докато емоционалната интелигентност е да можеш да си контролираш емоциите.
Сега идват и въпросите ми към вас. Мислите ли, че е правилно да се разделят чак до такава степен ума и емоциите щом едното се нуждае от другото за да действа? Какво мислите по въпроса, какво разбирате под емоционална и академична интелигентност?


Има една книга на име "
Емоционалната интелигентност
" на Даниъл Голман в която се описва с подробности колко е важно човек да може да управлява емоциите си.

5
СВОБОДНА ЗОНА / Омразата
« -: 31 Декември 2019 01:03:25, Вторник »

Както всички знаем, омразата е нещо което съществува и всеки човек я възприема по различен начин, но съм сигурен, че все някога сме казвали, че мразим някого или нещо поради някаква причина. Кои според вас са главните причини които предизвикват хората да изпитват омраза към някого ?
Другото което бих искал да ви попитам. Кога бихте казали на истина, че изпитвате омраза, а не просто гняв, как бихте могли да различите едното чувство от другото ? И последно, как бихте описали омразата ?

6
СВОБОДНА ЗОНА / Aлчност и страх
« -: 10 Ноември 2019 13:13:55, Неделя »

Наскоро четох в една книга как хората сме контролирани от алчността и страха тъй като едното е пряко свързано с другото. Ще дам примера който ми беше даден на мен в тази книга. "Страха ни кара да ходим на работа ,докато алчността ни кара да искаме все по-новото мислейки, че се доближаваме към нашата мечта и илюзията към нещо по-добро. Затова хората сме затворени в този капан наречен "мишата надпревара" и поради тези емоции хората живеем в ограничение."
Самия пример е на английски, така че ако има нещо за изясняване, моля да ми кажете. Какво мислите по този въпрос ?

7
СВОБОДНА ЗОНА / Поредната нощ безсъние...
« -: 17 Октомври 2019 03:31:11, Четвъртък »
 Това едва ли ще е първата или последната нощ в която ще се намирам в такова състояние. По-скоро бих казал, че е поредната нощ безсъние изпълнена с мисли и въпроси които не могат да бъдат отговорени от обикновеният човек. Пиша с цел да споделя какво мисля и какво обикновено ми се случва да правя по това време на нощта. Както всички знаем, нощта е красива и изпълнена със спокойствие и капчица мистерия, или поне е така за мен . Скъпи сафорумници, какво е за вас нощта, каквото и да си говорим или пишем в нашия случай, всеки един от нас е имал една нощ в която е седял буден до късно или не е можал да заспи. Какви мисли са ви минавали на вас през главата ?
Въпросите които най-често си задавам са свързани със съществуването на хората и действията които правят, четене на книги или просто скитайки се из интернет търсейки информация която да запълни жаждата ми  на знание. Оставям ви с няколко въпроса да размишлявате…да…таковата…
Как запълвате жаждата за знание, когато искате да знаете доста повече по някоя тема за която имате ограничен достъп (не става въпрос за форума)?
Ако се стараем да напредваме като общество, защо тогава си вредим ?
Как да накараш човек да си отвори очите и да почни да мисли, вместо само да приема информацията и да я наизустява ? (става въпрос за нетрадиционни и не много често срещани методи).8
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Гердан и руни
« -: 9 Октомври 2019 20:42:08, Сряда »

Скъпи другари, на скоро се видях с една приятелка и тя ми показа едно колие, което има руни, но не са скандинавски, пробвах да намеря от къде са, но опитите ми за откриване на техния произход бяха неуспешни. Моля, ако някой може да ми каже какви са, ще съм много благодарен  [ok]


9
СВОБОДНА ЗОНА / Hypophrenia
« -: 3 Октомври 2019 12:59:10, Четвъртък »

Чувството на тъга без основателна причина.
През последните дни, от когато почнах университета, през повечето време ми е отпаднало и тъжно, а реално погледнато нямам основателна причина поради която да се чувствам така, затова се обръщам към вас с молба за идеи или съвети как да прекратя това състояние понеже малко или много афектира живота ми и не е приятно. Пробвал съм какво ли не, пробвал съм да медитирам, да се занимавам с неща които харесвам, да пиша, да говоря с хора, да разкажа за това на някого, пробвал съм и японския метод за релаксация с пръстите, да пия чай, да се изолирам от всички и честно казано, нямаше голяма полза от това. Благодаря ви.


Оставям ви с едно от нещата които най-много мислих тези дни и още ми е в главата, може вие да ми помогнете с вашата гледна точка  ;D . Щом сме социални същества, защо хората се разделяме на групички? защо избягваме да контактуваме с хора които имат различна гледна точка или просто са различни от нас? Защо разделяме обществото според това кой какъв е, а не се стараем да си помагаме взаимно за да изградим заедно едно хубаво бъдеще, където да може да живеем всички щастливи? :'(

10
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Манипулация на енергия
« -: 29 Септември 2019 23:54:49, Неделя »
Здравейте, от известно време ми се иска да се задълбоча в манипулацията на енергия, но поради недостиг на информация ми е доста сложно. Мога да кажа, че знам и практикувам основите (мога да усещам енергията, да я насочвам кум определена точка и да накарам човек до мен да я усети, но до там стигам), но ми се иска да се науча на много повече неща, има ли някой който може да ми обърне "специално внимание" да ми прати информация и да ми покаже техники ?

11
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Как да спра осъзнато сънуване?
« -: 21 Септември 2019 00:41:40, Събота »
Здравейте скъпи съфорумници. Обръщам се към вас с зов за помощ. Вчера, имах осъзнат сън и ми се случиха доста неприятни неща и от тогаве се обедих, че не искам да се занимивам с осъзнато сънуване вече. Моля ви да ми кажете начини с които да спра да осъзнавам сънищата. Благодаря ви.  :-* :-* [witch]

12
СВОБОДНА ЗОНА / Времето
« -: 13 Март 2019 12:47:19, Сряда »
Здравейте скъпи форумци. Аз съм нов в форума, но скоро ми се наложи да водя разговор за 'времето' за това искам да ви питам и вас. Какво е времето за вас  как възприемате времето? И как бихте описали времето ?  [victory]

Страници: [1]