Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Jadis

Страници: [1] 2 3
1
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Бар "Студ посред лято"
« -: 13 Юли 2020 08:44:06, Понеделник »
Добре дошла, Вили.  [witch]

2
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Бар "Студ посред лято"
« -: 9 Юли 2020 18:11:50, Четвъртък »
Честито и от мен!  [drink-smiley]

3
МАГИЯ / Re: Психична Атака
« -: 9 Юли 2020 17:59:21, Четвъртък »
Astaroth, благодаря за окуражителните думи!  :) 
4
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Имам нужда от помощ?
« -: 9 Юли 2020 16:43:43, Четвъртък »
Леле, Цеци, твоята история ми скри шапката. Иска се невероятна вътрешна сила да преодолееш нещо подобно.

5
МАГИЯ / Re: Психична Атака
« -: 9 Юли 2020 16:33:06, Четвъртък »
А в тази липса на защита включва ли се допускането на някого до теб?

Това е основата без която не може. Но допускане не означава сляпо доверие.


С годините ставам все по-голям интроверт с изразена чувствителност към хорските енергии. Това ме напряга неимуверно и предпочитам да не контактувам и да се държа дръпнато, отколкото да се впускам в нови контакти. Ето например, случка от тази сутрин в кварталната бакалия - продавачката е такава една разговорлива, но без усет кога да спре и започва да фамилиарничи с мен, което мен ме дразни. Наложи се да съм по-остра, за да я отбия.
И не винаги сляпото доверие е причина за несгоди, защото допускаш някого, но един момент той се обръща срещу теб и започва да хапе. Много такива случки имам и не е, защото съм се предоверила, явно има нещо в мен, което провокира отсрещната страна да се държи така. Към момента съм намерила лекът и той е по-малко контакти и капсулиране, защото не мога да рискувам емоционалното си състояние, само заради неспособността ми да се справям с отношенията. Имам работа върху себе си и докато на се усетя, че съм готова и нищо не ме докосва, тогава мога да си покажа носът навън, както се казва. 

6
МАГИЯ / Re: Психична Атака
« -: 8 Юли 2020 17:33:42, Сряда »
Най-добрата защита е да няма защита и да се действа на момента, без индикация. Момента на изненадата обърква противника и дава прозорец да се махнеш от дразнителя ако е по-силен от теб или да го довършиш с твоята атака, ако е по-слаб.

А в тази липса на защита включва ли се допускането на някого до теб? Има много резон в думите ти, не съм го поглеждала от тази му страна. Дори се и сещам за такова поведение на човек, който е супер дружелюбен, отворен, весел, но някак успява да те постави на мястото, ако решиш да го докоснеш. Както аз казвам - плъзгав.

7
МАГИЯ / Re: Психична Атака
« -: 8 Юли 2020 15:49:42, Сряда »
Разбирах, че „доброто” боравене със словото е най-голямото оръжие в нашето съвремие. Някога са се водили гладиаторски битки с оръжие. Сега се разиграва същият екшън, но словесно. „Добрият” оратор не проявява и капчица милосърдие към опонента си и често води борбата до неговото пълно унищожение. Той може да изкара черното бяло, а бялото – черно и всички присъстващи да му повярват и да го приветстват.

По този начин той натрупва голям капитал от уважение и респект на другите към личността му, който по-късно би могъл да използва за постигането на най-различни цели. Истината е, че някои слушатели долавят манипулативността в изказването, но това не намалява спечеленото от оратора.

Понякога си мислех, че е важно да си убедителен в словото си, а това каква част от казаното е вярна и каква - грешна, няма съществено значение за възприемането му от слушателите.

В света е така, така е в нашия - материалния живот. Но дали е същото и в духовния?""


Това е толкова вярно и толкова истинско, че не ми стигат думи да добавя каквото и да било. Имах една такава бивша колежка, която в никакъв случай не беше перфектна или безгрешна в работата си, но много умело използваше "правилните думи" да припише грешките върху друг, да хвърли вината върху друг, дори и ей така тихомълком да прехвърли нейната работа, която не ѝ допадаше да я върши друг. Някак много ѝ се удаваше. Освен това клепаше хората пред началниците, но го правеше някак фино, не директно да отиде и каже "Х. оплеска нещата". Патила съм си много от нея, до момента, в който не започнах да я контрирам и да ѝ връщам топката. Когато ѝ казах "по вътрешен усет" някои неща и я държах на достатъчно голямо разстояние и физическо, и енергийно, тя се приземи и спря да ме атакува.

В интерес на истината вече много внимателно избирам хората, с които да контактувам и да допускам до себе си. Патила съм си много от злобари и завистливци. Относно разпитването, защото има едни такива любопитни човечета, които аз усещам, че са неискрени и тях много обичам да "пързалям", заливайки ги с невярна информация за себе си. Има един определен тип физиономии /чисто физически/, не знам как да го обясня, но като ги видя и не искам да имам нищо общо с тях. Хора, които ме отблъскват от пръв поглед, защото знам, че са неискрени, гадни и манипулиращи.

 


8
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Имам нужда от помощ?
« -: 6 Юли 2020 15:54:13, Понеделник »
И аз съм имала много неприятни случки в училище. Бях в отбора на "смотаняците", обиждаха ме заради теглото, носът ми и какво ли още не, но най-вече защото бях доста по-свита от другите. Години наред съм търпяла какви ли не подигравки, май единствено в университета нямаше такова нещо, защото там колегите ми бях "народни" хора.
Ама животът обича да си прави майтапи с хората и общо взето всички, които ми се подиграваха, сега дълбаят дъното. Нито кариера имат, нито щастливи семейства. Едни посредствени хора, които се сливат с масата.
Горда съм, че съм възпитала дъщеря си в уважение към хората и от малка знае, че да се присмиваш на човек заради физически дефект, тегло, структура или за това, че има по-различно мислене, не е хубаво, дори е грозно.
Да поставяш етикети на хората говори само за твоето, не особено високо ниво на развитие.
В бившата ми работа имах една колежка - плюеше всеки. Сега говори с теб и оплюва Х. за начина му на работа, след това с Х. плюе по теб. Селските клюкарки пасти да ядат. Та тази същата много обичаше да сравнява хората, "ти като еди-кой-си" или "тоя като еди-кой-си", но от мен се плашеше, ама много. Всеки път, когато имах възможност да я смачкам публично, го правех без капка свян. Това не ѝ пречеше, разбира се, да ме плюе постоянно, но на мен ми носеше удоволствие да я поставям на мястото ѝ, защото другите хора ги беше страх. През годините ми правеше доста мръсотии, много страдах заради нея, но пък не научих как да се държа с такива и когато след години ми се удаде възможност да я натиря, го правех без угризения. След време стана по-ниска от тревата, но винаги имам едно на ум, когато контактувам с нея.


Относно изтриването на спомени, не мисля, че е добра идея, защото в такъв случай няма да извадиш поука и ценни уроци. 

9
МАГИЯ / Re: Медитация и фокус
« -: 6 Юли 2020 15:30:14, Понеделник »
Реша ли, че ей сега ще медитирам и някакси не ми се получава. Започва да ми изтръпва тялото, да ме боли кръста, да ме сърби нещо, да ми е неудобно в позата, независимо дали съм на постелка на земята или в леглото. И това изпраща сигнал на мозъка ми я да се поместя, я да си взема възглавница. Всичко, но не и да се отпусна и медитация не се получава.
Затова вече не се насилвам да медитирам, ами просто зарейвам погледа си нанякъде и тогава оставям мислите да препускат, без да задълбавам. Тази практика я практикувам откак се помня.
А когато успея да се "наместя" и по някакво чудо не изпитвам физически дискомфорт, се опитвам да гледам в клепачите. Не съм по усещанията, а по визуализациите. Малко от типа "око да види, ръка да пипне".


10
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Бар "Студ посред лято"
« -: 20 Юни 2020 22:19:09, Събота »
Кога е Еньовден?  [witch]

11
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Търся отговор
« -: 15 Юни 2020 13:32:45, Понеделник »
Щом си жива и на земята, винаги има изход. Не си и помисляй да си вменяваш сама на себе си чувство на вина, още повече ла нещо, върху което нямаш власт. Силата за живот в теб е толкова силна. Използвай я и ще видиш как ще започнат да ти се случват хубави неща.


12
Честит рожден ден на патерица, Цеци! Желая ти здраве и сбъднати мечти!

13
Никога не съм изпитвала страх от това, че ще умра. Много повече ми тежи мъката, когато губиш близък човек.

14
КАМЪНИ И МИНЕРАЛИ / Re: Как да си изберем камък
« -: 22 Април 2020 10:09:33, Сряда »
Обожавам аметист. Имам и една малка друза. Много ми харесва млечния му лилав цвят, действа ми успокояващо.

15
БИЛКИ / Re: Смеси от етерични масла
« -: 5 Април 2020 12:06:54, Неделя »
Много хубав сет от масла. От тази марка съм си набелязала масло от тамян, ама не мога да му преглътна цената в момента.  [wizard]

Страници: [1] 2 3