Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Solar

Страници: [1]
1
СВОБОДНА ЗОНА / Постиженията преди личността?
« -: 16 Декември 2020 17:25:06, Сряда »
Хайде малко да пофилософстваме!!! [yahoo]
Мисля, че всички усетихме, когато изригна вулканът от backlash и негативи, но и патриотични писания, подкрепящи постиженията на Кубрат, около мача му с Джошуа. Аз си признавам, че не съм го гледала, а пък нямам намерението и да го гледам. Но тези две полярни позиции запалиха интереса ми и ме накараха да се замисля кое е по-важното - колко големи са ти постиженията, или как се представяш като личност?
Според мен това проправя път на една доста интересна дискусия и ми е чудно да разбера вие какво мислите. А пък и аз ще споделя на какво мнение съм.
За мен хората трябва да бъдат оценявани на първо място по това какви личности са. Независимо какви успехи жънеш в реализацията си, ако не можеш да проявиш достойнство, редом с адекватно държание, дисциплина и прилично отношение, аз не съм склонна да се тупам в гърдите, подкрепяйки те. Не толерирам хора с нереалистична самооценка, със самочувствие без покритие и с нагло поведение. Защо? Давам пример от живия живот...
Частната ми, подчертавам частната, учителка по английски е най-добрият преподавател, който някога съм имала честта да срещна. Толкова е земна, а в същото време има основанието да се перчи напред-назад като петел и да се самоизтъква колко е добра. Като заклет перфекционист никога доволен на 100% от представянето си, веднъж и обяснявам колко много имам да уча, че все още не съм fluent и ми предстои дълъг път, а тя ми казва: "...и аз все още се уча, винаги ще го правя, все някъде в някоя книжка ще излезе дума, която не знам..". А пък наперени кокони, получили дипломи от съмнителни институции, с английски език на ниво B2 (даже се изхвърлих тук) преподават с триста зора в долнопробни учебни заведения, но пък не пропускат да изтъкнат колко са елитни...
Дори и сега, когато се сещам за нея, първото нещо, което ми изниква в главата, е колко комфортно ти става в нейно присъствие, колко разбрана, мила и добра е, а не фактът, че ме научи на тоя език, бейсикли. Това идва на второ място [taunt] .  И до днес я препоръчвам на всички, нуждаещи се от помощ, не само защото е уникален преподавател, но и защото е уникална личност, от която се учиш само наблюдавайки отношението й към предмета, живота и хората.
Човекът за мен стои на първо място, след това идва всичко останало.

2
МАГИЯ / Филми и сериали, от които можем да научим магия
« -: 16 Ноември 2020 01:45:01, Понеделник »
Вече има отворена тема за книги, които спомагат в разбирането и научаването на магията. Затова реших, че ще е хубаво да има и подобна, но за почитателите на филмовото изкуство.


В случая аз ще препоръчам сериал, но всеки, който има други препоръки, е добре дошъл да ги сподели.


Така...аз ви препоръчвам да изгледате и трите сезона на "Аватар: Последният повелител на въздуха" (подчертавам, гледайте сериала, а не игралния филм ). Тази моя препоръка може да се стори доста детска за някои от вас, но стига човек да е с отворено съзнание, може да открие голямо богатство зад привидните "детски измислици". Шоуто се концентрира върху контрола на енергия и способите за реализация на някои от техниките, които според мен могат да се приложат и в практикуването на магия. Има доста фантазия, все пак е детско шоу, но не е трудно да се разграничат небивалиците от приложимата на практика информация и да се почерпи доста знание.


На мен това, което изключително много ми хареса, беше с каква прецизност описват и илюстрират нагледно последствията от вътрешния дисбаланс и съответно от какво огромно значение е да бъдеш в хармония със себе си. Още един плюс е, че сюжетът е много забавен ;D .


Приканвам всеки, който има повече време и желание, да му хвърли един поглед. Предупреждавам - много зарибяващ е и е доста вероятно да се окажете залепени за екрана, докато анализът ви на президентски речи стои до вас и пуска сълзи. [wizard]
Но иначе - приятно гледане. [victory]

3
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Халюцинации?
« -: 11 Август 2020 17:32:34, Вторник »
Здравейте! Въпросът ми е свързан с нещо, което ми се е случвало само два пъти, но пък доста често мисля за него. Преди години, докато заспивах, чух някой да ми шепне името в ухото. Сега наскоро нещо подобно ми се случи, но беше под формата на допир, тоест - усетих как все едно някой ме докосва (след това веднага се събудих.) Предположих, че може да са халюцинации, а именно - hypnagogic и  hypnopompic hallucinations (съжалявам за английските термини, но боравя главно с английски сайтове). Не ми е ясно обаче защо се появиха, ако са халюцинации, в толкова отдалечени един от друг периоди. Още нещо, не съм забелязала да съм засегната от който и да е било фактор, който влияе на проявата на тези халюцинации. Та, въпросът ми е дали това са халюцинации? И ако не са, какво може да са?


P.S.: Трябваше да го напиша наново, че съм нова и нещо обърках.

Страници: [1]