Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Astaroth

Страници: [1]
2
СВОБОДНА ЗОНА / Как да намерим вдъхновението
« -: 1 Ноември 2019 12:29:05, Петък »
С новата ни съфорумничка, Jadis подхванахме една дискусия в темата "Техники за медитация и автохипноза" която мисля, че ще е по-добре да се продължи в отделна тема. Имащите съответните права може да преместят предхождащите публикации, за да не става излишно спамене там с неща, нямащи общо със заглавието на темата.

Та въпросите са два - "Как да намерим вдъхновението?" и "Как да открием призванието си?".

Според мен призванието е производно на вдъхновението, тоест имаме раждането на нещо, вдъхновението, което вече ни води към призванието, иначе казано пътят ни в живота. Най-логичното е пътят по който вървим да бъде такъв, че цялата ни същност да бъде в унисон с него. Да носи радост, удовлетворение и целия онзи спектър от приятни усещания... И пак се връщаме към това, как да му се не види трябва да открием вдъхновението. Или пък то само нас трябва да ни открие?

3
СВОБОДНА ЗОНА / Предателството
« -: 19 Октомври 2019 09:16:40, Събота »
"Предателсвото е осъждано от морала нарушение верността към кауза, организация или личност."

Освен това е една от най-ужасните, грозни и непростими постъпки. Няма човек който в даден момент да не е изпитвал болката от такива действия спрямо него. До една степен си обяснявам и защо се случа - най-често предателя има някаква лична изгода. Но изникват и въпроси... За да бъдеш предаден първо трябва ти самият да си го допуснал. Разкрил си се пред някого, нещо неизбежно при градене на топли взаимоотношения. Иначе тези взаимоотношения не биха били искрени и истински. Нима трябва постоянно да си нащрек със всеки, дори с тези които смяташ за истински приятели? Не се ли губи смисъла така? Има описани техники за изграждане на недосегаемост в това отношение, но знаем и последиците от тях. Рефлектира и върху хора които нямат никаква вина за случилото се.

Ами вие как се справяте с предателството? Кой е правилният начин за реагиране в такива ситуации? Или пък човек трябва да продължи по пътя си и да не се оставя на гнева да го завладее. Да върви с едно на ум както се казва. Ще кажете - златната среда е решението. Хем да не бързаш с доверието, хем да дадеш шанс на човека срещу теб. Но доверието един път появи ли се между двама души веднага се превръща във вход за предателството и вече е въпрос на личен избор какво ще направи човека срещу теб. Дали ще се възползва или не. Да наблюдаваш и подлагаш на анализ всяко едно негово действие спрямо теб се превръща в дебнене...или пък въпрос на оцеляване. Кой знае...

4
"Морал е разграничаването на намерения, решения и действия между такива, които са добри и правилни и такива, които са лоши и грешни."

Та така, драги съфорумници. Според вас целта оправдава ли средствата използвани за нейното постигане? Като преди всеки от вас да напише нещо по въпроса, е редно да вземе предвид факта, че за всеки отделен индивид морала е в пряка зависимост от неговите разбирания и потребности.

5
СВОБОДНА ЗОНА / В средата на везната
« -: 23 Май 2019 13:08:39, Четвъртък »
Човек е свободен до момента когато не вземе решение какво действие да предприеме. След това става заложник на избора си. А заедно с него идват и последиците. Предвид създали се обстоятелства, в мен се роди въпроса. Как когато предприемаме някакво действие винаги да бъдем освободени от емоциите които накланят везната на едната или другата страна.

6
СВОБОДНА ЗОНА / Мисъл и действие в едно цяло
« -: 28 Април 2019 00:06:26, Неделя »
Как можем да съчетаем мисълта за дадено действие и самото действие в едно цяло? Или такова нещо не би могло да се постигне... Това ме мъчи в последно време и все не успявам да стигна до задоволителен отговор.

Страници: [1]