Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Solar

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Омразата
« -: 26 Януари 2021 18:42:58, Вторник »
И понеже съм по експериментите, наскоро четох за един изключително неморален и нехуманен такъв, в който взимат новородени бебчета и ги лишават от почти всякакъв физически контакт, любов и нежност. Няма оцеляло бебче.
Писах, трих, писах, трих...
Е, не знам какво да кажа, макар че на езика ми напират да излязат много мисли. Изроди.

 [zname] [zname] [zname]
Абсолютно, аз не мога все още да го възприема като информация. Не всичко трябва да е на всяка цена!

2
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Омразата
« -: 26 Януари 2021 10:28:50, Вторник »
Аз правя следното сравнение:
Осигуряваш си мечтаната работа при мечтания работодател. Тази страст, която имаш в себе си, е предпоставката за всичките усилия, внимание и любов, които влагаш в работата си. Обаче работодателят ти не ги оценява. Ще има период, в който ще се увещаваш, че това ще се промени, стига да даваш повече от себе си, ама уви - няма да стане. Съответно първата стъпка е да потърсиш място, където тази твоя енергия ще бъде отчетена. Колко от вас биха сменили такъв тип работодател с човек, който ще ви цени за всяка минута от вниманието и усилията ви? Предполагам почти всички. Защо? Защото зависите не само финансово от този човек, но и защото щастието ви зависи от него, животът ви зависи от него. Няма кой да разпалва страстта у вас, ако този някой дори и да я вижда, не я зачита, не поддържа пламъка ви жив. Според мен така е и с хората около нас. Не всеки заслужава този пламък, не всеки може да го поддържа, но има и такива, които го. Аз искам там да фокусирам енергията си.
И понеже съм по експериментите, наскоро четох за един изключително неморален и нехуманен такъв, в който взимат новородени бебчета и ги лишават от почти всякакъв физически контакт, любов и нежност. Няма оцеляло бебче. Друг пример...сега изучавам child language acquisition (придобиване на език при децата) и нагледно ми показаха как децата се нуждаят от отсрещна реакция. Когато се усмихват, имат нужда да получат усмивка. Ако не получат реципрочни позитивни реакции, те се разстройстват, стресират и тн. Така е и при мен. Да, току-що се сравних с дете, но мисля, че тези нужди дори и да се изменят с времето, не биват заличени.

3
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Омразата
« -: 25 Януари 2021 17:36:58, Понеделник »
Няма по-живо усещане от това да знаеш, че нещо не си струва любовта и жертвите ти, но ти все пак напълно осъзнато да проеължаваш да ги даваш. Яко е просто. Готино е. Живо е.
Това ми звучи като мазохизъм. Как ще се запазиш психически и емоционално, ако отдаваш толкова много от себе си дори когато не е нужно/искано? Твоите чувства са ценни и ако не се зачитат, не виждам защо трябва да ги пилееш.

4
За алкохол не знам, но ви черпя с по един виртуален бонбон! [ok]

5
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Творение без творец
« -: 20 Януари 2021 23:53:37, Сряда »
Прав си, baphomet666.
Всяко наше възприятие се гради на собствените ни познания. Няма как да възприемем нещо, за което нямаме информацията и съответно познанията. В developmental psychology (психология на развитието?) се изучава един Жан Пиаже. Той има теория, която гласи, че всички хора се раждаме с някакви "умения/skills", които ни позволяват да си взаимодействаме със средата, в която сме, но те са много прости в началото. Тези умения се наричат schemas. С времето, разбира се, или се основават нови, защото новата информация не може да попадне във вече изградените schemas, или се разрастват, като по този начин филтрират и доразработват старите такива. Пример...пред теб стоят две животинки - едното е куче, другото котка. Ти вече имаш някаква изградена schema за котка, която се състои от козинка, две уши, четири крака, опашка и мяукане. Кучето на пръв поглед много прилича на котка, защото външните характеристиките за котка, с които ти разполагаш, съответстват с тези на кучето. Обаче го чуваш да лае, а не да мяука. По този начин ще си изградиш нова schema за куче, която с времето ще разраснеш.
Човек гради реалността въз основа собствените си интерпретации, но тя в никакъв случай не е константна, ами се видоизменя. Мое мнение е, че колкото повече се изменя, толкова повече си близо до истината.

6
Това няма ли да те лиши и теб от комфорт?

7
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« -: 14 Януари 2021 14:13:03, Четвъртък »
Феникс, ще споделя своето мнение с теб, но не съм от най-вещите. Най-добре е модераторите и админите да се изкажат, тъй като знаят най-добре как стоят нещата.
От моята гледна точка всичките тези детайлни описания на практиките ти са като патерица при теб. Тоест ти може така да ги усещаш нещата, но най-вероятно не от тях идват усещанията ти. Както във форума са казвали, че за ясновидството не ти трябват карти, но ако имаш такива, не от картите идва информацията, а от теб самия. Независимо колко вселени, пластове на земята и етапи на процедиране създадеш, не те я случват магията. Ти я случваш. Но ако такива неща ти помагат, не виждам защо да не продължиш да си ги използваш. Само не трябва да навлизаш твърде навътре във филма.

8
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« -: 13 Януари 2021 21:29:46, Сряда »
Ами не се подразбира. Ти казваш "вибрациите на тялото" - реално в тялото много неща вибрират - дишането, сърдечен ритъм, перисталтика, мускули, а на клетъчно ниво да не говорим - все някакви вибрации...Моля, моля, нали държим на акуратността...не може то така да се изразяваме, без да се доизясняваме и после да чакаме другите да ни разбират, а на всичкото отгоре да се сърдим, че не ни разбират, защото не се изразяваме правилно.
Да, и понеже държим на акуратността, ти беше така добър да ми посочиш, че не съм доспефицизирала. Ако си спомняш, бях ти доуточнила за какво говоря и ти продължи да спориш, че не е така. Затова реших, че вместо да спекулирам, ще е най-добре да ти го докажа.
  Това, което ми се върти в главата, го няма никъде в интернет. И да го има, няма защо да търся. Има го в учебниците по медицина, от ония дебелите. Едно е да гугълваш за действието на един препарат и да изчетеш 10 страници доклад за 20 минути и да си мислиш, че си разбрал принципа на действие на препарата....ала пък съвсем друго е да си учил фармация пет години и като чуеш името на препарата, вече да знаеш как действа. Това - опитност от спор с подръжник на хомеопатията. :)

Да разбирам ли, че искаш да ми кажеш, че не трябва да правя опити да се развивам в други насоки само защото не съм получила информацията си от дебелите учебници вкъщи, които най-вероятно вече трябва да са пренаписани 10 пъти?
Да не би докато писах есета по психология знаех абсолютно всичко по предмета? Да не би разбирах абсолютно всичко, което беше изписано в научните статии, които изчетох? Ми не, но успях да си докажа твърденията.
Нужно ми е да схвана идеята, която идея мога да схвана и без петте години обучение. Виждаш, че ми се получава и без да уча фармация в университета.  Да, може и да не разбирам колкото хора, реализирани в тая сфера, ама явно разбирам достатъчно, че да обоснова твърденията си.

9
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« -: 13 Януари 2021 20:15:02, Сряда »
Тц, това по никакъв начин не се връзва с твоето изказване "вибрациите на тялото"...мозъчните честоти - да...но "вибрации" и то на цялото тяло - не...
Да, не съм се изразила правилно. Но имайки предвид, че тета честотата се свързва с вибрационната честота на мозъчните вълни, а пък и допълнително сме го говорили това с теб, трябва да се подразбира.
  А и рисърчът, който си постнала е само половин отговор...има и нещо друго...за монотонните тъпани наполовина сме наясно вече...а защо при монотонни повторения на думи, движения, взиране, танцуване до полуда и т.н. пак може да се достигне транс? :)
Рисърчът, който съм постнала, засяга това, за което аз говоря. Може да пуснеш повече материал защо нещата, които изброяваш ти, помагат за достигането на транс. Моят рисърч не засяга това. Той засяга специфично монотонните тъпани и тяхното влияние върху мозъчните вълни, което ти отрече. Затова ако ти се занимава, потърси си информация, засягаща твоите твърдения, и я представи. Все пак се учим да не получаваме наготово, а да търсим сами. ;)

10
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« -: 13 Януари 2021 18:31:32, Сряда »
Предполагам, че това по някакъв начин влияе на вибрациите на тялото, вследствие на което по-лесно се достига нужната честота на транса.
Не, не работи така. Отговорът е някъде във форума... :)
Мм, всъщност май работи точно така. Открито е, че монотонните тъпани могат да улеснят процеса за изменение на съзнанието. Честотният диапазон на тези ритмични серии, който се използва за изменение на съзнанието, съвпада с тета вълните. Също така е установено, че честотите на мозъчните вълни се синхронизират с ритмично барабанене с честота на повторенията между 3 и 8 Hz.

11
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Мъжка и женска енергия
« -: 10 Януари 2021 18:08:46, Неделя »
Солар, в Чехия съм в общежитие и съм стая до стая с такъв човек. Спасението е защита под формата на балон който те обгръща. Ако го направиш и огледален, то неприятната енергия просто щше се отрази и ще се върне при собственика си.
Благодаря, че сподели, Цеци. Това ми се случва за първи път от доста години насам. Много рядко изпитвам такава неприязън към хората. Да, обикновено зная как се чувствам спрямо тях дори и без контакт, защото ги усещам. Но това не ми се беше случвало от много време. Мисля, че заниманията ми с магия имат роля в цялата работа. А по-конкретно - мисля, че ми помагат да се отворя повече на енергийно ниво. Прави ме малко по-чувствителна. Което ме навежда на мисълта, че магията, освен че те развива и ти улеснява живота, те прави и по-уязвим, ако не знаеш как да се защитиш.

12
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Мъжка и женска енергия
« -: 10 Януари 2021 16:32:24, Неделя »
Моето писание не е свързано конкретно с мъжката или женската енергия, а просто с енергията като цяло, но не намирам по-добро място да попитам. Преди малко се разхождах навън, въпреки че вали, но точно затова и реших да изляза. В големите градове трудно човек може да улучи време, в което няма много хора навън. Реших да се възползвам. Разхождам си се аз, на улицата съм само аз и една жена в далечината. В мига, в който я видях, веднага знаех, че не искам този човек да ме доближава. Неслучайно си се качих на противоположния тротоар, за да мога да избегна този контакт. И тя взе, че пресече, и се разминахме рамо до рамо. Енергията й до такава степен ме отблъсна, че когато приближи до мен, се почувствах много зле. Даже аз не мога да повярвам колко разстроена бях, че някакъв си човек ще се размине на един тротоар с мен. Случвало ли ви се е даден човек да ви кара да се чувствате зле без видима причина? Усещате ли енергията на хората?

13
МАГИЯ / Re: Предсказване на бъдещето.
« -: 9 Януари 2021 17:10:26, Събота »
Да, Цеци, разбирам те и съм съгласна. Аз обичам подробно разработени становища, защото не само ми предоставят повече информация за възприятията на човека спрямо магията, но и защото ми е по-лесно да се уча от тях. Всичко е строго индивидуално, да, но така мога да съпоставя преживяванията на някого другиго с моите. Това най-малко ми позволява да "открадна" нечия техника и да опитам да я приложа. Може и да не ми се получи, да не е моят начин, но поне ще съм опитала. А не мога да опитам, ако нямам базата. Затова постоянно ви надувам главите да е по-изчерпателно. Но не всеки има времето, което също разбирам.

14
МАГИЯ / Re: Предсказване на бъдещето.
« -: 4 Януари 2021 10:04:52, Понеделник »
Бях написала цял роман, но понеже не искам да провокирам допълнително спорене от твоя страна (тук поне), го изтрих. Няма смисъл хем аз да се хабя, хем ти. Нито ти ще ме разбереш, нито аз теб. Безсмислено е. Както казва Последен - мир да е.

15
МАГИЯ / Re: Предсказване на бъдещето.
« -: 3 Януари 2021 20:58:59, Неделя »
Ами, отговорът ми в дневника на Феникс беше такъв, защото исках да те насоча към правилният отговор, вместо да давам нещата наготово...това - широка практика във форума.
Дори и да ми беше дал отговора "наготово", аз пак щях да търся допълнително информация, за да съм сигурна, че това, което ми казваш, е вярно, а не е нещо, което си недоразбрал например. Но така поне щях да имам някаква основа, от която да градя нагоре. Нещо конкретно, което да проуча.

  Както ти казах и на лични - има неща, които никога няма да бъдат написани във форума...ама никога - и то по обясними причини...
Ние говорим за конкретен случай, който няма нищо общо с твоята генерализация. Конкретно става въпрос за това дали монотонни тъпани влияят на вибрациониите честоти на тялото. Ако това беше информация, която не трябва да се споделя, то ти трябваше да напишеш така. 


Моят проблем с "във форума е" е, че по никакъв начин не ме насочи къде във форума е. Всички сме наясно, че тук има много раздели, с хиляди подтеми в тях. Най-малкото, което можеше да направиш, е да ме насочиш към раздел. Ролята ти като модератор би трябвало да включва тези отговорности.
Това се случи едва когато ти надух главата по темата. Ако нямаш намерение да доразработваш идеите си, няма смисъл да ги пускаш в пространството.


Сега ще изчакам и разясненията.

Страници: [1] 2 3 ... 6