Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - listentothewild

Страници: [1] 2 3 ... 8
1
А вербалната манипулация може ли да се разглежда като... да речем дарба?


И другото... Как немагьосници успяват да я използват добре към някои хора (близки, например). Близостта създава ли канали... Или е просто опознаване на отсрещния и неговите слаби места. Всъщност...

2
СВОБОДНА ЗОНА / Re: бар "Таласъмска среща"
« -: 1 Юли 2019 13:26:45, Понеделник »
Цеци_Вихронрав, забавляват ме твоите свалячи, че аз вече съм забравила това време... Нещо не ми се радват на мен  :D


За сметка на това пък да ви се похваля. От както Цеци замина аз хванах нейната роля на магьосница тук. Доверяват ми се и особено ми се получава - на тоя с това да помогна, на онзи с друго... И събирам, събирам камъниииии....  [witch]

3
ШАМАНИЗЪМ / Re: Заемка на сетиво от животно
« -: 3 Май 2019 11:29:30, Петък »
Точно, когато бях решила да опитам нещо с моя котарак, почина зайчето ми. Натъжих се, затворих се, но развих още по-силна връзка с котаракът. Това си го спомням и отчитам сега, 6 месеца след като почина и той... Пуста възраст, жестоко измислен свят - те да си отиват преди нас. И по повод това днес попаднах на едно интервю, в което 6 годишно дете казва, че кучетата (въпроса към него е за тях) живеят по-малко от нас, защото от раждането си са научени да дават само любов и добрини. Ние пък живеем повече, за да се научим на това, с което те се раждат...
Оф-топик... Не знам дали ще мога да опитам с друго, поне сега. Имам си още 2 котки и куче, обичам ги, обожавам дори... но връзката е различна. Не мога да го обясня...
Все пак ми е интересна темата.

4
КАМЪНИ И МИНЕРАЛИ / Re: Занаятът на прадядо
« -: 3 Май 2019 11:18:07, Петък »
Изпробвахте ли нещо, споделете... Интересно ми стана!

5
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Социалните мрежи
« -: 3 Май 2019 11:13:57, Петък »
Младите, пък особено тия, които идват след мен предимно са... погълнати от социалните мрежи, именно заради начина на живот. Всекидневно се натъквам на различни хора и понякога размишлявам над поведението им (работата ми е такава - на моменти динамична, в други - нищо).
Та, забелязала съм, че днешните момичета са приели даден външен вид за пример и постижение. В повечето случаи е трудно (и финансово) да имаш едновременно мигли, екстейшъни, джуки (ей тия хиалуронови устни  :D , дано правилно съм го написала), цици (е, съжалявам, ама под бюст аз разбирам друго), талия и още много. И понеже е трудно, то по-лесно с фотошопчета и други подобни програми да се постигне всичко. Идва "красотата", идва интереса. Жалко, но факт. В противоположния случай - момчетата пък са толкова спънати в ръцете или погълнати в колите си, че единствения вариант "мацките" да видят "мечовците" (Мерцедесите и т.н.) е да си покажат новите джанти за 600 лв. или... Разбирате ме. Все пак се радвам, че това са все още някакъв процент от хората, който обаче за жалост расте...
Другото, признайте си, са свалките. На колко от вас не се е случвало да ви се включват непознати, с думите "Как си, бебче?", "Ко пр красавице?" или подобни. И замисляйки се върху това, единственото, до което стигам е, че на мъжете в днешно време не им стиска -  да излязат, да се запознаят, да имат срещи и т.н. Може би поради липса на нещо като его, самочувствие, пари, знам ли?!


В моята работа е забранено ползването на телефони по време на смяна и признавам си - това оказа доста добро влияние на личния ми живот. С приятели се виждаме по често, търсим личния контакт. Често ползвам фейсбук, за да се чувам с приятели и колеги, които са далеч. Но факт е, че социалните мрежи завладяват обществото все повече.

6
СВОБОДНА ЗОНА / Re: бар "Таласъмска среща"
« -: 2 Май 2019 15:57:50, Четвъртък »
Либра, с теб трябва да поговорим за поезия - хареса ми. Пък аз нали, таковата, уж съм писателка.  [unsure]
Браво, момиче, не спирай!  :)

7
СВОБОДНА ЗОНА / Re: бар "Таласъмска среща"
« -: 2 Май 2019 15:55:27, Четвъртък »
С боза и пастички положението ще стане опасно  :D
Аз... Какво аз... Работа (естествено от нея винаги има), ядове (пак?!), но съм се и захванала с едни танци, с фитнеси, с аеробики... А малките ме базикат, че вече е трябвало да се оженя, деца-меца, а аз се превръщам във вещицата с котките  :))
Ох, че объркано се получи...

8
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Външен вид и характер
« -: 2 Май 2019 15:44:36, Четвъртък »
Не знам дали разбирам правилно темата, но... Абстрахирам се от моди, някакви етикети от типа "красиви и грозни хора", а също и здравословни състояния. Замислих се обаче друго - чертите, а и някои неща, които може би с времето се засилват. Винаги съм била на мнение (освен отново казвам при здравословен проблем), че човек прави външния си вид такъв, какъвто го иска и се чувства добре в него, когато и той се чувства добре.
Нека дам пример, че да ме разберете: Чувстваш се добре, няма натежаващ стрес в живота ти, имаш възможността да хапваш каквото искаш и в повечето случаи тялото отвръща с по-изваяни форми, свежа и чиста кожа, дълга и бляскава коса или нещо подобно. В обратния случай и ефекта е такъв.
Друго, което винаги съм забелязвала в хората са очите или устните. Не мислите ли, че добрите хора носят една топлота в очите си, някак по-големи са, погледа е ведър и вдъхва доверие? Разбира се, всеки има моменти, в които не се чувства добре, подтиснат е, но... Когато нещата са ок и външния вид е по-привлекателен. Забелязала съм, че в по-злобните хора, устните са някак тънки и по-сбръчкани, сякаш от постоянните недоволни мимики на лицето. Усмивката, когато има такава е някак грозновата и отблъскваща.
Та, моите мисли и примери са насочени в тази посока... Правилно ли съм ви разбрала?
9
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Предай нататък...
« -: 2 Май 2019 00:06:02, Четвъртък »
Все се мъча да бъда добър човек и да помагам. Все по-често си патя от добрината си, но не съм се отказала и понякога именно тия малките неща от типа "предай нататък" ме държат... Защото няма нищо по-хубаво от това да ти подадат ръка, когато...
Та, мисълта ми беше - нека и аз ви споделя някои хубави неща и да си усмихнем дните.
Естествено, най-най първо ми излиза болката, която още не съм преживяла. Понеже аз съм зоо вещица, то и в къщи си е зоопарк, и в работа си гледам по някоя душица и къде ли не... Имах зайче, което живя щастливо и обичано 10 години. Получи инсулт и макар натежалите годинки живя така още 6 месеца. В клиниката дори не вярваха, че е възможно. Та, спомням си, един зимен ден. Ужасен, сняг и виелици навсякъде, затворени пътища из града, закъсали коли, преспи... Тотален ужас! А трябваше на моето слънчице да му се бие нужната ваксина. При пропуск можеше да се повтори инсулта, а това не го пожелавам на никой да го види с очите си. Няколко таксиметрови шофьори ми отказаха, аз нямаше как да карам до там и бях изпаднала буквално в дупка. Та, мой колега, при все, че беше с БМВ като ме видя и разбра всичко каза само "Завий Съни (зайчето) и тръгваме!". Пътя до клиниката ми се видя безумно дълъг и труден, хлъзгахме се, закъсвахме, бута, какво ли не беше... Но ме заведе и то даже до там, където по принцип не се качват коли.
Е, повярвах в доброто!
Имам си още такива истории и ще ги напиша, обещавам. Но усмихнете се и направете добро, защото твърде често то няма да бъде забравено.

10
СВОБОДНА ЗОНА / Re: бар "Таласъмска среща"
« -: 1 Януари 2019 10:24:45, Вторник »
Честита Нова Година, мило семейство!
Пожелавам на всички ни най-вече здраве, пък после... Щастие, късмет, успех, пари, любов, всеотдайност, топлина, сбъднати мечти, проработили магии и... Еми, ще го изтапаня ей така, ама и с**с ви пожелавам (че на мен това ми се падна от баницата  :D )


Да ви се похваля. Станах свидетел на годеж, пък май и кръстница ще бъда. Гаджето на моята най-близка приятелка, снощи, тъкмо след полунощ и предложи брак. Беше мило и толкова, толкова, толкова (нямам такава хубава дума). И като ми тръгна едно леко, спокойно, обичливо... Засиях!
В работа пък бъкам от проблеми и шефка ми сигурно ме мрази 2019 пъти повече от миналата година, и ще се опита да ме очерни, ама... Доброто ще победи!


Разказвайте... Как изкарахте, какво ви се падна на вас?
И Цеци_Вихронрав... *плезя ти се, ама ехидно даже* Видя ли? Видя ли, Соломон как ти го каза?  :D [size=78%] [/size]

11
СВОБОДНА ЗОНА / Re: бар "Таласъмска среща"
« -: 31 Декември 2018 16:51:15, Понеделник »
Не я слушай, Соломон. Тя е от черните зли вещици, и при това е доста сърдита вещица сега.  ;D ;D ;D

12
СВОБОДНА ЗОНА / Re: бар "Таласъмска среща"
« -: 30 Декември 2018 20:56:04, Неделя »
Връщам си думите назад - не си бяла и добра, 300 дяволи, не си! Никой друг като тебе не може да бълне толкова много огън и жупел, за толкова кратко време!  ;D
За ангелите, аз да ти кажа... Все трябва да има някой добър на тоя свят, щото... Иначе ще заприличаме на ония филми от след 1000 г., където само се избиват, наказват, унищожават и т.н.
По ред - спирачки. Иди ги вържи тия ми ти маркучи, ама с магия даже ги вържи, че да не се късат. Шегувам се... Случват се такива неща, ще ги оправи. Важно е, че се е прибрал жив и здрав.
За болния - трябва му пилешка супа (за душата). Ама кой да му направи освен добрата жена вкъщи?!


И те така... Не че много си грешна... Годината явно трябва да завърши емоционално, че да започне спокойно! Пийни сега... И онова егер-нещо си ще да е Йегермайстер. Ликьор, който подобрява храносмилането. Добър е по 20-30 гр. след вечеря. Ти като гледам обаче си на фиеста, така че... освен да ти кажа Наздраве! И аз май ще си налея едно...

13
СВОБОДНА ЗОНА / Re: бар "Таласъмска среща"
« -: 30 Декември 2018 14:52:21, Неделя »
Ей, тя Цеци_Вихронрав можела да бъде бяла и добра.  ;D  Прави са хората като казват, че ти приличаш на мен вече. От друга страна мога да кажа само - Евала за постъпката! Ама наистина браво, наистина! Сега, от моята си гледна точка и опит, мога да кажа, че имаш два варианта (или малко повечко):
- Малечка може да се окаже също бяла и добра (е, не вещица, а само човек), но пък от това може да се получи добро приятелство или пък наистина добър колега. Ако тя е такъв човек, какъвто си я видяла ти - повярвай ми, ще оцени много жеста и... Е, винаги си е хубаво да имаш един колега, с който да можеш да си кажеш баш каквото искаш покрай работа.
- Другия вариант е "Направи добро, изяж ..." Ама това искрено се надявам да не е. Знаеш, че мен не веднъж ме храниха на работа, именно такива, дето д-то си давах за тях. Но пък намерих и други, които си заслужаваха да дам. Та...
Изводът е, че всяко направено добро, щеш не щеш, все води до добро, което ще ти се върне. Баланс май му казваха.


А относно кривите ти колеги... Е, ако си влязла в черния им списък, просто ще привлечеш повече внимание и няма да ти е скучно на смените. Другия вариант е да премислят тук там нещата и да станете сплотен екип.  :)

14
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Наркотиците
« -: 30 Ноември 2018 21:11:30, Петък »
Хазарта си е зависимост, и то каква... Нямах идея до преди около година и половина, когато попаднах в тези среди (работя го!). Темата е дълга. Примерите за склоняване към тази зависимост и отказът от нея (спорен ли е?), които мога да дам не са един или два.
Имаше някъде във форума тема за хазартната зависимост, но можем да пуснем нова и по разширена. Аз не съм съвсем наясно (теоретично) какво се случва, но пък имам какво да кажа от видяно. Ще помисля и ще напиша някои от важните, поне според мен неща.

15
МАГИЯ / Re: Транс
« -: 10 Юни 2018 09:47:36, Неделя »
Брей! Не се бях замисляла, а ми се е случвало много.

Страници: [1] 2 3 ... 8